Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Se pregătesc noi restricții! Iohannis: ,,Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile’’

Președintele Klaus Iohannis spune că, în contextul crizei sanitare în valul 4 al pandemiei Covid-19, a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru a institui „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. Acesta a spus că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate „mult prea lentă”.

,,18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele critică dur autoritățile care nu au acționat la timp și spune că a convocat o ședință cu responsabilii pentru combaterea pandemiei, pentru a se introduce noi restricții.

,,Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple. Dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.

Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin”, a declarat Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Sursa: Digi24

46 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Urmează ceva cotă de oxigen pe zi și per capita?

  2. Cosmin Răspunde

    Pai de ce m-am vaccinat daca iara ma inchide in casa

    • Mihai Răspunde

      Ca restul nu s-au vaccinat , au crezut in aberatiile de pe facebuci ,whatzap si vecina de la 3 etc .
      575 morti intr-o singura zi , record absolut , si trendul este ascendent la toate capitolele .

      • c-block Răspunde

        Și congresul PNL de acum o lună nu are nici o vină!? De ce trebuia organizat în situația dată? Sau înscăunarea “prințișorului meu” e mai important decât sănătatea țării??? Că nu vă crapă obrazul! Și înainte de valul 4 se află că așa v-ați pregătit că ministresa usere a sănătății Mihăilă a desființat 1600 de paturi la ATI?? Așa te pregătești că te DEZorganizezi???? Și acum vrea iar la sănătate?

  3. x-ulescu Răspunde

    discursu lui werner , psd,psd,psd,psd, p …… aaaaaa ….p ….ce urmeaza ?? aaaa …sd , of sunt obosit merg sa joc golf…

  4. Norick a disznó Răspunde

    Bravo poporului roman si mai ales acelori babuini antivaccin.
    Bravo.

  5. H&R Răspunde

    Nu inteleg de ce nu lasa pe vaccinati liber fara nici-o restrictie,si pe nevaccinati cu restrictii. Ceva nu bate bine aici. Chiar nu vor sa se termine odata toata nebunia asta?

    • Altu Răspunde

      @H&R,ai dreptate ,ar trebui lăsați injectații liberi să se infecteze între ei. Deja ,cunosc câteva persoane vaccinate și infectate cu covid și care au avut simptome mai severe decât mine nevaccinat. Deci care-i faza. Trebuie să ne supunem ordinii mondiale și injectare cu forța. Vesticii nu de bunăvoie s-au injectat ci forțați. Și interesant e, că a treia doza trebuie musai cu vaccin arn. Deja se vorbește că în Anglia a apărut o nouă tulpină,o țară supervaccinata,are “doar” 50 000 de cazuri zilnic. Zerul chiar funcționează “nu?” .

      • covid 19 Răspunde

        @Altule, eşti profilul imbecilului tenace! Vei găsi tot timpul coincidenţe, cazuri pe care le ştii tu care-ţi servesc logicii tale de subminare a acţiunilor antipandemice. Deocamdată realitatea e dură şi de necontestat: se moare la greu. Aşa să-ţi ajute Dumnezeu pre cum acţionezi!

        • Altu Răspunde

          @covid19,ce coincidenta fraiere,unul vaccinat cu Zeneca l-a infectat pe cel vaccinat cu pfaizer . Nu crezi, îți dau Nr de telefon să îți povestească personal prin ce au trecut. Se moare la greu?, știi că lunar în România prepandemica mureau 20 000 de oameni lunar +/-, adică aproximativ 600 zilnic. Acum toți aceia sunt trecuți la covid . Într-adevăr există o mortalitate în exces datorită faptului că bolnavii cronici nu sunt tratați,e comod pt eroi să invoce covidul. Săptămâna trecută o cunoștință,mare vaccinist ( nu cred să mintă),a fost noaptea la urgență și “nu era nici dracu”,expresia lui. Deci,unde e înghesuială, pacienți pe holuri,etc. Și ar fi multe de spus,dar nu avem voie, cenzura comunistă a reînviat,doar apostolii covidului dețin adevărul de necontestat.

          • covid 19

            @Altule, scuză-mă că te-am blestemat când trebuia, de fapt, să manifest compasiune. Am înţeles, e făcătură! Sincer te încadram la categoria ,,cinici şi obraznici”. dar m-am înşelat. Dacă ceea ce vedem nu-i adevărat şi tu ştii precis asta o să te las în pace! Nici ţie nu îţi este uşor.

          • Dibok19

            , @altul, te felicit, covid 19 ia zici cat faci pe luna, ia zi cata spaga iei, sa faci campanie provaccin?, Ia da-i drumul de aici.

          • asistenta

            @ Altu Interesant ca in tarile vaccinate in jur de 80% sau peste nu au asa probleme , dar nici asa oameni fara scrupule care fac orice sa nege eficienta vaccinului .Cei ca tine ar trebui inchisi sau sa faca munca patriotica la o sectie ATI !

      • Dr Răspunde

        Mai debilule prost si inconstient , doza 3 trebuie sa fie neaparat ARN pt ca organismul ,anticorpii recunosc virusul folosit ca vector in vaccinele pe aceasta baza si nu mai lasa sa-si faca efectul ! este o chestie simpla pentru cine intelege ,dar tu faci dezinformare la greu si propaganda antivaccin .

  6. Golf Răspunde

    Plăvane ștreangul te așteaptă, trădător de neam și țară, mincinos ordinar.

  7. Altu Răspunde

    @covid 19, poți blestema liniștit,ca efect secundar al vaccinului văd o agresiune verbală nejustificată a vaccinărilor, că doar ei sunt inteligenți,sau nu? Dar spre necazul tău nu mor caii când vor javrele. Tot ce vezi la tv e adevărat,precis te uiți la “Iartă-ma”, ” Vulpița”, Trădați în dragoste” și alte asemenea emisiuni care prezintă doar realitatea. Tv-ul nu minte niciodată. La testul Pisa pe care l-a dat Câțu erau întrebări din emisiunile respective. Normal că el și doar 30% ( spre norocul nostru) l-au trecut. Ăilalți 70% îl dau din viața reală care bate filmul. Noapte bună,boosterul să te sărute.

    • Comedie Răspunde

      @Altul, prietene te felicit, nu stiam de existenta romanilor “inteligenti” ca si tine, esti o raritate intrucat tu depasesti “inteligenta” a peste 90 % din populatia urmatoarelor tari: Danemarca,Norvegia, Finlanda, Suedia, Portugalia, Irlanda, Islanda, etc

      • ... Răspunde

        E totuși o problemă și una destul de mare. Dacă vezi că nu merge stilul ăsta de comunicare și se îngroașe treaba tu ca și autoritate de mult trebuia să schimb modul de abordare. Atât.

  8. Golf Răspunde

    @altule, în România cică mor anual 300 de mii de persoane, în 2020, + 14% în comparație cu 2019.

    Sursa:

    https://www.zf.ro/eveniment/anul-2020-a-marcat-un-numar-record-de-decese-de-aproape-300-000-in-20249373

    Deci anual mor 821 sau 720 în 2019.

    Deci ce aflăm? Că oamenii mor… Acum cauza decesului nu se mai numește gripă, pneumonie, cancer, boli cardiovasculare, bpoc ci coco jumbo.

    Excesul mortalității este cel enumerat de tine în caz că statisticile nu mint dar poate mint și mortalitatea nu a crescut în 2020. Când vine vorba de ăștia trebuie să fi circumspect.

    Știri alarmiste ca în anii precedenți să convingă oile să accepte otrăvurile.

  9. Antal Răspunde

    Se introduc noi restricții: pesedistii din PNL nu se mai pot întoarce la PSD. Ghinion Ciprian Bretan (lingaul lui Govor) și Virgil Dragoș ( soferul lui Valer Marian). Exceptie pot face doar Mitică Pop de la Odoreu și Marian Torok de la Medies.

  10. Roman Răspunde

    Sa părăsești guvernarea in așa momente dificile pentru România, pentru romani dintr-un moft, ca a fost demis un ministru incompetent este impardonabilă!!!daca nu ii interesa doar ciolanul și funcțiile pe “incompetenții USR” nu se ajungea in situația asta!!!ne meritam soarta

    • c-block Răspunde

      @Roman, dar eu văd la fel de impardonabilă și subordonarea țării intereselor proprii și de partid timp de cel puțin 6 luni. Ciolaniadă în tiotă regula. Iar la final tot omul simplu este de vină. Este revoltător!😱😲😨

  11. dia Răspunde

    Acum că se știe că și vaccinații transmit boala la fel ca și cei nevaccinați, numai cei foarte naivi mai cred că ”certificatul” are vreo legătură cu covid-ul, ne îndreptăm cu viteză spre o dictatură de tipul 1984.
    Dar vaccinatii care pot sa se duca peste tot si nici nu intra in carantina daca nu au simptome chit ca au test pozitiv???Ei imprastie boala, nu nevaccinatii care nu au voie la concerte, nunti si paranghelii. Nu ei ca daca merg undeva sunt testati, ci vaccinatii netestati. Din aceasta cauza nu se termina gripa, unii se testeaza si stau inchisi, altii ..vaccinati se plimba bine mersi fara restrictii.
    Vai dar cum pot sa minta pe fata!

    • ... Răspunde

      @dia, cam așa e. Dar vezi că vei fi combătută în cel mai pur stil proletar. Nu contează dreptatea, nu mai contează nimic. Contează ca ei să aibă dreptate! Ultimul care pleacă să stingă lumina!

    • bacteriolog Răspunde

      Dia & loctiitorii … Vaccinatii transmit virusul in numar semnificativ mai mic decat nevaccinatii ,cantitativ mai mic si timp mai putin , terminati cu raspandirea de stiri false .Rezultatele se vad in tarile cu vaccinare mare .Da voi sunteti orbi si surzi .Tot o dati cu asta cu antivaccinarea .Alte tari relaxeaza , da voua va place ca se restrang activitatile .Asa cand jumatate de tara este proasta si cealalta prostita .

      • ... Răspunde

        @bacteriolog. În țările cu mulți vaccinați indivizii vaccinați se plimbă haihui cu pașaportul verde și nu prea se testează. Măsurile e permit asta, Ți-a trecut prin cap așa pur accidental că ei de aia au mai puțin pozitivi în schimb au destui decedați imunizați? Și astăzi România are 33 decedați imunizați! Ce-mi place mie când jonglăm cu cifrele dar numai cu acelea care ne convin! Te rog să-mi indici în postarea mea anterioară unde am răspândit informație falsă! Urgent pentru că eu nu văd! În schimb tu îmi bagi cuvinte în gură pe care nu le-am rostit! Nu-ți crapă obrazul manipulatorule?
        PS. Dacă iar vei afirma că am spus ceva fals atunci înseamnă că tu ai probleme serioase cu înțelegerea unui text simplu în limba maternă! Tot ce am rostit sunt datele de la grupul de necomunicare strategică, nimic din altă parte. Aștept reacția ta și scuzele de rigoare. Altfel ești un postac și un mare zero.

  12. Delia Răspunde

    Draga D-le Johannis, las-o ca macane..
    Astea la care le spui D-ta vaccinuri sigure si eficiente, au omorat foarte multi oameni pe intreaga planeta. Dar evident, „sursele oficiale” nu spun aceste intamplari adevarate, pentru ca iubesc banii manjiti cu sange.Ne numiti pe noi iresponsabili, desi GUVERNUL si PRODUCATORII aceste seruri, NU-SI ASUMA NICI O RASPUNDERE PENTRU VATAMARI SAU EFECTE ADVERSE !Doar de vaccin vorbiti, vorbiti de tratamente ,de medicamente!De ce mor asa multi in spitale?Ce primesc..doar doze de oxigen?

  13. Soso Răspunde

    Nu au alta grija decat vaccinarea, nu mai conteaza altceva, intepati-va, intepati-va, hai, mai repede, faceti coada,hai hai hai!Pe bune, medicamente ioc, de-abia a aparut niste favipiravir. Anunta triumfator ca au trimis remdesivir in spitale, cand chiar OMS a declarat ca nu s-a observat vreun efect notabil in tratarea covidului.Dati drumul la medicamente in farmacii, sa si le ia lumea cu reteta de medicul de familie, ca sa nu mai ajunga toti la spital dupa 1 sapt de tratament neadecvat acasa. Pana si arafat a declarat ca in alte tari multi pacienti ar fi trimisi sa se trateze acasa, la noi ii opreste in spital sa crape la ATI. In UK sunt trimisi acasa, cu tratament.Treziti-va bai guvernanti de 2 lei si ajutati lumea cu adevarat, nu doar cu limbarita asta cu vaccinarea.. vaccinarea. In momentul asta vaccinarea e secundara ca oricum nu isi face efectele decat peste 3-4 saptamani. E NEVOIE DE TRATAMENTE ACUM!!!

    • ... Răspunde

      @Soso, mda. Nota 10*! Din păcate nu aude cine trebuie. După ce la noi a fost rău de tot am început să scădem constant la numărul de cazuri . Tocmai bine că se trezește cineva să ne amenințe cu un lockdown! Cineva acolo sus mai gândește? La noi de ce, mă rog?

    • Info Răspunde

      Medic la Institutul Parhon: Niciun remediu nu e de tipul “Ridică-te Lazăr și umblă”. Covid nu e răceala copilăriei, când scăpai cu ceai.
      Un medic de la Institutul Parhon din București explică de ce este importantă vaccinarea anti-Covid. El subliniază că boala nu are propriu-zis un leac și că toate remediile de care se vorbește au eficacitate limitată. Nu contați pe tratamente! Nici unul din remedii nu este de tipul “Ridică-te Lazăr și umblă”, spune el, precizând că singurul remediu este imunizarea.
      Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape”, explică medicul endocrinolog Constantin Cucu, de la Institutul Parhon din București.

      El adaugă că oamenii nu trebuie să conteze pe tratamente ca remediu indiscutabil, deoarece schemele folosite nu ajută în combaterea virusului.

      “Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir.

      Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa.

  14. ... Răspunde

    Gabriela Firea a anunțat că toți din familia ei au covid! Toți sunt vaccinați cu 3 doze!!! Cum plm se poate asta??? Dar vaccinul este bun!?!? Probabil în accepțiunea lui KWI vaccinul în cazul dânsei nu ar funcționa că este #pesedeee???

    • Gica Răspunde

      Ba bine ca nu dai si restul articolului : ca sunt bine si au minime simptome .
      Vaccinul nu te fereste de infectare dar reduce drastic riscul de a face forme grave si ajunge la ATI .Nici un vaccin nu este eficient 100% .
      Dar tu esti un imbecil care prinzi orice ocazie sa-ti manifesti dezaprovarea pt vaccin .Esti ORB sa vezi ca in tarile bine vaccinate situatia este alta ??? ca noi nevaccinatii ca tara batem zilnic recorduri , suntem in stirile din toate tarile : vedeti prostii cum patesc ,daca asculta de propaganda antivaccinista gen : Altu ,Golf … AziNu etc !

      • ... Răspunde

        Eu nu copiez articole. Asta intră la voi ca sarcină de serviciu, dacă a făcut și boosterul este absolut aiurea că s-a pozitivat. În țările cu mulți vaccinați oamenii umblă cu hârtia verde și nu prea se mai verifică pentru că se consideră imunizați ca la noi. Ce e așa de greu de priceput? Dacă eventual se simt rău stau acasă și nu apar în statistici. Greu la cap mai ești! La noi problema e că nu este nimic între spital și bolnav, adică policlinică, tratament ambulatoriu, medic de familie. La noi buluc grămadă lilulilu salvarea și direct la ATI unde îl bagă la tratament protocol! Înainte de a mă înjura ce ar fi să te documentezi cum procedează celelalte țări?

        • .... Răspunde

          Ai niste idei fixe pe care le tot dovedesti din toate unghiurile numai sa ai tu dreptate si logica ta antivaccin. Daca ar fi asa cum zici tu ca afara nu sunt testati vaccinatii si de aceea au numar mic de infectati, atunci unde ascund mortii care au un pricent din cei infectati.???

          • Magaru

            Ăsta 3 puncte jegoase, este mai prost ca mine!

          • ...

            Multe puncte și Magaru. Vă recomand să vă rezumați la comentarii pe subiect pentru că încep să șterg pe jos cu voi retardaților! Nu aveți altceva de făcut sau v-ați supărat că vă bagă Wernerul vostru la coteț la grămadă? Eu sunt vaccinat așa că mă doare la 1,5 m lateral în orice direcție dar pe vo fraierilori? Eu sunt prost sau voi, he? Ia gândiți și voi puțin! La un eveniment toți sunt vaccinați sau testați. După o vreme unii se pozitivează. Cum drq? Și nu e mai bine ca să nu se ajungă la spital? Indiferent cât costă tratamentul ambulatoriu 99% este mai ieftin decât să tratezi zile întregi un om cu un tratament cam discutabil. Pentru că cei care ajung la ventilare cu oxigen nu prea mai scapă. Nu mai bine se evită asta? Asta se cheamă prevenție. Asta se cheamă sistem sanitar. Dar voi nu înțelegeți că aveți o gaură neagră cât tot Universul în capul vostru.

      • Sîca Răspunde

        @Gică . Pe prostovanul ăsta nu-l lămurești, nici la primăvară, omul e căzut in cap .

  15. România reală Răspunde

    Când se sancționează răspândirea de știri false de ce nu este sancționat și apocalipticianul de Jurma care estima acum o lună că la Satu Mare vom avea incidență de 125 la mie în ziua de astăzi și când colo este în scădere sub 5 la mie??? Sau unii au voie în numele războiul sfânt? Mă întreabă insistent un prieten bun.🤔😱😲🥴

    • covid 19 Răspunde

      Pacaliciule, care este prejudiciul ce ti s-a creat? Te-ai mutat in munti pt. siguranta? Ma rog, prietenul tau de care zici…

      • România reală Răspunde

        S-a demonstrat că e informație falsă. Punct. Dar voi aveți voie. În frunte cu primpăcăliciul. Manipulați oamenii și nu vă face cinste. Iar prejudiciul se reflectă în economie. Vei constata foarte curând când nici bani de contravaloarea postărilor tale nu vor fi. Dar asta ar presupune să ai gândire analitică. Adică minim 2 neuroni. Trezirea la România reală postpandemie va fi foarte dureroasă pentru tine. Pentru că nu va fi nevoie de tine. Primul lucru de care se debarasează sunt lingăii pentru că pentru 30 de arginți pot fi cumpărați. Și oricum ce produc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.