Ultima actualizare: azi, 22:06

Locale

FOTO. Călăuză reținută pentru trafic de migranți, în PTF Urziceni

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu autorităţile maghiare, au desfăşurat o acţiune comună în urma căreia au depistat şase cetăţeni sirieni care intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Călăuza acestora, o persoana cu dublă cetăţenie, a fost reţinută în P.T.F. Urziceni, iar acum este cercetată pentru trafic de migranţi.

Concret, în data de 18 octombrie, poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei.

Astfel, în jurul orei 01.00, pe direcţia localităţilor de frontieră Horea – Omboly a fost depistat un grup format din şase persoane (trei adulţi şi trei copii). Acestea au fost conduse la sediul SPF Carei, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că fac parte dintr-o familie de cetăţeni sirieni, adulţii având vârste cuprinse între 43 şi 55 de ani, iar copiii între 3 şi 13 ani.

Extinzând cercetările, în urma schimbului de informaţii cu partea maghiară, s-a constatat că în activitatea infracțională mai este implicată încă o persoană.

Astfel, în acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, pe sensul de  ieşire  din România a fost depistat un bărbat cu dublă cetăţenie – germană şi egipteană, în vârstă de 42 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, s-a constatat că șoferul avea în autoturism bagajele cetățenilor sirieni. În urma cercetărilor preliminare s-a constatat că şoferul îi transportase pe cetăţenii sirieni până în apropierea localităţii de frontieră Horea şi urma să îi preia de pe teritoriul maghiar pentru ca mai apoi să se deplaseze până în ţara de destinaţie, Germania.

În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.