Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Record de vaccinări la Satu Mare. Peste 1.400 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Prefectul Altfatter Tamas salută faptul că sătmărenii au înțeles că singura cale de a pune punct pandemiei de coronavirus este vaccinarea. Joi, 21 octombrie, în centrele de vaccinare deschise în județ și prin intermediul medicilor de familie s-au vaccinat 1404 persoane, ceea ce reprezintă un record pentru ultimele luni de zile. Dintre acestea, 733 reprezintă noi vaccinați (cu doza 1 de vaccin tip Pfizer sau Moderna sau cu doza unică de la Johnson&Johnson), 119 persoane s-au inoculat cu doza 2 de rapel și 552 persoane cu doza 3 (booster).

Până în acest moment 101819 sătmăreni s-au inoculat cu cel puțin o doză de vaccin iar 97790 de persoane au schema completă de vaccinare.

În contextul interesului crescut al populației pentru vaccinare, prefectul a solicitat Direcției de Sănătate Publică Satu Mare extinderea programului tuturor centrelor de vaccinare deschise în acest moment, care să funcționeze în regim de 7 zile din 7, program zilnic de 12 ore. În același timp se va analiza oportunitatea redeschiderii unor noi centre de vaccinare în municipiu dar și în județ.

Centrele de vaccinare operaționale sunt:  Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de urgență Satu Mare – Policlinica Veche ( tel. 0747177414), Școala Gimnaziala ”Avram Iancu” Satu Mare  – Sala de sport  (tel. 0747177384),  Grup Școlar ”Iuliu Maniu” Carei (tel. 0747177480), Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș (tel. 0722407731), Punctul de vaccinare din Vama Petea.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

14 comentarii

  1. Morga Răspunde

    Deja ne scad comenzile !!!

    • Gigi Durul Răspunde

      Nu va vaccinati , va asumati mult mai multe riscuri :
      Fumul care ne ridică părinții la cer. Cifre de la Crematoriul București: 91 de incinerări și alte 20 sunt în așteptare , cu toate ca la noi practica înmormântării este preferată celei incinerării

  2. Alex Răspunde

    “Desteptii” s-au speriat.

    • Brainstorm Răspunde

      “Câți oameni trebuie să mai moară ca să credem într-o realitate atât de evidentă? Cât timp mai dăm vina pe alții, când ceea ce depinde de noi, de fiecare, nu facem? La fiecare 2 minute, în România moare un om de Covid! La fiecare 2 minute, cineva pierde un suflet drag: tată, mamă, soț, soție, copil, frate, soră sau prieten drag! La fiecare 2 minute, există oameni cărora li se prăbușește o lume! Sigur, că dacă nu ni se-ntâmplă nouă, nu credem, nu ne pasă … dar ne declarăm creștini”, spune medicul din Târgu-Jiu.

      Cadrul medical are un mesaj și pentru persoanele nevaccinate care au ales să creadă în tot soiul de teorii ale conspirației.”Avem o țară îngenunchiată de un virus invizibil care omoară, oameni buni! Nimeni nu vă mai poate asigura un loc nici în spitale! Înainte să tot căutăm și să dăm vina pe alții, gândiți-vă că viața voastră e în primul rând în mâinile voastre! Lăsați formatorii de conspirații nefondate, nedocumentate, lăsați posturile în care diverși indivizi vă spun să nu vă vaccinați, vă spun că nu există virusul! Ei nu mor în locul vostru, nu suferă în ATI-uri pentru fiecare respirație, nu rămân sprijin pentru copiii și părinții voștri! Nu au nicio remușcare și nici nu le pasă de voi! Se cațără pe naivitatea unui popor.

      Spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți infectați.

  3. Golf Răspunde

    Deștepții nu urmăresc mass media corporatistă care încearcă să sperie “deștepții” care o urmăresc.

    Deci nimic nou sub soare.

    • Logan@Golf Răspunde

      Vorbeste de destepti …unul prost ca … gardul !!!

    • O2 Răspunde

      Asta e cand lumea asculta si inspira din besinile lui Golf ,Altu ,AziNu …
      “Criza de oxigen, marea problemă cu care se confruntă acum spitalele din țară. Într-o lună se consumă cât se folosea într-un an”
      La Slobozia, gropile în cimitir se fac cu excavatorul. Medic: Zilnic găsim 6-7 decedați la domiciliu .
      Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere.
      Medicii spun îngroziți că bolnavii COVID rămân brusc fără aer şi se tem de o tulpină românească: “Sunăm în disperare să vină că rămânem cu buteliile goale”
      Pacienți COVID ținuți pe holurile spitalului, pentru că nu mai sunt locuri la ATI. Mahler: Stăm mai rău decât în valurile anterioare

      • @O2 Răspunde

        @O2. Nu vrei să ne povestești despre situația de la spitalul din Târgu Cărbunești unde pacienții au decedat pentru că nu era oxigen? Adică stația de oxigen nu a fost alimentată de furnizor și oxigenul se terminase? Dar nu încetați să aplaudați în continuare pentru că cineva se luptă pentru viața cetățenilor? Asta până la proba contrarie? Că nu vă crapă …😱😲🤮

        • O2 Răspunde

          Daca se vaccinau nu ajungeau asa multi acolo si ajungea oxigenul mai mult timp. Da din cauza voastra care croncaniti toata ziua antivaccin, situatia e cea ma proasta in Romania, cersim ajutor de la altii!

          • The Economist

            Multi nici nu constientizeaza ca rata mica de vaccinare are mari urmari economice: se inchid activitati, turistii straini nu mai vin cel putin un an de zile, Romania ia imprumut bani, o parte mare se duce in razboiul cu covidul, in loc sa mearga in investitii. Romania se afla conform agentiilor de rating la un pas de “junk” – gunoi.
            Asta in timp ce ungurii au avansat de 4 ori la rand in sus la :recomandat investitii.

          • @O2

            @O2, oxigen nu era că furnizorul nu a adus. Ai niște fixuri. Iar dacă nu a adus cu toate că probabil i s-a cerut să i se facă dosar penal. Dar nu pentru zădărnicire ci pentru omor din culpă pentru că era cu intenție, deci nu poate fi neglijență. Ce plm în țara asta toată lumea face ce vrea iar dacă ai spate nici legea nu mai contează? Pe ăștia cu anti lasă-i în pace cu Tg.Cărbunești. Du-te să vezi ce condiții sunt acolo și vei spune aproape că ce caută partea asta de țară în Europa pentru că nu se compară deloc cu ce e pe la noi. Dacă nu era Ceaușescu și acum locuiau în cocioabe. De ce crezi dragul de Coica de ce stă pe capul nostru și nu merge acăsucă în Vînju Mare să fie mare doftor acolo? Exact de aia!

  4. ... Răspunde

    @The Economist, asta este și din cauza că banii sunt aruncați de multe ori de guvern pe achiziții fără rost. Sau mai bine să îți dau alt exemplu! Anul trecut au trecut bugetarii toți pe sistem online non-contact o perioadă bună. Dar armata aia de hârțogari a luat tot timpul spor covid. Ne explici nouă proștilor de ce? Împrumutul s-a dus pe susținerea cheltuielilor curente sau pe finanțarea datoriilor și foarte puțin pe investiții. Și acum pe planul ăsta de reziliență bani grei se vor duce pe proiecte, niște studii de pre- și de fezabilitate care au șanse mari să rămână tot așa. Poate nici nu vor produce ceva concret! În acest timp pe susținerea și dezvoltarea/finanțarea sistemului de irigații nu s-a cerut nici un sfanț de la UE iar de la buget nici șanse nu sunt! Ne explici de ce când se tot promite? Apoi vei constata că noi ca țară cândva agricolă nu mai avem prin magazine nimic de vânzare, numai forța de muncă (adică angajații marketurilor)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.