Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor putea intra în mall-ul din Satu Mare, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat vineri Raed Arafat, informează Digi24. Șeful DSU a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Raed Arafat, a explicat, vineri, modul în care se va intra în mall de luni și diferența dintre un astfel de centru comercial și magazinele esențiale, în ceea ce privește prezentarea certificatului verde.

„Tot ce este în mall (se intră – n.r.) numai cu certificat verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Sunt multe”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Întrebat, după ședința de guvern dacă cei nevaccinați pot intra în magazinele alimentare din mall, Arafat a spus că „dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare”.

„Să fim serioși! Intră pe ușa de la mall și spune că merge la supermaket, după care te trezești cu el la cinematograf. Nu va merge așa. Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce vinde partea alimentară care este esențială. În rest mall-uri etc se intră cu certificat verde”, a spus Arafat.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

54 comentarii

  1. FARCAU Răspunde

    doamne da sa fie asa …………………cine atata nu face pt. comunitate sa se vaccineze sa stea acasa
    este netflix , tv , radio va descurcati cumva.

  2. Cetateanul Răspunde

    Ba dar ce tampiti sunt cutu cu ciolhanis!!
    Adica din cauza prostiei dambovitene, unde rata de infectare a depasit 1,5-1,7% trebuie sa intre toata tara in carantina!! Pai sa-i bage pe buciuresteni cutu in cur la ciolhanis!
    Sa-i tuf in gura pe toti miticii sugisti!!!
    “Multumiri” pnl-usl!

  3. cizmaru Răspunde

    Multi timpiti in tara asta daca esti vacinat si asimtomatic poti inbolnavi tot molu ca esti vacinat cel nevacinat si sanatos nu are voie in mol ca este un bou vacinat care inbolnaveste in loc sa testezi sa vezi care este bolnav vacinatu sau nevacinatu

    • Hitler Răspunde

      ce pul@ mea cauta cel nevacinat in moll? de ce mortii m@sii mai iese din casa daca ii teama ca se poate infecta.. venit cu niste ideei de doi bani…ori te vaccinezi ori taci acolo in colt in mortii m@tii

    • Gicu Hugi Răspunde

      Vaccinatii au risc mai mic sa se infecteze si chiar daca se imbolnavesc intre ei au risc mult mai mic de a face o forma cu simptome si un risc foarte mic sa faca forme grave sau sa moara.

    • Leluțica Răspunde

      Mai bine ramai la cizme si pantofi, scrii prostii, raspîndesti informații false.

  4. cizmaru Răspunde

    Si atci ce p..a mea se teme de cel ne vacinat vacinatu pote tranmite bola la fel ca cel nevacinat si daca cel nevacinat are anticorpi dece oprit sa mearga la mol ca un bou vacinat transmite boala si nu aduc medicamente mai bine sa stea la terapia intesiva sai arda plamini decit sa aiba medicamente un exempulu simplu afara au paracetamol de 1 gram dar la noi este interzis

    • Juju Răspunde

      vaCCinat si nevaCCinat, cu doi “c” se scrie

    • AntiCizma Răspunde

      Doar 2 % din vaccinati se infecteaza, si pot raspandi virus dar in masura mai mica si timp mai scurt.
      Asa ca lasa ideile adtea fixe ce circula pe retzelele sociale.

      • ... Răspunde

        De aia 8-10% din cei decedați aveau schema completă de vaccinare ba chiar și boosterul! Episcopul ăla de la Deva de exemplu. De ce nu se spune că mulți dintre cei vaccinați nu poartă mască deloc că se cred deja nemuritori? De ce nu se pun pe piață una-două medicamente pentru tratamente ambulatorii că sunt vreo 20 deja! Nu poate face atâta rău cât face netratarea! Imediat s-ar domoli afluxul către spitale și ar scădea și numărul celor pozitivați! În primul rând pentru că cel bolnav aflat sub supraveghere ar sta acasă la căldură și s-ar trata! Așa băgăm pe toți la pompa de oxigen când de fapt nu ar trebui ajuns până acolo!

        • Eu Răspunde

          Unde ziceai ca ai terminat Facultatea de Medicina ? Din cauza celor ca tine stam asa de bine cu vaccinarea!

          • ...

            @Eu. Niciodată nu am zis vă am terminat medicina. Am zis doar că din cauza eroilor pe care îi avem m-am pricopsit cu fel de fel de boli și mulțumită acestui fapt am un medic și un farmacist în familie care au reușit să mă aducă pe linia de plutire. Dar să nu îți spun câte medicamente prescrise s-au adunat la mine care nu sunt bune. Degeaba tot zic să nu mi le prescrie! Știi ce mi se spune? Așa zice protocolul! Exact protocolul omoară în multe cazuri! Băgăm la datorie oameni care nu sunt specializați și urmează orbește fără să judece! Peste tot se predă la epidemiologie ce am scris mai sus în celălalt comentariu. Și la Ebola a fost valabil în 2013-2014 acum brusc e biudoș. Nu mai spun nimic. Dar mă enervează când se bagă în față neepidemiologi gen Jurma cate nici măcar nu e medic dar care sunt papagali buni în schimb alții nu sunt buni pentru că nu spun ce trebuie. Nu știu de ce s-a băgat clasa politică peste specialiști? Probabil ziceau că vor câștiga un capital politic în plus. Au reușit să distrugă tot. Fiecare să-și grijească de sănătatea lui. Eu de felul meu sunt vaccinat și am mai spus asta. Ce spuneai tu că din cauza mea este situația??? Eu greu cu priceputul unul text clar la tine? Ca trebui să trec la nivel de benzi desenate așa de dragul tău???

      • Pipula Răspunde

        Fraiere sa o crezi tu sunt vaccinat si cu doza booster si era sa o mierlesc am iesit din spital pe propriere raspundere si cred ca a fost cea mai buna decizie a mea ever .

        • Ion Răspunde

          Spui minciuni sa sperii lumea. In primul rand: invata sa scrii corect!!! “cea mai buna decizie a mea ever”. Grea limba romana pentru tine daca trebuie sa bagi si engleza.

          • @Ion

            Adevărul este că în momentul când e să crăpi și abia reușești să-ți aduni rămășițele de forță prima ta grijă e să reciți “Luceafărul”??? Tu nu ai fost bolnav în viața ta cu adevărat niciodată! Mare gaură mai ești!

          • Pipula

            Fraiere adica tu sti mai bine in ce hal am fost , mars in mortii tai mam vaccinat ca am crezut ca daca sunt in grupa de risc(diabet) ma va proteja dar nu ma protejat am avut plamanii afectati 60% ,boule ce esti .

          • Ion

            Invata limba, dobitocule!!! Analfabet functional!!!

          • Ion

            “Luceafarul”?! Ce “Luceafarul”, cand pentru voi o propozitie e grea???

    • De stiut Răspunde

      Strategia UE privind mijloacele terapeutice împotriva Covid-19 este o parte integrantă a activității de construire a unei puternice Uniuni Europene a sănătății și se bazează pe strategia UE privind vaccinurile, care este încununată de succes.
      Un grup de experți științifici independenți a examinat 82 de mijloace terapeutice potențial eficace aflate în stadiu avansat de dezvoltare clinică și a identificat 10 dintre ele ca fiind cele mai promițătoare pentru portofoliul UE de mijloace terapeutice împotriva Covid-19, ținând seama de faptul că pentru populații diferite de pacienți, aflați în diferite stadii ale bolii, care are severități diferite, sunt necesare diferite tipuri de produse. Lista celor zece este împărțită în trei categorii de mijloace terapeutice și va continua să evolueze pe măsură ce vor apărea noi dovezi științifice:

      Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției:

      Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche
      Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GlaxoSmithKline.
      Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca.
      Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare:
      Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD.
      PF-07321332, de la Pfizer.
      AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche.
      Imunomodulatori pentru tratarea pacienților spitalizați:
      Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding.
      Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia.
      Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly.
      Lenzimulab, de la Humaningen.

      • ... Răspunde

        În final unul care spune verde în față, sper că citește cine trebuie! De fapt toți producătorii de vaccin au deja dezvoltate tratamente! Oare de ce nu se insistă pe acest aspect? Pentru că asta este rezolvarea.

    • Sîca Răspunde

      Cizmare, bou vaccinat sau bou nevaccinat ……tu din care categ. faci parte ?

      • Sîca Răspunde

        Că eu fac parte din cea de bou călărit. Poate suntem neamuri? Dracu știe de ce jignesc pe celălalt, numai cu organe în gură pot umbla???

  5. cizmaru Răspunde

    Hitler nu nevacinati se tem ci din contra vacinati se tem de nevacinati de aceia nui lasa in mol toata povestea este reclma pentru vacin dece nu avem medicamete ca in alte tari sase poata vindeca fara sa ajunga in spital pentru ca trebuie sa foloseasca vacinu

  6. cizmaru Răspunde

    Gicu daca unu din familie este vacinat si merge la mol si se infecteaza vine acasa nu infecteaza toata familiaproblema este in medicatie

    • Viorica Răspunde

      Cizmarule, tu si prostia ta, e problema.
      Te-ai vaccinat?

    • Info Răspunde

      O localitate din România a devenit un adevărat exemplu în criza Covid-19. În ultimele două săptămâni, în comuna Ştiubieni din Botoșani nu s-a înregistrat niciun caz de infectare. Mulți localnici, o mare parte elevi, s-au vaccinat după ce primarul, preotul și directorul școlii au mers din poartă în poartă să le explice cât de mult ajută imunizarea.

  7. Juju Răspunde

    Sincer, nu stiu ce fel de romani sunteti, daca nu aveti habar, cum scriem corect vaccinarea. Cu doi “c”, taranilor imputiti!

  8. cizmaru Răspunde

    Taran inputit a cel care tea plamadit asa troglodit

  9. Canyon Răspunde

    Am intrat, doar sa citesc disertatiile specialistilor in vaccinuri.

  10. Satmarean 1 Răspunde

    Da Doamne ,pana la Revelion sa tina aceste reguli sau pana cand la ATI sunt sub 300 si procentul de vaccinare peste 75%. Ma bucur ca i- a cam izolat pe ,,desteptii” in vaccinuri sa- si mai prezinte ,,sfaturile”. Pana la urma sa gasit ac de cojocul lor.

    • Altu Răspunde

      @sm1, dă Doamne să bage vaccin în voi până vă întoarceți cu p… -n sus.

      • Dr Răspunde

        Vaccinul acela este in cantitate foarte mica , nu intra in tot organismul ,asa ca virusul care se inmulteste si ajunge peste tot , ci doar in celulele de la locul inocularii , si acolo se face raspunsul imunitar, functie de starea de sanatate ,varsta ,conditie fizica ,boli si chiar consum de alcool = nu se recomanda 1 luna in timpul si dupa vaccinare 2 saptamani.
        De altfel la inceput au fost cazuri cand s-a gresit si cineva a primit toata fiola ,care contine 5-6 doze ( depinde de ac ) si nu au patit nimic.

  11. Satmarean 1 Răspunde

    Corestez. s-a. Scuze.

  12. Lili Răspunde

    Mergeți la Moose ca acolo nu îți cere nimic din ce zice acolo Arătat.

  13. Satmarean 1 Răspunde

    @Altu. Din pacate ATI-ul e plin de voi in poz care ai spus si va meritati soarta. Din pacate sufera si altii ot ca au ascultat prostiile voastre.

    • Satmarean 1 Răspunde

      Sunt prea prost ca sa gandesc de unul singur. E mai convenabil sa iau de buna ce spun sau decid altii in locul meu si nici nu mai obosesc inutil.

    • Sîca Răspunde

      @ Sătmărean 1 Te-a corestat, băgași de seamă ? și mai scrise și in numele tău un comentariu, harnici băieți…!!!

      • Sîca Răspunde

        “corectat” nu “corestat” dar asta la mine nici nu mai conteaza. E de preferat ca altii sa gandeasca in locul meu. Cum se spunea intr-o vreme: noi muncim, noi nu gandim ca e naspa de obositor. Asteptam directivele pretioase pe ziua de azi!

  14. Lyon Răspunde

    De ce multe doamne fac mai multe avorturi cu acordul sau cunostinta “domnilor” lor? Acea injectie nu ii deranjeaza pe nici unul? De efecte lor secundare care se cunosc, care poate provoca chiar sí cancer al organelor feminine?
    Nop, doar vaccinul face rau

  15. Zoli Răspunde

    Unde am ajuns.. Vaccinat sau nevaccinat? Nu vedeti ce se intimpla.. Ca in anii cand era holera sau ebola. Toata lumea raspindeste virusul.. Din cauza ca nu se administreaza vaccin in timpul pandemiei. Oamenii sint preocupati cu chestia asta.. Dar de fapt in spatele acestuia se afla lucruri foarte dure. Care o sa fie vazut in viitor.

  16. Mwie multa celui ce a scris articolul Răspunde

    “doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde”

    Falsssss …eu imi fac un test si am certificat verde. Nu trebuie sa ma injectez sau sa fi avut covid. Plm scrieti realitate nu numai cum vreti voi….SCLAVILOR

    • ... Răspunde

      Și tu acuma! Atâta pricep și ziariștii! Apoi îți dai seama ce mai înțeleg oamenii simpli din hauhaubaubau ăsta? Dar numai mă repet. Voi tot nu vedeți că abordarea asta nu dă rezultate? Nu puteți comunica civilizat odată până nu e prea târziu?

  17. Satmarean 1 Răspunde

    @Sica. Antivaccinistii nu se dau batuti nici pe patul de ATI. iti fura nicknemeul si posteaza contra ce ai vrut tu sa spui pt a induce lumea in eroare si a nu mai sti care e adevaratul care posteaza. Pacat ca unii ca tine si cred ca postez una si imediat spun ceva invers. Nu te zgaraie la ochi? Acelora care procedeaza astfel nu le doresc decat sa aiba parte din ceea ce posteaza.

    • Sîca Răspunde

      @ Samarean1 Perfect de acord cu tine, sânt cei 3 cu n șpe nik name…..

      • ... Răspunde

        @Sîca, încearcă să reții un singur amănunt. Am trecut prin boală și m-am vaccinat. De aici și până a mă decreta antivaccinist e cale mai mukt decât lungă. Eu de aia răcesc gura gragule că nu se mai poate în halul ăsta! Ieri în Marea Britanie au fost 334000 de noi pozitivi când acolo oamenii s-au vaccinat mult peste cât se spunea că trebuie. Idem în Belgia. Inevitabil și dacă gândești logic ajungi la concluzia că așa este o poveste fără sfârșit. Urgent avem nevoie de tratament accesibil ca oamenii să nu ajungă pe cât posibil la ATI. Și cei care totuși ajung să aibă parte de tratament cum scrie la carte nu că un jedic de altă specializare urmărește partitura și atât. Pentru că la spitale s-a spus că mortalitatea este de 60%. Mare lucru nu pot face doar te umflă cu pompa. Înțelegi? Mie unul nu-mi convine această stare. Nici gripa nu se termină cu vaccin ci cu tratamente ambulatorii chiar dacă ăla e puțin mai slab ca ăsta,
        În rest @Sîca, nu vreau să-ți reamintesc când unul dintre voi începea tot așa să posteze tâmpenii în numele meu. Adică voi aveți voie?

        • Sîca Răspunde

          @… Nici cu gripa nu ajungi la tratament ambulatoriu dacă ești vaccinat antigripal…iar medicamentele anti-cov de care se vorbește că sânt bune, ești sigur de eficiență pe termen nelimitat și fără să aibă contraindicații, care pot duce la deces ?Nu mai bine mă vaccinez știind rata de risc, chiar de 3 ori și merg mai departe cu un risc mai mic, până se va găsi ac de cojoc virusului. Sânt convins că oamenii de știință nu chiar dorm in lumea asta….

  18. rrrreeerr Răspunde

    Daca scade numarul de imbolnaviri in urma restrictilor, o sa demonstreze ca nevaccinatii sunt cei care raspandesc boala. Daca o sa ramana cazurile sau cresc, o sa dea de gandit. Dar o sa vina cu vrajeala ca s-o strecurat nevaccinati in mall . Vomit

  19. Satmarean 1 Răspunde

    @rrrreeerr. Vor creste nr cazurilor in urmatoarele 30 zile doar daca nu se vor respecta (verifica de cei care trebuie sa verifice) cele scrise in ultimul act normativ. E simplu.

  20. pap remus Răspunde

    cine nu este vaccinat sa nu primeasca ajutor medical la sectiile UPU ,ATI , nici macar contra cost .
    vaccinurile sunt gratuite …tara nu este asa de bogata ca sa te trateze daca ai fost prost si nu te-ai vaccinat .

  21. rrrreeerr Răspunde

    Ba Pap Remus, prost esti tu ca te-ai vaccinat pentru mici HAHAHAHA Ba da prost esti!

  22. ... Răspunde

    @Pipula, s-a demonstrat de nenumărate ori că cei vaccinați au dobândit o înteligență superioară. Asta le dă dreptul ca să vorbească chiar mai urât decât la ușa cortului. Nici nu contează ce spui! Dacă ei consideră că nu te pliezi 100% pe religia oficailă una-două de pricopsești cu un puhoi de înjurături! Chiar dacă ești vaccinat sau trecut orin boală! Ei sunt purtătorii adevărului suprem! Tot mă gândesc în mine ce se va alege de aceste nulități în epoca postpandemie. Pentru că ei vor fi de care sistemul se va debarasa foarte repede. Nu poți clădi ceva nou cu astfel de lingăi. Oricum cred că majoritatea au scutire de la muncă. Sfatul meu e să nu-i bagi ln seamă. Sunt mai mult decât penibili mai ales când se contrazic singuri.

    • Sîca Răspunde

      @ puncte Scuze , dar nici tu nu te lași mai jos ……atunci..? Și să nu uiți, eu i-mi asum orice articol ,pe oricare syte pe care comentez…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.