Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Iohannis a anunțat restricțiile: Mască obligatorie peste tot și carantină de noapte pentru nevaccinați

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulți oficiali din domeniul sănătății, că de luni vom avea noi restricții, iar elevii intră în vacanță.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. În vestul. Europei, unde oamenii s-au vaccinat, pandemia nu mai are efect.
  • La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vă vaccinați, scăpați de boală.
  • Până când vă convingeți să vă vaccinați, e nevoie de restricții.
  • Începând de luni e vacanță școlară pentru două săptămâni.
  • Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și la școală, și la cinematograf, și pe stradă.
  • Vor fi restricții începând de luni, guvernul va stabili măsurile. Va fi restricționată noaptea, excepție făcând cei vaccinați. La majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

41 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Dar nu ai crăpa tu până mâine dimineață,gunoi ordinar. Blestemată fie ziua în care eu și alte milioane de fraieri te-au votat. Și dacă am trecut prin boală și am anticorpi dovedit cu analiză plătită din jebul propriu de ce să mă vaccinez? Că așa vrea p.a ta? Dacă există D-zeu,eu nu cred dar cine știe, să facă în așa fel ca cei care ne obligați la vaccinare să nu apucați Crăciunul. Apoi mă călugăresc.

    • Golf Răspunde

      Cum ai putut vota drona asta diareică? Oare l-ai votat și la al doilea mandat? Pe motiv că mass media corporatistă ți-a inoculat ideea că Viorica este proasta satului? Femeia aia este geniu în comparație cu plăvanul ăsta.

      • Altu Răspunde

        @Golf,ce să fac, plăcuța suedeză m-a fermecat, dar holera galbenă a stricat farmecul. Să nu crezi că acum mă întorc la ceilalți. Ăștia au venit pe cai mari dar de fapt niște javre călăreau niște mârțoage. Acum voi vota pe cine nu mă obligă la vaccinare,fie și o tufă de Veneția.

        • Oficial Răspunde

          Toate teoriile conspiraționiste trebuie arse. Trebuie explicată importanța acestui vaccin. Noi avem studii ce face această boală și peste 6 luni. Sunt asimptomatici care peste 6 luni pot avea complicații. Secretul este vaccinarea, dar, din păcate, din cauza unei părți a populației care nu vrea să se vaccineze, pandemia ne va părăsi cu greu.

          • Golf

            =)) oficiale, am râs sănătos hahaha.

            Gândirea critică ți-o recomandat, mass media să o ignori.

        • Bebe Răspunde

          Ce naiba ai asa frica de un simplu vaccin Altule? Esti mai rau ca un copil de 3 ani. Si mai faci si antipropaganda, de josnic ce esti.

        • Luati aminte Răspunde

          Cel mai tânăr pacient COVID, de 27 de ani, aparent sănătos înainte de pozitivare, era într-o stare gravă. Are tulburări renale, de coagulare, metabolice, necesită o terapie extrem de susţinută pentru o „lingură de viaţă”, pentru a-şi reveni, au spus medicii. Este nevaccinat. Aproape poate la fel ca cei care se agaţă cu mâinile de combinezoanele „cosmonauţilor” şoptindu-şi disperarea: „Salvaţi-mă, vă rog!”. Nevaccinaţi, peste 90%.

        • Statistics Răspunde

          Numarul celor ce au trecut prin boala si se reinfecteaza a ajuns la 400 zilnic. Altule, vezi ca nu esti invincibil, poate a doua oara nu scapi, mergi sa te vaccinezi!

      • Nu ascultati de antivaccinisti! Răspunde

        Situația din spitale a devenit apocaliptică, spun medicii care sunt îngroziți de numărul tot mai mare de cazuri grave de COVID care ajung în unitățile sanitare. Marți a fost ziua în care au murit peste 570 de români infectați cu acest virus, iar medicii susțin că nu au semnat atâtea acte de decese în cei 30 de ani de când sunt în spitale.
        Medic: Pacienții se îmbrâncesc care să ajungă primul la o sursă de oxigen. Situația este disperată

      • Atentie! Răspunde

        Specialiştii INSP avertizează că în perioada următoare am putea avea peste 20.000 de infectări zilnice, iar numărul deceselor provocate de covid-19 ar putea ajunge la 1000 pe zi. Şefa Societății Române de Epidemiologie susţine că doar un lockdown de 30 de zile ar putea opri circulaţia virusului.

      • No comment Răspunde

        Mamă şi fiică, ambele nevaccinate, au murit una lângă alta în UPU: „Fata s-a dus înaintea mamei. Cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da…”
        Situaţia din spitalele româneşti este dramatică. Pacienţi infectaţi cu COVID sunt internaţi pe bandă rulantă, iar ritmul în care se moare este alarmant şi înfiorător. Medicii sunt epuizaţi, dar oboseală fizică este, adesea, mai puţin copleşitoare decât dramele la care sunt martori aproape în fiecare clipă.

    • Calmo Panda Răspunde

      Trebuie sa fi inregistrat oficial pe platforma, cu test pozitiv PCR, si sa fie mai recent de 6 luni, altfel nu inteleg nervii si agitatia , majoritatea prietenilor au trecut prin boala acum un an, si sunt si vaccinati complect, ba unul si cu 3 doze. Da ei judeca cu capul, si nu cu cel de jos ca tine!

      • Altu Răspunde

        @ursuletule,doar 3. Cam puțin în 9 luni de zile. Vaccinul trebuie făcut zilnic să aibă efect, dacă se poate . Dacă nu, măcar săptămânal. Proștii ăia dinainte îți făceau un vaccin și ziceau că te protejează toată viața. Ce incapabili, dacă nu au făcut testul Pisa,au vorbit prostii. Acum specialiștii adevărați nu ciocoflenderii și-au dat seama că vaccinul e bun în loc de apă. Nu face el multe dar măcar te hidratează.

        • Dr Răspunde

          Vedeti ca vi s-a urcat zaharul la cap si aveti fantezii, ce va dati cu pererea daca nu va pricepeti, si mai si speriati lunea. La unii virusi ajunge un vaccin toata viata, la altele se fac 2 rapeluri ( hpv) pentru gripa trebuie fiecare an, si tit are eficienta de numai 55%.
          Daca sunteti asa destept, cum stopati pandemia, cu ce? Ca altii au reusit cu vaccin, romanii pacaliti si dezinformati se cred mai destepti decat majoritatea lumii si mor grup.
          Cei ca tine ar teebui trasi la raspundere.

    • A Gabriel Răspunde

      Lideri religioși de pe tot globul au ieșit în public să îndemne credincioșii să se vaccine. De la Papa Francisc la Dalai Lama, de la rabinul-șef al Israelului la marele muftiu al Arabiei Saudite, toți au spus, la un moment dat, același lucru – nimeni nu trebuie să se teamă să facă injecția deoarece vaccinarea este sigură, este o datorie morală și arată grijă pentru cei din jur.

    • Nevaccinati, aici ajungeti Răspunde

      În unele spitale, s-au găsit locuri, dar nu ajunge oxigenul, astfel că s-a ajuns la soluţia folosirii de tuburi de sudură. La Spitalul „Sfântul Gheorghe” din Botoşani, lângă paturile bolnavilor stau tuburi uriaşe, folosite şi în sudură. Sunt singurele care fac faţă necesarului din acest moment. Managerul spitalului spune că nevoia de oxigen e atât de mare, încât furnizorii nu mai fac faţă. Şi deseori se întorc în spital cu tuburile încarcate doar pe jumătate.

      • Dibok19 Răspunde

        Vezi ce doresti altora, sa nu ajungi TU acolo, eu cunosc vaccinati cu 2 si 3 doze care au mutit de covid…

    • LA FEL Răspunde

      Și eu am făcut testul pentru anticorpi tot din banii proprii și am ieșit că am trecut prin boală deci și nu știu când am trecut și am 500 anticorpi am fost la DSP și nu vor să-mi dea certificat vede că nu am fost declarat să stau la pușcărie două săptămâni am cunostinta cu 2 vaccinuri si la test dupa 4 luni 200 anticorpi!!!!!!!

  2. Abdul Răspunde

    Bravo Altu, place la mine ce zici !!!

    • Dr Haus Răspunde

      Ce investigaţii trebuie să faci urgent după ce ai avut COVID-19. Boala gravă cu care poţi să rămâi după infectare
      Medicii recomandă două investigaţii simple, care trebuie făcute neapărat de pacienţii care s-au vindecat de COVID-19. Aceştia avertizează că există riscul ca plămânii să prezinte leziuni post-covid, iar fără un tratament adecvat se poate ajunge la fibroză pulmonară ireversibilă.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine. De mult ar fi trebuit luate aceste masuri numai ca le face cu incetinatorul si se ajunge unde suntem.

    • ... Răspunde

      @Satmarean 1. Ia spune tu cine a organizat congresul PNL când s-a spus că va fi bai? Că acum a ajuns la peste 17 la mie într-o lună de la 3,5 la mie incidența în Capitală! Ia spune că nu cumva nu Iohannis a insistat și cu Cîțu? Și ia spune tu cine conduce guvernul, nu ei? Nu ei trebuia să ia măsuri? Cine i-a împiedicat în afară de incompetența lor? Și ce ne ajută măsura asta când toată treaba asta trebuia luată acum o lună? Ia spune tu! Iar acum nu știu cine să mai ia decizii, că nici guvern nu avem. La o adică dacă contestă cineva deciziile în instanță sigur câștigă! Cine doarme în papuci, spune? Dar merită să-i votăm, nu??? Că poate data viitoare vor face ce trebuie? Fugi mă de aici!

      • Adevarul Răspunde

        Gura casca, vezi ca bulgarii nu au avut congres pnl, da tot baga si ei restrictii, esti orb de nu vezi ca numarul mare de nevaccinati este cauza?
        Tot gasiti motive, da nu vedeti adevarul, dati vina totdeauna pe altii, sunteti la fel de prosti ca politicienii pe care gasiti a fi sursa relelor, bagati in cap : VOI Promotorii de idei si teorii antivacciniste sunteti de vina pentru vaccinarea scazuta, numarul mare de morti, si situatia actuala.
        Si mai aveti tupeul sa faceti reclamatii, nenorocitilor!

        • ... Răspunde

          @Adevarul. Mă p@lică belingherescule! Unde și ce reclam eu? Nu ai tu grije că la momentul în care m-a atins personal și nu o dată incompetența eroilor s-a lăsat cu urmări serioase! Eu refuz să cred că le-a crescut știința brusc în cap. Doar repetă și ei ce primesc de la producători. Care nici ei nu sunt siguri de informațiile pe care le postează pentru că nu au de unde. Timp fizic destul nu a trecut pentru asta. Singura chestie cu restricțiile actuale propuse e că nu pricep de ce București decide pentru toți! Pentru că la noi în județ este în scădere clar. Dar tu nu ai voie să vezi asta, așa este? Adevărul este că nici voi nu știți prea multe dar către popor încercați să arătați că sunteți siguri. Vi-e frică de reacții dar în momentul în care va veni criza crizelor pecare voi ați generat-o nu știu unde vă veți ascunde. Era doar o întrebare retorică și nu cu subînțelesuri negative. Trebuie să înțelegeți odată că societatea se compune din indivizi. Dacă nu acceptați asta atunci sunteți antisociali. Și vaccinarea de aia nu a mers pentru că nu sunteți în stare să comunicați decât să amenițați! Doctorul Gheorghiță după ce a luat niște șuturi în fund de la cineva acum întreabă pe portughezi cum de au reușit ei? Păi în primul rând s-au folosit de oameni credibili și specialiști pentru asta! Nu s-a băgat politicul numai a dat din cap! În Ungaria idem! Nici acum în ceasul al 12-lea nu văd îndemn civilizat la vaccinare numai chestii apocaliptice. Inclusiv postările restului la acest articol, foarte multe copy-paste și probabil bine plătite de cineva. Trebuie să recunoașteți că ați greșit. Și zburați-l odată pe Arafat că e prea mare căciula pentru el. Sau să zic fes?

          • Bogdan Dumitras

            Sa vedem daca Cozma va mai tăia maine panglica la Centura!

  4. Golf Răspunde

    Ștreangul te așteaptă trădătorule!!!

    • Logan Răspunde

      Avertismentul unui medic pentru antivaccinişti: „Dacă va fi să vedeți negru în fața ochilor, e culoarea sacilor. Vă treziți cumva, dragii mei?”
      Medicul Lucreţiu Radu de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova trage un semnal de alarmă pentru cei care nu s-au vaccinat încă împotriva coronavirusului.

    • Farcau Răspunde

      Toate familia așa de retardată sau numai tu ?????
      Când o să plângi după un tub de oxigen sa-ți aduci aminte ce ți-am spus…
      Deficitul mental se vede de la distanță ….. Câte clase ai pui de dac ?????
      Pomohaci sa te mângâie din spate.

      • Golf Răspunde

        Ăștia care vă vaccinați aveți probleme mari mintale, emoționale și fizice, exemplul este mai sus, atac direct la persoană, agresivitate.

        Farcău eu sigur sunt și voi fi sănătos pe simplul motiv că mă feresc de “binele” pe care încearcă transnaționalele, mass media și autoritățile să mi-l bage în vene.

        • ... Răspunde

          Și între timp 88% din bolnavii oncologici aflați în tratament au decedat numai în ultimul an iar cazurile noi depistate și înregistrate au o statistică de scădere în număr de 40% pentru că oamenii nu merg sau nu pot merge la medic. Dar boala există. Cine vrea să se certe să știe că astea sunt date oficiale nu inventate pe fuckbook.
          Jurământul lui Hyppocrate ar trebui modificat cu ceva de genul “Jur să combat boala SARS-COV 2 prin orice mijloace legale ori nelegale posibile”. Că restul sunt rezolvate. De aia au dispărut și tratmentele ambulatorii la HIV/SIDA. Felicitări?🤮

      • Dibok19 Răspunde

        Farcau, du-ma ma in plm

  5. IT Răspunde

    Golf si 3 puncte : iarasi tu?

  6. cizmaru Răspunde

    ia mai terminati cu prostile ca vacinu ia scapat de pandemie iau scapat medicatia cea ce la noi nu exista va dau un simplu exemplu paracetamol in tarile care au scapat au de 1gram la noi nici acela nui

  7. Esteban Răspunde

    Nici vaccinul, nici masca nu au o eficienta ridicata pt. prevenirea COVID-19.
    Unde aveti voi aceste informatii cumca ne ocrotesc aceste masuri?
    Da’ unde traiti voi, in Africa?

    Cu o mentalitate de evul mediu pe care voi le aveti, va meritati soarta sa purtati masca ca niste cain…

    Vaccinul… ce dovezi aveti cumca aceste teste genetice numite vaccinare, functioneaza?

    Stiti procesul de crearea, testarea si implementarea vaccinurilor?

    Ce diletanti mai sunteti si voi…

    • Golf Răspunde

      Mass media corporatistă este calea, lumina, viața și sursa de informații “adevărate” pentru aceste drone. Gândirea critică le-a murit de mult în caz că au avut așa ceva.

      • Logan Răspunde

        Ai tu niste idei fixe cu care tot revii , parca te mananca undeva…
        Sper ca nu cumperi nimic de la emag , ca si aia a ajuns multinationala , si mai sunt .
        Ti-a ramas carciuma de la colt , piatza , si spui de unde iei combustibil la amarata de masina facuta de multinationala ,ca si aia e la pompe de multinationale…

    • @Esteban Răspunde

      Masca are eficienta ridicata daca este o masca buna ,de calitate ,nu cea mai ieftina ce iei cu 50 bani , si purtata si MANEVRATA corect , adica nu atingi partea din fata si dupa purtare pui in punga de naylon tinut de bretele si apoi dezinfectezi mana cu spirt,(deci nu pusa in buzunar impaturita ,si 2 saptamani la rand… )

      Este demonstrat de cercetatori ,documentat ca masca protejeaza.

      Tu ai gandire de ev mediu ,partea intunecata.
      Vaccinul nu este test genetic, este omologat definitiv, principiul de functionare explicat ( pentru cine intelege , nu pentru tine )

      Vaccinul functioneaza ,se vede in rezultatele din tarile vaccinate peste 80% !

      Diletant ? da TU esti si asta si prost si prost intentionat.

  8. Morga Răspunde

    Nu credeți in nimic!!!lasati romanii sa vina la mine !!!

    • ... Răspunde

      Sper că dai exemplu în acest sens și nici tu nu te-ai vaccinat!😱😲🥴
      Nu glumi cu așa ceva în halul ăsta că poate pățești. Apoi plângi.🤔🤔😱
      Crezi că ești haios? Sau crezi că are efect la unii? Mă îndoiesc.

  9. justidia Răspunde

    nenorocitule Iohannis, ar trebui sa fii primul care intra la puscarie pentru zadarnicia luptei impotriva coronavirus! si dat fiind statutul tau, esti cel care ar trebui sa se comporte exemplar in fata cetatenilor, pedeapsa ta ar trebui sa fie inzecita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.