Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Stație de tratare a nămolului la Satu Mare. Investiție de 22 milioane lei

Stație de tratare a nămolului la Satu Mare. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat joi, 7 octombrie, la semnarea contractului prin care se va construi în municipiul Satu Mare o stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului.

Instalația urmează să fie amplasată în cadrul stației de epurare a apelor uzate, fiind un proiect important pentru întreg județul Satu Mare.

,,După 2016, Satu Mare a avut o viziune de dezvoltare care s-a bazat pe câteva direcţii: atragerea de investitori noi, o infrastructură de bună calitate, îmbunătăţirea serviciilor publice şi atragerea fondurilor europene. S-a menţinut un ritm bun de dezvoltare şi rezultatele se văd.

Atragerea de fonduri europene a fost o prioritate. Înurmătorii 3 ani, din 10 lei cheltuiți de municipiul Satu Mare pe investiții, 7 lei provin din fonduri europene. Iar, APASERV SATU MARE, operatorul de apă la care municipiul Satu Mare e acționar majoritar, este un campion al fondurilo reuropene.

Semnăm azi un nou proiect finanțat din fonduri europene, care intră în implementare. Este un proiect foarte important, atât prinvaloarea lui, 25 milioane de lei, da rmai ales pentru efectele benefice pentru sătmăreni. Această stație de tratare și valorificare a nămolului va contribui semnificativ la dezvoltarea activității derulate de APASERV SATU MARE, la îmbunătățirea condițiilor de sănătate și confort pentru cetățeni, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prin instalația construită se urmărește uscarea întregii cantități de nămol generat la nivelul județului Satu Mare, în toate stațiile de epurare. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 18 luni, iar executantul este firma Asos Proses Makina Sanayi VeTicaret Anonim Șirketi (Turcia).

Un comentariu

  1. Gil Răspunde

    Asta nu e stire dar prestez si eu sa imi justific banii de la primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.