Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Starețul Mânăstirii Bixad a murit răpus de COVID! Emanuil Rus a fost părintele spiritual al Oașului

Părintele spiritual al oșenilor, starețul Mânăstirii din Bixad, Emanuil Rus a murit, astăzi, răpus de COVID-19. El a păstorit la Mânăstirea din Bixad peste 30 de ani, ajungând ca identitatea sa să fie contopită cu Mânăstirea.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în memoria celui pe care l-a numit părintele spiritual al Oașului.

„O veste tristă ne-a lovit ca un fulger! Părintele arhimandrit Emanuil Rus, starețul Mânăstirii Bixad, s-a stins astăzi din viață, răpus de virusul necruțător.

Despre Părintele arhimandrit Emanuil se poate spune cu adevărat că este omul care a sfințit locul. În pofida faptului că nu a fost originar din Bixad și că a slujit aproape două decenii și la Mănăstirea Rohia, identitatea sa a ajuns să fie contopită cu cea a Mănăstirii Bixad, pe care a păstorit-o timp de 32 de ani.
Părintele Emanuil a fost nu doar părintele spiritual al Oașului și al oșenilor, ci și unul dintre cei mai blânzi păstori de suflete, primind în chilia sa cu toată căldura și bunătatea zeci de mii de peleri și din alte zone ale țării.
Trecerea din această viaţă a părintelui Emanuil este o mare pierdere şi ne lasă cu o nemărginită durere sufletească! Părintele nostru s-a mutat la Domnul după o viaţă în care s-a dăruit pe de-a-ntregul slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor. Îl regretăm toţi, cei ce l-am preţuit, l-am iubit şi am fost beneficiarii căldurii sale sufleteşti.
Sunt convinsă că va continua să ne vegheze din ceruri, de unde ne va revărsa iubirea sa necontenit!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Aurelia Fedorca.

14 comentarii

  1. FasziLaci Răspunde

    Ez mekkora szívás… Most mi lesz velünk???

    • Maci Laci Răspunde

      Te vaccinezi încă odată și kész. Ce atâta filozófia. No mit zici la asta? Nu ai priceput că vaccinul te protejează? Că dacă nu mori și gata! Oricum dacă e să fie așa nu mai apuci să reclami. Tiszta biznisz. Pentru unii.

  2. a Răspunde

    S-a grabit la Dumnezeu. Cu o intepatura sau doua putea pastorii mai departe turma.

    • Gabor Răspunde

      Din păcate la dacii liberi nu s suficiente nici aceste tragice exemple și reale!!
      Hai conspiraționiști sa va aud !!cipuri …G uri și alți reptilieni !!

    • Dani Răspunde

      Ce idioti? Toti sunteti doctori in medicina, fotbal si politica, epidemiologie si virusologie, ia vedeti-va de mucii din blidul vostru bai dependentilor de ace si seruri, asta ca sa nu va fac drogati. Pesemne ca va mustra constiinta rau de tot ca v-ati bagat in circuit seruri experimentale bazate si testate pe celule de fetusi avortati si acuma va chinuie spiritul……..idioti utili si dispensabili……

      • Oficial Răspunde

        Vaccinul nu este ser experimental , vedeti ca raspanditi informatii false , pentru care puteti fi tras la raspundere ! .In lume au fost vaccinati peste 5 miliarde de oameni .
        Vaccinurile cu tehnologie vewctor sunt folosite de multa vreme inca din anii 70.
        Cele ARN mesager sunt cercetate,dezvoltate de mai bine de 20 de ani .
        Cele mai noi tehnologii pot introduce in legume si fructe vaccinuri diverse in timp ce cresc.

        • @Oficial Răspunde

          Ba de ce nu de pe timpul lui Burebista? Una e că cineva a avut o idee și alta că se trece la punerea în aplicare! Să-ți dau drept exemplu elicopterul prototip visat al lui Leonardo da Vinci? Ce ar fi dacă am socoti treaba cam de când este ceva real adică din 2005 încolo? Dacă tot pomenești de informații false.

  3. Lucifer Răspunde

    A murit pentru că a dat mâna cu străinii din alte țări.
    Nu a fost vina lui că a intrat străini infectați în biserică.

    Dumnezeu să îl ierte și să îl aibe sub pasa Sa.

  4. misi Răspunde

    hallo, nu se precizeaza ca a murit de covid sau cu covid. Ca nu este tot una. Vedeti si voi statisticile, cati sunt care au murit de covid. Daca mori si cu covid , inseamna ca ai murit de altceva. Dar voi muscati orice prostie ce zic altii, a murit … covid = mort de covid. Dar cine moare dupa vaccin , nu are legatura cu serul minune, care este in faza de testare pana in 2023 !!!!

    • Dr Haus Răspunde

      E deja a 100-a oara cand vine teoria asta !
      Daca esti bolnav de diabet si te calca masina ,ai murit de diabet ??? sau face AVC , a murit de diabet ??? Cea care da lovitura de gratie este morivul .

      • carcotas Răspunde

        👍😂

        • ... Răspunde

          @Dr Haus și @carcotas, nu-i bai voi o să trăiți veșnic. Așa scrie în broșura vaccinului, expres pe doza administrată vouă. Dacă nu atunci după deces vă rugăm să trimiteți reclamație în scris la producător. Nu uitați să vă înregistrați anterior și online pe platforma lor că altfel nu vă vor răspunde. Nu că dealtfel v-ar răspunde.😱😲🥴🤫🤫🤫
          Deja sunteți serios penibili. Voi v-ați vaccinat și lăsați-i în pace pe ceilalți. Nu ține faza cu înfierarea dușmanului de clasă, încă nu v-a picat fisa? Nu aveți ce face? Sau asta scrie la voi în fișa postului? Nu vedeți că fiecare parte își repetă la nesfârșit placa tocită?
          PS. Nu mă legați drept “recompensă” de mine că știți că sunt și eu vaccinat. Mai bine face-ți-vă mai utili.

  5. adi Răspunde

    O fi luat de la un vaccinat “asimptomatic”, umbla astia de nebuni..”ca-s vaccinat cu certificat” si am dreptul sa intru unde vrea masca mea de sub barba.Anul trecut in iarna am fost la manastire si am vorbit cu staretul..zicea ca e tare obosit..ca vin enoriasi sa-l vada, proaspat sositi in tara din Franta, Italia..etc si nu are cum sa-i refuze ca mai fac donatii..Sa nu ne miram ca murim pe capete daca nu sunt medicamente, inca nu stiu pe nimeni sa traiasca cu aer si paracetamol.

  6. Mircea Răspunde

    Azi am fost sa-mi fac niste analize la POLICLINICA VECHE ..e horor ce se intampla acolo, am si renuntat, intr-o ora si jumatate au intrat 3 oameni si a iesit unul, un copil a lesinat.Partea proasta e ca in acelasi loc intrau si cei care doreau test COVID si asteptau alaturi de cei pt analize. Despre ce vorbim atunci?Cum sa nu te infectezi?Si culmea, dintre cei ce asteptau pt test Covid unii aveau si masca sub nas.Te ingrozesti cand vezi ce le pasa!
    Referitor la staret, sigur covidul i s-a adaugat din oficiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.