Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Nunțile din Oaș, vedete în Marea Britanie. The Guardian: „Amestec remarcabil de bogăție și tradiție”

Nunțile din Țara Oașului, județul Satu Mare, au devenit vedete în Marea Britanie după ce fotograful Michal Novotný a documentat subiectul, publicând ulterior imaginile în ziarul The Guardian.

Într-o regiune îndepărtată din nordul României, există un amestec remarcabil de tradiție și bogăție. Locuitorii din Oaș muncesc de ani de zile în vest pentru ca acasă să își construiască case magnifice și să conducă mașini scumpe. Îmbrăcați în cele mai noi mode pariziene, precum și în costume populare vechi, ei organizează nunți opulente în valoare de zeci de mii de lire sterline, unde oaspeții dansează printre gheață uscată și mănâncă delicatese alese, totul fiind înregistrat de o echipă de fotografi, scrie The Guardian.

Fotograful a fost surprins să afle că oșenii lucreză 11 luni pe an, iar apoi, la jumătatea lunii august se întorc în satele natale acolo unde trăiesc într-o reală opulență, iar atunci când vine vorba de nunți, oșenii nu se uită la bani. Publicația The Guardian descrie modul în care se desfășoară pregătirile pentr o nuntă, surprinși fiind de faptul că la eveniment ajung să participe chiar și 1.000 de oameni.

La început, poate că nu cunoșteau nicio limbă străină, dar nu îi deranja să muncească din zori până la apus, făcând o muncă la care alții au întors nasul. Au dormit în case părăsite sau s-au înghesuit în apartamente în miniatură din cele mai proaste cartiere și au făcut economii. Unii au avut succes și și-au început propriile companii. După ce au economisit destui bani, au început să construiască case acasă în satele lor, care sunt mai mult ca niște palate, dar în care nimeni nu locuiește aproape tot timpul anului. Ele sunt în mod constant reconstruite și îmbunătățite. În Oaș se spune: „Dacă vecinul meu își construiește o casă cu trei etaje, a mea trebuie să aibă patru”, scrie The Guardian.

Articolul complet poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.