Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

FOTO. Surpriză pentru vârstnicii singuri din Satu Mare. Au primit trandafiri şi mâncare caldă

Membrii echipei Direcției de Asistență Socială Satu Mare împreună cu Fundația Hans Lindner i-au onorat pe vârstnicii nevoiași cu un meniu festiv, cu ocazia Zilei Sfintei Elisabeta (de Turingia), aceștia au mai primit pe lângă masa caldă un fir de trandafir și cuvinte de încurajare.

Voluntarii au explicat motivul pentru care, pe lângă masa caldă, le-au dat celor aflaţi în dificultate şi un fir de trandafir.

“Sfânta Elisabeta este una dintre cele mai cunoscute și mai iubite persoane sacre din istoria omenirii, simbol al bunătății și al iubirii nemărginite pentru cei aflați în nevoie. Viaţa Elisabetei- soţie şi mamă, şi de asemenea prinţesă care a trăit pentru cei săraci – este o invitaţie la a-l redescoperi pe Cristos. Sfânta din secolul al XIII-lea, fosta fiică a lui Andrei al II-lea, regele Ungariei, s-a căsătorit cu Ludovic de Turingia. Între cei doi tineri s-a născut o iubire sinceră, animată de credinţă şi de dorinţa de a împlini voinţa lui Dumnezeu. Aceasta este ilustrată cu trandafiri în șorț și coș. Legenda spune că după moartea soțului ei, Elisabeta a continuat să îi ajute pe cei nevoiași și când a fost oprită pe drum de către rudele, care contestau actele ei de smerenie, pâinile din coșul ei s-au transformat în trandafiri parfumați.

Pilda Sf. Elisabeta  a fost preluată astăzi prin această cooperare voluntară şi exemplară de către cunoscuţii actori sociali de pe plan local, păstrând simbolul legendar, şi aducând dovadă, că acele valori pot fi preluate de către oricine şi în zilele noastre, motiv pentru care ei au pregătit mâncarea cu multă dragoste și au asigurat livrarea cu multă grijă”, au precizat reprezentanţii fundaţiei Hans Lindner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.