Ultima actualizare: azi, 22:15

Naţionale

FOTO. Imagini dramatice cu morții de COVID, în București. Cadavrele, depozitate pe hol

Imagini dramatice cu morții de COVID, în București. Cadavrele, depozitate pe hol. Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere și sunt înghesuite pe holuri.

Imaginile au fost filmate luni dimineață și furnizate presei. Surse din corpul medical spun că situația este foarte gravă.

Angajați din spital spun că instituția medicală nu mai are nici saci pentru cadavre.

În ultimele zile, la spitalul Universitar din București s-au format cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă.

Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar, deja arhiplin. Pacienții ajung să stea pe scaun la Urgențe, cu masca de oxigen

Curtea Spitalului Universitar din București este plină de ambulanțe care aduc tot mai mulți pacienți infectați cu COVID. Situația este critică, deoarece unitatea sanitară nu mai are niciun loc liber în secții, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Bolnavii ajung în unitățile de primiri urgențe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în așteptarea eliberării unui loc.

Sursa: Digi24

18 comentarii

  1. ... Răspunde

    Eu doar atât vreau să spun că eroul p@lii, fostul coordonator din Italia, Domenico Arcuri, este anchetat de procuratura de la Roma pentru abuz de putere și deturnare de fonduri publice. Este vorba de un “mărunțiș” de 1,25 mikiardevde € din care comisionul direct pentru eroul-derbedeul ăsta se ridică la 77 milioane de €! Sunt curios ce va fi la noi când Cîțu nu știu pe ce considerente a comandat 120 milioane de doze de vaccin! Sau izoletele achiziționate absolut aiurea! Sau măștile alea multe-multe beconforme cumpărate pe bani grei și care nu sunt bune absolut la nimic! Continuați să aplaudați altfel eroii se supără și nu vă mai vaccinează de oftică ca și doftorița aia de la policlinica veche!
    PS. Probabil acum voi afla de la careva că încasarea acelui comision este tot vina antivaxerilor.
    Acum aștept înfierarea dușmanului de clasă, ca pe vremurile ale frumoase apuse.

    • covid 19 Răspunde

      Astea sunt si vor fi. Excesul de vaccinuri se datoreaza unui considerent practic: cand ajungi spre expirare trebuie sa le dai mai departe. Strategia e buna, fii sigur ca nu se altereaza vaccinurile. Daca se comanda o cantitate de 10 000 000 asta se intampla si ramaneam fara vaccin. Sunt sigur ca ai inteles!

      • ... Răspunde

        Dar totuși 120 de milioane!!! Nu suntem nici măcar jumate din Polonia care are 33 de milioane de locuitori, sau Franța ori UK cu aproape 70 de milioane. Ce să facem noi mă rog cu 120 de milioane de doze? Chiar calculând înjumătățit tot 60 de milioane de persoane vaccinate ies! Iar dacă e din bani publici fii sigur că mă interesează și pe mine și pe altul care gândește! Pentru că până la urmă sunt de acord să ajutăm alte țări fără putere financiară dar nici chiar așa! Pentru că din start s-au alocat fonduri pentru 120 de milioane! Sau tu crezi că de exemplu Germania are buget alocat pentru vaccin pentru 400 de milioane de doze? Pentru că proporțional așa iese! Din postarea ta îmi dau seama că ești bugetar și nu ai simțul banului. Adică nu sunt banii tăi munciți.

  2. Abdul Răspunde

    Romania nu mai merita sa existe ca tara !!!
    Romania , ca tara este o greseala fata de poporul ei !!!

  3. sandra Răspunde

    Producătorul celui mai bine mediatizat ser experimental, Pfizer/Comirnaty, recunoaște în prospectul său oficial publicat de Agenția Europeană a Medicamentului că „Impactul vaccinării cu Comirnaty asupra răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate nu este încă cunoscut.” De asemenea, „Nu se știe încă cât de mult oamenii vaccinați pot să poarte și să răspândească virusul”. În plus, „În prezent nu se știe cât durează protecția dată de Comirnaty. Persoanele vaccinate în studiul clinic vor continua să fie urmărite timp de 2 ani pentru a aduna mai multe informații despre durata protecției.”
    La spitale s-au uitat conducatorii nostrii ? Au vazut ce se intampla?
    Sunt spitale fara presiune la oxigen si nu se fac anestezii si nu pot oamenii sa intre in operatie;
    nu sunt tratamente nici in farmacii si nici in spitale;sunt sectii ATI care nu au niciun infectionist, trateaza ginecologi, oncologi pacientii;sunt protocoale impuse si medicii nu pot sa adapteze tratamentul la fiecare persoana, etc.Stiu deputatii cum a ajuns sistemul sanitar?Le pasa?Vor avea TOTI MORTII pe constinta pentru ca nu fac nimic in mod real ca sa nu mai moara lumea.
    IAR VOI, MEDICII DIN SPITALE, AR TREBUI SA SPUNETI SITUATIA REALA DIN SPITALE SI CAUZELE REALE CARE DETERMINA DECESELE! NU CERTIFICATELE VOR REDUCE PRESIUNEA PE SISTEMUL MEDICAL SI NICI NUMARUL DE DECESE ,ȘTIȚI BINE ASTA. UITATI-VA LA TARILE CU CEI MAI MULTI VACCINATI, SHOW-UL VA CONTINUA,NU STIM NUMAI SA NE ACUZAM UNII PE ALTII!Spre deosebire de anul trecut cand nu era vaccin parca s-au inmultit cazurile si valurile.Vrem medicamente adecvate in farmacii si spitale!

    • ... Răspunde

      Foarte corect! Asta zic și eu de mult! Tratament ambulatoriu care se poate cumpăra la farmacii bineînțeles la prescripția medicului. Așa cu abordarea asta niciodată nu se termină. Câteodată am impresia că nici nu se vrea. Când începe să pută treaba repede mai bagă un lockdown și mucles la popor.
      În paranteză tratamentul chiar și în faza asta nu poate fi unisex. Deci dacă la unul ține la altul s-ar putea că nu. Totuși suntem oameni și nu clone. Încă.

      • Asistenta Răspunde

        Iarasi debitati prostii , nu este destul tratament pt ambulatoriu, oamenii se duc la spital cand nu mai pot, la 10 zile de la debutul bolii, tratamentele trebuie incepute in ziua 4-5.

        • ... Răspunde

          Așa, așa! Apără-ți tagma că de acolo te hrănești! Cine spune că toți trebuie să ajungă obligatoriu la spital. Dați mână liberă medicilor de familie. Ungurii așa fac și nu au dureri de cap. Și încercați să comunicați odată cu oamenii civilizat asta până când mai aveți șansa.
          PS. Gravida decedată la spital recent era covid negativă. Dacă a fost declarată mort cu covid asta înseamnă că s-a infectat în spital. Asta numai așa în paranteză despre competența personalului ln cauză. Pentru că acum vizitatori nu mai intră, așa-i?

          • rodica

            punctule nu minti era infectata cu covid la infectioase , nu am voie sa iti spun tot dar pot sa iti spun ca tu minti

          • @...

            Tu esti prost sau te faci ???
            Adica se infecteaza in cateva ore si moare in acelasi timp ? mintesti cu nerusinare , este imposibil ,nici ebola nu ucide asa repede.

  4. ... Răspunde

    Rodica, eu atâta știu că aparținătorii au afirmat că la internare avea test negativ. Dacă minte cineva ăla nu sunt eu. Ori aparținătorii nu spun adevărul ori spitalul. Iar faptul că eu am redat o informație care a apărut deja în mod repetat în spațiul public nu îți spune ceva despre modul cum sunt verificate informațiile? Iar că testul a fost pozitiv ori negativ se poate verifica foarte simplu. Și nu e treaba mea. Iar dacă spitalul nu a contrazis ce au afirmat aparținătorii înseamnă că sunt iresponsabili. Comunicare zero. Ca și în cazul bolnavilor care au fost arși la ATI și nimeni nu le spune familiilor care este situația. Nu este cineva angajat pentru asta?

  5. ... Răspunde

    @@… Pentru gaura aia care mi-a răspuns. Eu nu am mințit. Repet, eu am redat declarația aparținătorilor care dealtfel a apărut de mai multe ori în ziare. Nu mă învinui de ceva că nu suntem la grădi. Iar în acest caz a murit un om. De fapt doi. Bine că tu ai timp de certuri sterile, te invidiez. Important e ca tu/voi să nu fii/fiți de vină? Restul nu contează? Aveți nenumărate cazuri în ultimii doi ani în care eroic ați băgat oamenii în pământ. Bineînțeles nu aveți nici o vină. Aveți un Colegiu al Medicilor care vă apără cu spor.
    Dar. Este un mare dar.
    Ați depus un jurământ și nu numai pentru combaterea covidului exclusiv. Indiferent ce se întâmplă de acum încolo acest lucru și ce faceți de aproape doi ani vă va bântui subconștientul. Nu eu, ci dinăuntrul vostru. Asta cine mai are așa ceva dintre voi. Că unii cred că banii rezolvă orice. Nu chiar orice. Toți suntem datori cu o moarte și nimeni, nici măcar voi nu sunteți deținătorii adevărului absolut. Decât unul care e mai sus decât voi și pe care sunteți supărat de o vreme. Adică Dumnezeu pentru cei care sunt mai greu la cap. Sper ca cei care mai au chef să se lege de mine să aibă exact atâta malpraxis din partea eroilor locali cât am căpătat eu nemeritat. Bineînțeles după ce am “cotizat”. Că fără aia nici nu-i puteam saluta.
    În încheiere vă meritați soarta. Toți, dar absolut toți ați pus umărul la decredibilizarea sistemului medical. Ar fi cazul să încercați să comunicați ca între oameni cu pacienții voștri. Poate atunci vă vor asculta.

  6. ... Răspunde

    Încă atât că în familia restrânsă este un medic și un farmacist. Nu-mi explicați voi mie ce și cum cu sistemul medical! Bine? Dar să nu vă povestesc de reacțiile medicilor din centre universitare vizavi de diagnosticul pus de eroii sătmăreni, bine? Nu de alta dar nu prea suportă hârtia. Cel puțin în cazurile știute de mine. Stați în banca voastră și lucrați. Că teoretic de aia ați ales meseria asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.