Ultima actualizare: ieri, 21:59

Naţionale

Minoră de 14 ani, ademenită pe Facebook. Bătută și violată de un tânăr de 18 ani

Caz revoltător în județul vecin, acolo unde un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv şi este anchetat pentru viol în formă continuată, după ce a agresat sexual în mai multe rânduri o adolescentă de 14 ani, pe care a cunoscut-o pe Facebook. Ioan Zsigmond, din județul Bihor, a convins fata să îi trimită fotografii intime cu ea, iar ulterior a şantajat-o că le va face publice dacă îi refuză solicitările. 

Potrivit unei intormări transmise, miercuri, la solicitarea BIHOREANULUI, de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Carmen Scurt, adolescenta şi-a cunoscut agresorul în octombrie anul trecut pe reţelele de socializare, iar ulterior acesta a agresat-o în 6 rânduri până când, în final, le-a povestit părinţilor ce i se întâmplă, iar aceştia au reclamat cazul procurorilor.

Zsigmond îşi transporta victima în locuri ferite. Primul atac, de pildă, de la sfârşitul lunii octombrie 2020, s-a produs în zona cimitirului din localitatea Arpăşel. “În faţa refuzului victimei, inculpatul a imobilizat-o la sol şi a întreţinut raport sexual cu persoana vătămată minoră, acoperindu-i totodată gura mâna, pentru a împiedica strigătele ei”, scrie în document.

Alte trei acte de agresiune sexuală au avut loc în cursul lunii noiembrie 2020, în Salonta, iar unul s-a consumat în februarie 2021 pe un câmp de lângă Arpăşel. În toate patru cazurile, victima a fost imobilizată şi lovită ca să tacă, agresorul “ignorând strigătele şi actele exprese de opoziţie ale acesteia”.

Ultimul atac, derulat în aprilie 2021, a fost şi cel mai violent, explică procurorii. Fata a fost dusă, din nou, în apropierea cimitirului din Arpăşel, unde, “deşi a refuzat expres solicitarea inculpatului, acesta a lovit-o cu palma şi a tras-o de păr ca s-o oblige la sex oral, după care a imobilizat-o, a dezbrăcat-o şi a întreţinut cu aceasta un raport sexual”.

Chiar şi aşa, adolescenta a continuat să se întâlnească şi să discute cu agresorul ei, de teamă că acesta va distribui fotografiile ei pe reţelele de socializare, până săptămâna trecută când, într-un târziu, le-a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat.

Ioan Zsigmond a fost reţinut vinerea trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta şi, în aceeaşi zi, a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi al instanţei locale, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de viol în formă continuată şi în varianta agravată, asupra unui minor, pentru care riscă o pedeapsă de până la 15 ani de detenţie.

Decizia Judecătoriei Salonta a fost contestată de tânăr, însă fără succes. Tribunalul Bihor a hotărât, luni, că măsura arestului preventiv dispus în cazul său este legală şi i-a respins contestaţia ca neîntemeiată, verdictul fiind definitiv.

Sursa: eBihoreanul

2 comentarii

  1. Marin Răspunde

    Trebuie eutanasiat organul. Daca nu se adopta pedepse drastice, nu este nici frica.

  2. .... Răspunde

    Abia așteaptă prospătura bulangii care-i vor face harcea parcea kooroo vreme de 15 ani !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.