Ultima actualizare: azi, 16:15
Locale

Proiecte de 60 de milioane de lei în Satu Mare, prin Programul ,,Anghel Saligny’’

Primăria Municipiului Satu Mare va depune mai multe proiecte pentru a obţine finanţare prin intermediul Programului Naţional de Investiţii ,,Anghel Saligny”, a anunțat primarul Kereskényi Gábor. Edilul a declarat că valoarea proiectelor va depăși 60 milioane de lei.

,,Întotdeauna am profitat de ocazii atunci când am putut obține finanțări pentru proiectele noastre, fie că vorbim de fonduri europene sau de bugetul național. Acum avem proiectele pregătite pentru programul ”Anghel Salignyi” și gata de finanțare. Îmi amintesc că în 2017 am fost primii care au obținut cea mai mare finanțare pe PNDL, 85 milioane de lei pentru construcția podului pesre Someș, amplasament zona str. Ștrandului. Acum vom depune proiecte pe programul ”Anghel Saligny” în valoare de 61 milioane de lei”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

Proiectele Primăriei vizează investiții în reabilitări de străzi și modernizarea rețelei de apă și canalizare din municipiul Satu Mare.

Pe tot parcursul procesului de întocmire a proiectelor, colaboarea cu Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, a fost una foarte bună, lucru care a contat mult pentru a stabilirea proiectelor ce urmează să fie depuse.

,,Toate aceste proiecte vizează investiții pe care administrația publică locală le-a ocolit timp de 30 de ani, fie că nu au existat fondurile necesare sau pentru că prespun intervenții complexe, de care toți primarii au fugit. Mă gândesc la reabilitarea străzilor Magnoliei, Odobescu, Dara, Grădinarilor, Pinului, ori Haiducilor, Iris, Mahatma Gandi, Maria. Totodată, vom moderniza rețelele de apă și canalizare în zona Bercu Roșu, Micro 16 sau Centrul Vechi al orașului. O investiție foarte importantă este reabilitarea colectorului de canalizare din intersecția O. Goga – b-dul Cloșca str.Careiului -”Shopping City Satu Mare”; B-dul Cloșca – str. Dariu Pop; str. Șantierului – str. Cerbului – b-dul O. Goga (zona pasaj CFR), care va rezolva multe probleme din această zonă”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Iată lista proiectelor care urmează a fi depuse de Primăria Municipiului Satu Mare, pe Programul ,,Anghel Saligny”:

 • Modernizare străzi în municipiul Satu Mare: Acs Alajos, Alexandru Odobescu, Crăieselor, Dara, Dana, Fluturilor, Haiducilor, Iris, Mahatma Gandi, Maria, Matei Basarab, Petre Ispirescu, Poienilor, Poligonului, Regele Ferdinand, Tiberiu Brediceanu, Alba Iulia, Eugen Ionescu, Karoli Gaspar, Krudy Gyula, Toamnei, Grădinarilor, Magnoliei, Pinului.
 • Extindere rețele de alimentare cu apa și canalizare menajeră: zona Bercu Roșu
 • Reabilitare conductă de aducțiune apă (Fir 1: Uzina de apă Mărtinești – str. Victoriei – str. Ștrandului; Fir 2: str. Cimitirului, b-dul Traian, str. Eugen Lovinescu, str. Gheorghe Lazăr, str.Mircea cel Bătrân
 • Modernizare rețea de apă de înaltă presiune în Cartierul Micro 16
 • Reabilitare colector de canalizare
 • Bazin de retenție ape pluviale ,,SP Fabricii”

Edilul municipiului Satu Mare a mai precizat că Primăria este pregătită și pentru deschiderea finanțărilor prin PNRR.

 

 

 

6 comentarii

 1. Vlad Tepes Răspunde

  Da e foarte buna preocuparea de a face proiecte , dar as astepta o informare despre stadiul unor proiecte vechi, de ani de zile.
  De exemplu in ce stadiu este pasarela pietonala care urma sa faca legatura intre centru orasului si Mall ?
  Nu de alta dar tare mare tam-tam s-a facut intr-o vreme pe ideea asta, de altfel foarte frumoasa, insa parca uitata de o bucata buna de vreme !

 2. Dan Răspunde

  Iluminatul in parcarea dintre str. Ion Vidu , Bobocului , Someșului și Independentei când se va face oare ? Păcat că e amenajată parcarea dar nu este și iluminată .

 3. Gabor Răspunde

  Asta dacă nu se plătesc datoriile către sponsorii și clienții partidelor sau ale aleșilor !!bineinteles sub forma de contracte/lucrări/atribuiri…oșenești !!

 4. ionut Răspunde

  Bani pentru machete,oraș în mișcarea!😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.