Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

COVID-19 | Trei decese în ultimele 24 de ore, la spitalele din Satu Mare și Negrești

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 18.521 îmbolnăviri, 16.802 vindecări și 567 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 92 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 3 decese – o pacientă de 75 de ani și un pacient de 85 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și o pacientă de 72 de ani la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 178524 teste, din care 902 realizate în cursul zilei precedente (364 teste RT-PCR și 538 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 26 octombrie 2021, se află 912 persoane izolate și 172 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 26 octombrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1849, din care 1374 cu prima doză și 382 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural.
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 105.501;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 24.10.2021, ora 07:15 – 25.10.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 1964 persoane, dintre care 52 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1912 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

20 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Din datele oficiale rezultă că în ultimul interval de 24 de ore au decedat 523 de persoane din care 54 erau persoane vaccinate. Cum vine asta? Nu e cam mare marja de eroare, peste 10% zi după zi??

  2. dia Răspunde

    Ar trebui tratati oamenii bolnavi pentru toate bolile, nu sa fugim cu seringa dupa oamenii sanatosi

    • Romanistan citizen Răspunde

      Mai ales că sunt 10 tratamente cvasi aprobate de Europa. Dar ca să vezi noi nu achiziționăm doar mai avem stoc de vaccin cât pentru 3-4 valuri! Ați distrus economia țării ce a mai rămas, ați pus pe butuci institutul Cantacuzino, ați pus umărul la tot ce înseamnă independență (economică, energetică, sanitară sau de care mai vreți). Mă mir sincer că mai suntem socotiți ca și țară separată că de comportat ne comportăm față de exterior ca și rău-famatele Transkei, Ciskei sau Bophutatswana.

      • H&R Răspunde

        Tratamente sunt, dar mai usor sa bagi seringa, ca vaccinarea poate sa faca si portarul de la spital, dar ca nu poate sa-ti dea green pass. 120 milioane de vaccinuri trebuie folosite, chiar si la copii sub 3 ani o sa fie obligatoriu.

        • Targa Mate Răspunde

          Degeaba cu tratamentele, ca sunt putin eficiente, si numai daca se incepe in ziua 4_a,cum romanii merg la medic cand nu mai primesc aer…

          • covid 19

            In plus un tratament cu anticorpi monoclonali costa 8000 de euro!!! conform spuselor doctorului Imbri. Adica sa platim cei ce ne-am vaccinat cu 20euro pt. figuristii antivax.

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @moscraciun. BUUUUN. Dar îmi spui te rog ce legătură are asta cu ce am scris? Îți spun și ție. Nu am solicitat revista presei!

  4. covid 19 Răspunde

    Ca sa intelegi trebuie sa intelegi aritmetica. Si anume: Si vaccinatii se pot reinfecta si chiar mor atunci cand sunt in varsta si nu fac anticorpi sau au comorbiditati, Vaccinul ajuta foarte mult dar nu pe cei care sunt in anticamera mortii. Daca s-ar face o statistica cu cei internati cifrele ar fi mai bune pt. vaccinati. Si apoi nu ni se spune cand s-au vaccinat, foarte probabil printre primii in primavara fiind varstnici si n-au mai apucat sa faca doza 3.
    Statistica relevanta ar fi la decesele la sub 50 de ani unde, probabil, s-ar vedea mai mult ca vaccinul conteaza.

    • covid 19 Răspunde

      Pt. primul comentariu, cel al pacaliciului care nu intelege.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        @covid19. Nu am știut că redacția postează comentarii provax pe site. Bine că măcar m-am lămurit. Probabil lor li se merită. Dacă 10% din cei decedați au fost totuși anterior vaccinați rămâne numai să sperași că voi face,i parte din aceea parte de 90% la care vaccinul te protejează. Că altfel va ieși urât, 10% eroare e cam mult, foarte mult. Și aici e vorba de decedați. Că pe lânga asta mai sunt și reinfectații, care sunt proporțional și mai mulți. A se vedea ce se întâmplă în țările unde imunitatea de turmă ar trebui să funcționeze. Dar voi numai asta ați înțeles că am pus o întrebare întrebătoare. Nu credeți că poate-poate ne-ar fi totuși util un răspuns pertinent la problemă? Pentru binele comun adică. Sau voi deja ați împărțit deja populația țării în două categorii? Ori ziceți că mai bine îmi fac mea culpa că nu e frumos că mai și gândesc? 😱😱😲🥴

  5. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Încă un lucru. Date oficiale. Azi au fost raportate 415 decese covid din care 50 la pacienți vaccinați cu schemă completă. Grupele de vârstă de care aparțineau cuprinde de la 30 la 80 de ani și 4 dintre ei erau fără comorbidități.

    • covid 19 Răspunde

      Cei vaccinatisi decedati in ce grupe de varste erau si aveau comorbiditati? Asta trebuie analizat ca sa dam cu vaccinistii de pamant.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Stirea nu spune doar că cei decedați și vaccinați erau din acest interval. Oricum mi se pare inadmisibil de mult și nu mă liniștește deloc. De aia am scris nu de altceva. Pentru că la vaccinurile clasice așa eroare nu se acceptă.

        • covid 19 Răspunde

          Da, e un procent cam maricel dar datele nu sunt suficiente. Daca s-ar pune problema invers, ce procent dintre vaccinati ajung in spital, am avea cifre mai incurajatoare. Admit ca multi nu au abilitati de apreciere si analiza a acestor numere si emit tot felul de temeri si concluzii.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Nu e un procent! Au fost oameni!!! Băga-mi-aș ce mă poate enerva când citesc asemenea propoziții de la unii!!! Dacă vaccinurile clasice ar avea asemenea performanțe ar fi sigur retrase de pe piață. După părerea mea 10% și mai mult decât atât 10% zilnic este mai mult decât admisibil!

          • covid 19

            Vaccinul pt. gripa obisnuita are o eficienta de vreo 60%. Se pare ca n-ai inteles ce ti-am explicat. Chiar daca procentul ar fi 30% n-am putea trage concluzia ca vaccinul nu e eficient daca aceste 30% sunt toti cu comorbiditati grele. Conteaza si cati mor fara comorbiditati (relevant) dar si cati necesita internare.

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @covid 19. Mă gândesc că afirmația ta ține de cald decedaților vaccinați !? Știi bine care este diferența mare dintre vaccinul antigripal și cel anticovid? Un mare de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.