Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Familii ale decedaţilor de COVID, ţinute în faţa spitalului. Fără certificat nu se face înmormântarea

Mai multe familii ale unor pacienţi decedaţi din cauza COVID sunt ţinute cu orele în faţa Spitalului Judeţean Satu Mare pentru a li se elibera documentele pentru certificatul de deces. Situaţia se repetă aproape în fiecare zi, iar astăzi alte trei familii au stat cu orele în faţa unităţii pentru a primi un document pe baza căruia se eliberează certificatul deces.

În era tehnologiei şi în plină pandemie, în care aproape toate probleme se pot rezolva online, instituţiile din România nu îşi pot transmite între ele documente iar oamenii sunt pui pe drumuri şi aşteaptă cu orele pentru a-i putea înmormânta pe cei dragi.

Mărturia sătmărencei:

“Suntem în plin context pandemic, oamenii mor pe sectia de ATI a SJU SM iar personalul secţiei doarme în papucii statului când vine vorba de eliberarea documentelor în caz de deces. În momentul de faţă sunt 3 familii îndoliate în faţa SJU care aşteaptă să îşi ridice actele decedaţilor de covid de pe ATI pentru a putea întocmi certificatul de deces. Aceste familii au fost chemate la ora 8 pentru a ridica documentele însă nici până la ora 11:00 nu le-au primit în conditiile în care la ora 12:00 se închide ghişeul de eliberarea a certificatelor. Fiind contactaţi, cei de la ATI SJU pentru a urgenta demersul, având un “bun simt ieşit din  comun”, ne-au trântit telefonul în nas.
Procedura în caz de deces covid este simplă, e nevoie de introducerea unui cod şi de a enumera comorbidităţile decedatului. 3 foi pentru 3 familii sunt greu de eliberat în timp util dar familiile sunt obligate să îşi ridice morţii de la morgă şi toată lumea ştie că fără certificat de deces nu se poate face înmormântarea”, ne-a transmis sătmăreanca.

10 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Este adevarat…se sta cu orele iar daca suni de vreo 20 de ori poate ai noroc sa iti raspunda cineva….oricum cine raspunde cred ca ii femeia de serviciu ca nu stie sa iti spuna nimica, cica numai “domnu/doamna” doftor poate sa spuna iar de aia nu ai cum sa dai ca is foarte “ocupati” cu nimic!

  2. Oșan Răspunde

    Căcat de oraș (sătmar)

    • zz Răspunde

      Poti sa ramai tu in “carmazana” ori batarci daca vrei, sau daca nu iti place acolo poti sa mergi si la cules de capsuni in Almeria ca nu te opreste nimeni sa iti dai curs dorintelor tale!

      • 😉 Răspunde

        Poate @osan e deja undeva departe de oras, ca doar nu e fraier sa stea intr.un sat precum SM. Si sunt sigur ca se pisa pe parerile tale.
        p.s. a uitat sa specifice ca toata Ro e un cacat.

        • zz Răspunde

          Si cine pana me te tine aici mai “oaie” ? Pleaca si tu undeva unde nu e cacat ! ca nu te tine nimeni sechestrat!
          Si oricum nu a intrebat nimeni de parerea ta sau osanului!
          Asa ca toata Romania si pisa si pe tine si pe @osan ca sunteti doi oameni de cacat!

    • Patriot89 Răspunde

      Căcat de țăran ești tu, oșan prost!!!

  3. Ungur Răspunde

    Toți românii sunt proști. Hai, comentați ,mama voastră de tolomaci.

  4. Român Răspunde

    Toți ungurii sunt proști. Să aibă și ceilalți motiv de ceartă, că deh,proști sunt peste tot.

  5. zz Răspunde

    Plin de frustrati pe aici care is anti orice ! Dar mai ales anti romani si anti romania.. De ce ? probabil nu au reusit nimic in viata si dau vina pe altii, nu au decenta sa isi asume responsabilitatea atat pentrul succesul lor cat si pentru esecul din viata lor. E mai simplu sa zici ca “altii au avut noroc”, “la noi in romania e naspa” etc.
    Ceea ce nu inteleg la frustrati astia e de ce nu pleaca undeva unde e mai bine. E de bun simt! Urasti tara asta? pleaca intr-una mai buna.

    Daca totusi mai ai doi neuroni in creier si alegi sa ramai aici.. hai frate sa schimbam ceva sa fie mai bine aici.. si inceputul e sa nu mai imprastiem cu ura, rasism si sa nu mai dam vina pe altii.
    Ajuta-ti fratele , sora, vecinu , colegul de munca, stai la semafor fii civilizat, Fa o fapta buna, plateste-ti angajatii decent, nu fura din fabrica, nu dormii in timpul serviciului.. etc

    Toti astia din categoria ANTI ROMANIA sunte-ti exact invers si va plange-ti cel mai mult.
    Romania va da clanta oricum!

  6. Morga Răspunde

    Nu va vaccinați !!
    Avem grija sa nu stați la rând !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.