Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Ce trebuie să știți despre diferitele tipuri de încălțăminte de damă

Vreți să aflați mai multe informații despre diferitele tipuri de încălțăminte de damă? Inclusiv stiluri de pantofi, nume de pantofi și cele mai actuale modele de încălțăminte de damă? Ei bine, ați ajuns în locul potrivit!

În articolul de astăzi, vă vom conduce prin diferitele tipuri de încălțăminte de damă, de la adidași la cizme, la balerini și chiar până la stiluri de pantofi mai puțin cunoscute, cum ar fi cizme UGG.

Vă veți familiariza cu diferite tipuri de pantofi și cu originea lor istorică. De asemenea, veți învăța numele unor stiluri de încălțăminte de damă și ale anumitor tipuri de pantofi specializați.

Câte tipuri diferite de pantofi de damă există, vă întrebați? Să spunem doar că sunt o mulțime. Nu uitați că, odată la fiecare câțiva ani ,apare un nou stil de pantofi.

Există atât de multe stiluri de încălțăminte de damă, de la casual la elegant, de la trendy la clasic, de la încălțăminte joasă la înaltă. Fiecare tip de pantof servește unui scop diferit. Cu toate acestea, multe tipuri sunt pantofi care merg cu orice și pot fi potriviți pentru diverse ținute și ocazii.

Adidași

Adidașii cu șireturi sunt cei mai comuni adidași pe care îi veți găsi în magazine și în picioarele femeilor. După cum sugerează și numele, aceștia sunt prevăzuți cu șireturi care mențin pantofii bine prinși în picioare.

Adidașii au fost dezvoltați pentru prima dată în anii 1870. Erau cunoscuți sub numele de plimsolls, după cum a inspirat cartea „The Plimsoll Sensation”. De atunci, acești pantofi au câștigat tracțiune (la propriu) în întreaga lume. Până la începutul secolului XXI, adidașii, cum ar fi Classic Chucks – au devenit adevărați favoriți la nivel mondial.

Unele dintre cele mai populare stiluri de adidași cu șireturi din zilele noastre sunt adidașii clasici albi de la branduri bine cunoscute. Aceștia sunt pantofii noștri preferați pentru a fi purtați cu rochii.

Sandale slip-on

Cunoscute și sub numele de slide-uri, acest tip de încălțăminte de damă este întruchiparea stilului casual. Acest stil de încălțăminte pentru femei este „fără spate” și cu vârful deschis. Pot exista mai multe curele sau doar una singură. Sandalele slide datează de câteva milenii, romanii antici purtându-le cu mândrie în picioare.

Sandale gladiator

AKA sandale grecești, acestea au fost create inițial pentru soldații și gladiatorii din Roma Antică. Au luat naștere ca sandale compuse din diverse curele care se înfășoară în jurul piciorului, gleznei și, uneori, până în jurul gambelor. Deseori realizate din piele de vacă sau de căprioară, aceste sandale reprezentau materialele care provin din regiunea gladiatorilor.

Astăzi continuă să fie un tip popular de încălțăminte pentru femei, cu multe variante, fiind o adevărată piesă de bază, vitală pentru look-ul boho-chic.

Sandalele înalte gladiator cu sau fără toc au fost la modă pentru femei în 2015. Cu toate acestea, sandalele gladiator cu curele continuă să fie un clasic, deși nu sunt uber-trendy în acest moment.

Papuci Flip-Flops

Vara nu ar fi completă fără flip-flops! Această încălțăminte (de obicei) fără toc ținută de picior de un șnur în formă de Y este un alt stil care se inspiră din timpuri străvechi. Știați că se crede că flip-flops sunt cel mai vechi tip de încălțăminte? Da, egiptenii antici îi purtau încă din anul 4000 î.Hr.

Balerini

Când vine vorba de confort și stil într-un tip simplu de încălțăminte de damă, nimic nu se apropie de balerini. Sunt cunoscuți pentru că sunt cu tocuri joase – iar modelele clasice au o mică panglică în față.

Numele este sugestiv pentru istoria lor, care datează din secolul al XVI-lea. Aceste tipuri de pantofi pentru femei – pe atunci cunoscuți sub numele de pompoane – erau făcuți pentru balerine.

Deși tocurile au depășit balerinii în popularitate, aceștia sunt încă purtați și astăzi. De la dragostea lui Brigitte Bardot pentru balerinii Repetto, femeile din întreaga lume au o pereche sau două în dulapurile lor.

Cizme până la gleznă

Cizmele vin în diferite înălțimi și sunt adesea numite după cât de mult din picior acoperă. Așa este cazul cizmelor până la gleznă, exemplu cizmele UGG.

Introduse pentru prima dată în 1804, cizmele până la gleznă erau anterior confecționate din satin și mătase. În cele din urmă, cizmarii au folosit în cele din urmă pielea, care este și astăzi un material popular pentru cizmele până la gleznă. În zilele noastre, aceste cizme vin în culori vibrante. Unele sunt cu buline și chiar brodate.

Cizme până la genunchi

Dacă acoperirea gleznei nu este suficientă pentru dvs., atunci puteți opta pentru cizme până la genunchi. Deseori confecționate din piele, piele întoarsă sau țesătură, acestea se termină sub sau chiar la nivelul genunchiului.

Deși cizmele au fost populare în rândul femeilor din secolele XIX-XX, ele nu au provocat un mare val. Asta până în 1913, când mondenul Denise Poiret s-a plimbat prin New York în cizmele sale din piele marocană.

Cizme peste genunchi

Cunoscute și sub numele de cizme over-the-knee, acestea au fost create pentru prima dată pentru a proteja picioarele călăreților de răni. Deși până în secolul al XVIII-lea au fost exclusiv pentru bărbați, în anii 1960 au devenit mai populare pentru femei. Și apoi din nou în 2016, când au devenit o cizmă la modă! Ariana Grande este un exemplu în acest sens. Ea a fost o mare fană a cizmelor Stuart Weitzman Highland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.