Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Noua vamă de la Oar, finalizată până în 2024. Cu zece benzi care traversează frontiera

Prefectul Altfatter Tamas si președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba,  au participat, astăzi, la cea de-a XX-a reuniune a Grupului de lucru româno-ungar pentru autostrăzi. Reuniunea a fost organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii și Ministerul Transporturilor, fiind invitați la discuții, pe lângă reprezentanți ai autorităților regionale și locale și reprezentanți ai diplomației, respectiv de la Ambasada României de la Budapesta și de la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca.

Cel mai important proiect pentru județul Satu Mare – Drum expres conexiune Satu Mare (Varianta Ocolire Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară  – Drum expres M49 Ungaria) are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Satu Mare și localitatea Oar unde se va conecta cu drumul expres M49 din Ungaria, în acest moment neexistând punct de trecere al frontierei.

Noul punct de trecere a frontierei Oar – Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera: 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după punctele de trecere a frontierei de la Nădlac.

În data de 10.07.2020 a fost semnat Contractul de servicii pentru ”Elaborare Studiu de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru drum expres conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară  – Drum expres M49 Ungaria)”. Din analiza stadiului contractului, rezultă  că până în acest moment s-au realizat următoarele: analiza multicriterială a variantelor de traseu, studiile topografic,  geotehnic și arheologic, s-au obținut avizele și acordurile necesare și a fost depus memoriul de prezentare pentru obținerea acordului de mediu.

Până în luna noiembrie 2021 va fi finalizat Studiul de fezabilitate, până în luna februarie 2022 proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de construire iar până în luna mai 2022 se va finaliza PTE – proiectul tehnic de execuție. Lansarea procedurii de licitație publică pentru executarea lucrărilor este estimată în iulie 2022 iar perioada de executare a lucrărilor va fi de 18 luni.

Câteva detalii tehnice ale proiectului:

  • Lungime drum expres  – 14,831 km;
  • Lățime parte carosabilă – 2x 7 m;
  • Bandă mediană  – 3 m, cu separatoare de sens;
  • Acostament  – 2,25 m;
  • 2 spații de servicii a câte 50000 metri pătrați fiecare;
  • 1 centru de întreținere și coordonare de 27000 metri pătrați.

 

24 comentarii

  1. Ion Răspunde

    Bravo!!! Felicitări!!!

  2. Titirez Tirez Răspunde

    În 2024 e gata noua vamă ??!! Inseamnă că putem noi aștepta până la pulivară să ne bage iohannis in Schengen !!Ne-a mintit ca o koorva ordinară că rezolvă cu Schengen si cu vizele de america !!Cei care l-au votat să-si tragă zilnic câte doua palme și câte un șut în cur !! 😜

    • Duie Mragnea Răspunde

      Poti sa-l pupi pe ciurdanis si sub coada, dar nu e vina lui ca ciumatii ne-au furat toate sansele de aderare la schengen prin incercarea disperata de a-ls alva de puscarie pe penalul lor sef, duistu de mragnea!

      • Sîca Răspunde

        Ciumații te-au băgat în NATO și în UE….dați-ar muy…..e. Johanoș al tău peste puțin timp pleacă , și lasă țara in derivă , ești pierdut in ceață omule.

        • RasPutin Răspunde

          Poate el este in deriva, nu ma mir, dar tu esti deviat compet. Ca prost nu pot sa iti spun, ca sunt prea elegant. Da no’ cobor la nivelu’ tau si iti spun ca Tata-tau ii de vina ca am intrat in UE, ca atunci cand i-o zis la ma-ta mUE aia nu o inteles prea bine si te-o bagat in UE.

    • Daniel Răspunde

      N-are nicio treaba Johannis. Noi suntem vinovati pentru situatia actuala. Ghici de ce?
      Apoi mai este o cutuma a Uniuni Europene, (aia denuntata de Germania) cu dreptul de veto. Daca de exemplu, sunt doua tari care au diferende, chiar daca toate statele voteaza intr-un anumit sens, o singura tara poate decide drumul de urmat. Ceea ce nu este democratic. Democratic si corect este vot 50+1. Si ca sa nu va mirati, tarile care s-au opus intrari noastre in Shengen au fost Olanda si… surpriza… FRANTA.
      Maine va fi cinestie cine, poate Albania, ca nu i-am lasat sa ne bata la footbal cu 10 la 1.

    • RasPutin Răspunde

      Da de ce trebuie sa te bage Johannis in Shenghen? Poate ca ar trebui sa te intrebi daca tu meriti. Nu astepta muraingura. Fa si tu ceva ca sa simta astia din vest ca nu ii deranjezi. Ca esti acasa la ei cand mergi in Paris, nu acasa la tine. Dupa cum pui problema mai bine stai acasa si voteaza HAUR. Poate te-or fooote rusii in cooor ca vad ca abia astepti.

    • x-ulescu Răspunde

      si daca totusi vom intra in spatiu ala laudat , banii sunt dati , cineva se va bucura de ei , ce conteaza ca e o investitie inutila ??? ce conteaza ca se putea face ceva util cu ei ?

  3. Daniel Răspunde

    Sa inteleg ca nu mai intram in Shengen niciodata. Daca avem nevoie de o vama cu zece benzi. Parca am construi vama dintre USA si Mexic. Mai ramanea sa scrieti ca in afara vamii sa vor construii garduri de 4 metri inaltime. Si ne mai si laudam.

  4. radical2 Răspunde

    Astea is prezentari pentru secolul viitor :))) . Sa le arhivati bine :))

  5. Sîca Răspunde

    S-au trezit aici să comenteze loserii “tineriada” care s-au kkt pe ei la guvernare .Niște incompetenți care știu doar să injure si să arunce cu zoaie pe oricine vede că lucrurile merg extrem de prost in România,indiferent cine ar fi la guvernare.Se comportă de parcă mamele lor i-au fătat in boscheți după care i-au lăsat să se descurce pe cont propriu.Sa sugă orice și de la oricine.

    • Duie Mragnea Răspunde

      Adica te trezisi debitand prostii dambovitene ….

      • c-block Răspunde

        Cam prostii, așa e. Dar cu treaba că ăștia nu au tată, nu au mamă (doar părinte 1 și 2), nu au religie, nu au nimic sfânt cam are dreptate. Nu că aș fi religios dar ei atacă constant baza societății. Sunt niște zero barați, niște gică contra care atâta știa cu așa nu e bine.

        • Duie Mragnea Răspunde

          Prostia asta cum ca USR ar cere anumite libertati si drepturi in plus pentru comunitatea LGBTQ, este o prostie proliferata mai ales de simpatizantii lui Viktor Orban!
          Mai documenteaza-te putin, ce sunt, cine sunt si ce vor cei de la USR, nu sarii cu prostiile preluate de la pesedei, ca esti departe de adevar!

  6. @c-block Răspunde

    @c-block: LGBTQ este o minoritate la fel ca si ungurii!
    Au si ei drepturi, la fel ca voi!

    • c-block Răspunde

      Tu ocupă-te de treaba ta că ai destule și nu te lega de mine dacă nu e cazul. În curând s-ar putea să te trezești într-o situație neplăcută cu toată tagma ta de idioți hipioți care distrug totul și nu pun nimic în loc după care se trezesc că hopa ceva nu e bine! Oamenii s-au lămurit cu ce și cum cu haștagiștii că de aia vă crește intenția de vot în toate sondajele? Adicătelea în jos unde vă e locul. Singurul bai e că dați apă la moară la pesede și la aur. Și apoi tot voi vă veți trezi că nu puteți face guvern dacă tot distrugeți tot ce apucați din interior!? Cine să vă mai voteze, derbedeilor?

      • @c-block Răspunde

        Te-ai suparat, asa-i? Adevarul supara, bozgore! Nu-ti place, poti pleca, uite ti se face drum express! Va puteti cara … rapid 😉

        • c-block Răspunde

          Ce are una cu alta? Ce are USR cu minoritatile? Sau are si inca eu nu stiu? Bozgor esti tu dar inca nu ai aflat!

    • ... Răspunde

      O iei si tu la poponeata ?Sugi banane ? 😂

      • @... Răspunde

        Nu, io dau la poponeata si banana la supt! Ultima data i-am dat-o ma-tii, aseara pe calea Traian colt cu Curvinilor! Te ror lauda ca ce bun cophil a fatat, desi l-a facut cu un caine …!

        • ... Răspunde

          Aceste două reacții grobiene nu sunt scrise de mine. Cred că cei de la psihiatrie ar trebui să facă prezența urgent.

        • .... Răspunde

          Error !!Acum clar esti bun de parnaie pentru incest !! Aia de pe calea Traian era maimuta care te-a fatat pe tine, fraiere ,dar era prea intuneric si n-ai vazut ! Roaga-te sa nu fi ramas gravida,altfel o sa mai fete un cimpanzeu cu gheciuri la gura,exact ca tine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.