Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Probleme la C.N. Mihai Eminescu: Şoarece în ghiozdan, frig în clase

Un elev al Colegiului Naţional a transmis în această dimineaţă o scrisoare în care reclamă faptul că aici s-ar petrece mai multe nereguli. El spune că elevii sunt ţinuţi în frig, li se interzice dreptul la liberă exprimare dar şi că sunt probleme cu deratizarea din moment ce în ghiozdanul unei eleve a intrat un şoarece.

 Scrisoarea unui elev de la Colegiul Mihani Eminescu:

Colegiul Național „Mihai Eminescu” e în haos!

În calitate de elev în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, consider că este imperios necesar să aduc în atenția presei locale recenta activitate, însoțită de probleme considerabile, din această unitate de învățământ.

Dacă la începutul anului doamna director al colegiului își rezerva locul de parcare cu un scaun în fața intrării principale, scaun faimos în județul nostru mulțumită presei locale, zilele acestea dumneaei a ales să își parcheze mașina ÎN CURTEA liceului, lângă chioșc, iar din cauza inconvenienței create de ideea de a coborî din mașină și a-și deschide poarta, a instalat un sistem automatizat de deschidere, lângă terenul sintetic. Din banii cui și ce alt scop are această „actualizare”?

Trecând la lucruri mai recente, pe data de 6 octombrie un șoarece a sărit din perete în ghiozdanul unei eleve. Doamna director a fost chemată la o întâlnire, de către elevi, unde a fost întrebată ce măsuri ia pentru deratizare. Aceasta a răspuns că zilnic se realizează și că nu ar trebui să îi spună elevii cum să își conducă școala. Concluzia? Șoricelul a fost victima.

În cadrul acestei întâlniri realizate la inițiativa elevilor, pentru a pune pe tapet mai multe probleme, s-a dezbătut și refuzul doamnei Boloș de a trimite o circulară pentru chemarea elevilor la Adunarea Generală, la care participă un singur elev din fiecare clasă (șeful clasei) pentru a discuta problemele generale din liceu și pentru a căuta soluții, astfel încât „CNME” să nu fie „liceu de prestigiu” numai pe hârtie. Doamna director a vrut să oprească adunarea, justificând că aceasta nu are voie sa ia loc pe durata cursurilor sau în contextul epidemiologic actual, afirmație pe care chiar dumneaei a invalidat-o, deoarece în intervalul 10:00 – 12:00, în data de 11.10.2021, actorul Dan Puric a susținut o conferință în Sala Festivă, la care au fost invitați 4 elevi din fiecare clasă. Dar, într-adevăr, de când cu dreptul la libera exprimare, se mai întâmplă și ca 4 să fie mai mic decât 1.

Drept încheiere, aș dori să adaug că șoricelul menționat mai sus a fugit și a scăpat cu viață, doar elevii și profesorii trebuie să stăm la congelat, deoarece nu sunt bani de căldură decât în cazul vizitelor unor personalități precum Dan Puric. E mai important să punem banii la saltea pentru viitorul loc de parcare subteran al doamnei director.

Dorința mea, și nu numai, ci și a colegilor mei, ar fi ca doamna Boloș să se autosesizeze și să își schimbe comportamentul față de elevi, respectiv să demonstreze că este demnă de poziția pe care o ocupă în cadrul acestei unități de învățământ „extrem de prestigioase și cu o imagine atât de bună” pe care momentan doar pretinde că o conduce.

Cu stimă,

Un elev sătul

 

20 comentarii

  1. Tibi Răspunde

    Unde cacat o gasit-o pe taranca asta s-o puna director?
    Mortii vostri de popi

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    E simplu. Fiindcă s-a făcut relativ brusc frig, sălile trebuie des ventilate și sunt resturi de alimente doar sunt copiiii șoarecele s-a băgat la cald și la resturi.

    • Calin Răspunde

      Tulaiiii!!!! Teoria relativitatii universale e fix pistol cu apa fata de teoria ta

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Măi Căline! Se mulțămește felicitările tale! Tu nu ai pățit niciodată așa ceva? De exemplu iarna trecută când în tot orașul era invazie de șoareci în case dar nu era voie să se scrie? Nu e nimic nou. Ori după tine șoarecele e geva agentură rusească covid trimis de peeeseeedeee?

  3. Sf. Petrica Răspunde

    Doamna Preoteasa nu este cadru didactic, ci o scorpie de femeie, care isi urmeaza interesele de ani de zile. Vad ca functioneaza bine politicul in continuare, daca a ajuns Directoare la CNME. Pe vremea mea tot ce stia sa faca era sa dicteze dintr-o carte niste comentarii literare, si dupa avea asteptari sa ai exact aceleasi idei cu ale “dansei”. Elevii care mergeau la ea, la ore in particular, erau desigur mult mai bine vazuti si nu se prea deranja sa ii mustreze. In schimb restu eram niste magari, prosti si incompetenti.

    Ingrijoratoare mi se pare prezenta extremistului Dan Puric, care mai acu 2 saptamani urla prin centru Bucurestiului impotriva purtarii mastii de protectie.

    Scapati de dracul asta in haine de preoteasa cat puteti de repede, altfel o sa va treziti ca e voie cu 5 tunsori standard pentru elevi.

  4. popeasa Răspunde

    Nici asta nu e un articol comandat, nuuu 🙂

  5. misi Răspunde

    Mergeti dincolo la bar.
    Acolo este bine si in frig, nu comenteaza nimeni.

  6. Gicu Hugi Răspunde

    ce conteaza ca ii frig si sunt sobolani, important e ca au altar

  7. ...... Răspunde

    Sistemul de învățământ din Satu Mare a fost colorat în galben, Adrian Cozma promovând nulități gen Boloș, Schnellenperger, Alina Dragoș. Schnellenperger de la LPS e cățelușul lui Cozma, care atunci cînd are nevoie de un pachet de țigări, îl sună imediat și ăsta execută imediat.

  8. Cetateanul turmentat Răspunde

    Stimatii elevi de la Eminescu ar face bine sa se tina de invatat si sa lase fitosenia.
    Daca nu le place sa invete, exista destule licee tehnologice pentru ei!

    • Anonim Răspunde

      Stimate cetatean turmentat, as vrea sa iti reamintesc ca nu mai traim in era in care doar cei in varsta au dreptate, iar cei mici sunt prosti, naivi si obligati sa taca. Fara minti proaspete, si mai ales fitoase, in societate, am ramane toti la acelasi nivel (cu sau fara “turmentat”).

      Repet, **nu** iti poti permite sa impui ideologiile tale stravechi copiilor de acum, copii care de fapt sunt cat se poate de adulti. Orice om cu o farama de omenie (si cunostinta de cauza) in el ar lua partea acestor copii “fitosi” si “fara chef de invatat”.

      Recomandarea mea, in lipsa vointei sau putintei de adaptare la era curenta, e sa iti pastrezi comentariile pentru cercul tau restrans, unde nu poti afecta pe nimeni. E mai bine si pentru tine, si pentru copii.

      (Daca totusi, nu stiai ce se intampla in CNME in ultimul timp, imi pare nespus de rau ca am avut prejudecati si jigniri la adresa ta, dar te rog nu mai comenta fara context)

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Plimba ursu, vineri e concurs de directori, deci numai la tzanc pica scrisoarea asta anonima.
        Parca am fi in Caragiale!
        E clar ca cineva vizeaza scaunul detinut de Bolos.

        • Acelasi anonim Răspunde

          Foarte bine ca pica exact acum! Dupa parerea mea era nevoie de inca 10 astfel de scrisori ca sa conteze catusi de putin!

          Dar nu va schimba nimic nicio scrisoare. Nu-foarte-stimabila cucoana Bolos este demult aleasa pentru aceasta pozitie, si nu m-ar surprinde sa fie chiar singura candidata, asa cum se intampla de obicei cand primeaza interesele politice.

          Nu cunosc cine e Caragiale. Imi poti explica cum seamana situatia?

          • Cetățeanul turmentat

            “Farfuridi: Ce să fac?… Batem o depeşă la Bucureşti, la Comitetul central, la minister, la gazete, scurt şi cuprinzător: (bătând cu pumnul drept în palma stângă, ca un telegrafist pe aparatul lui, sacadat, tot textul-proiect al depeşii) “Trădare! Prefectul şi oamenii lui trădează partidul pentru nifilistul Caţavencu, pe care vor să-l aleagă la colegiul II… Trădare! Trădare! De trei ori trădare!”

            Brânzovenescu: (scurt) E tare! prea tare! N-o iscălesc.

            Farfuridi: (cu tărie, impunător) Trebuie să ai curaj ca mine! Trebuie s-o iscăleşti: o dăm anonimă!”
            Sursa: http://www.romanianvoice.com/poezii/teatru/ilc-scrisoare_pierduta-actul_2.php

        • Anoniiiiiiiiim Răspunde

          (raspund aici ca nu pot imbrica mai tare comentarii)

          Tare contemporan Caragiale asta! Intradevar, aceasta scrisoare a copiilor poate fi vazuta ca un comentariu politic; dar in acelasi timp, un soarece (ba chiar unul infrigurat) e o acuzatie pe care multi am considera-o odioasa. Nu numai asta, dar de abia acum a venit frigul, si saptamana trecuta soarecele!

          Hai sa nu stingem grijile tinerilor cu o patura de azbest, nu mai e “la moda”. Doar la inceput e greu sa ai incredere, crede-ma. Voie buna!

  9. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Este un Colegiu bine intretinut si vorbesc in cunostiinta de cauza. Copilul meu este elev acolo si l-am intrebat daca este frig in clase sau daca sunt rozatoare si raspunsul a fost categoric negativ. Ar fi foarte bine daca 90% din scolile din Romania ar avea asemenea conditii, cum are CNME. Chiar nu e ok sa tot blamam non-stop si consider ca ar fi mai util sa incercam sa fim mai toleranti si contructivi. Multa sanatate tuturor, iar disputele politice va rog sa nu le aplicati patand institutii scolare de prestigiu si aici nu e vorba doar de CNME.

  10. Florin Rachitan Răspunde

    se poate mundri

  11. Dr Maus Răspunde

    Măi care derbedeu m-a băgat în ghiozdan?🤔😱🤪🤣
    Măcar fetele au țipat?

  12. Victor Constantinovici Răspunde

    Noul director va face ordine la Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.