Ultima actualizare: azi, 09:20
Locale

Țigări ascunse în microbuzul unui ucrainean, descoperite în PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Halmeu, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit și confiscat 1.236 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ascunsă şi nedeclarată la controlul de frontieră. Şoferul a fost amendat, ţigările confiscate, iar maşina reţinută până la plata amenzii.

În data de 13 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetăţean ucrainean în vârstă de 20 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Halmeu din PTF Halmeu, a efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei, bagajelor și documentelor.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale şi în pereţii laterali ai microbuzului cantitatea de 1.236 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 5.561 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, maşina a fost reţinută până la plata amenzii.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.