Ultima actualizare: azi, 14:25

Locale

Conferință Internațională | Eveniment științific organizat de filiala Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș”

Eveniment științific organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, de de filiala Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu partenerii săi: Academia Română-Institutul de Prognoză Economică București, Muzeul Județean Satu Mare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București. Concret, în data de 19 noiembrie, pe platforma ClickMeeting a Universității, a avut loc cea de-a 8-a ediție a ”Conferinței Internaționale Dezvoltare Regională Durabilă – Prin Competitivitate, Inovare și Capital Uman – Către o Nouă paradigmă a Dezvoltării Durabile”.

Evenimentul a fost organizat de filiala Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu partenerii săi: Academia Română-Institutul de Prognoză Economică București, Muzeul Județean Satu Mare, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București.

Temele conferinței:

  1. Modelare și previziune economică. Inovare, competitivitate, cercetare -dezvoltare, societate informațională și dezvoltare durabilă;
  2. Resurse pentru dezvoltarea durabilă;
  3. Politici financiare și fiscale în sprijinul dezvoltării durabile;
  4. Economie, istorie și societate.

Cele peste 70 de lucrări  înscrise pe agenda conferinței au dezbătut probleme precum: antreprenoriatul sub presiunea și necesitatea inovării, inovarea deschisă în antreprenoriat, competitivitate și digitalizare, transformarea digitală a industriilor în Europa, impactul pandemiei de Covid-19 asupra pieței muncii, migrația internațională sub presiunea pandemiei de Covid-19, schimbarea modelelor de afaceri și creșterea rezilienței acestora, mobilitatea muncii în dezvoltarea durabilă, complexitate economică și dezvoltare durabilă, calitatea guvernării și poluare, digitalizarea sectorului energetic, noile tehnologii și dezvoltarea durabilă, politici fiscale pentru stimularea creșterii economice, a antreprenoriatului și de stabilizare a dezvoltării durabile, industriile culturale în sprijinul dezvoltării comunităților, conservarea patrimoniului cultural prin cooperare transfrontalieră, educația în sprijinul dezvoltării durabile.

De Ziua Națională a Cercetătorului, 19 noiembrie, Conferința a reunit cadre didactice, experți și cercetători  ai Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, ai Institutului de Prognoză Economică al Academiei Române, ai Universității de Vest din Timișoara, Universității Tehnice din Cluj Napoca, Universității ”Gh. Asachi” din Iași, Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universității din Oradea, ai Muzeului Județean Satu Mare, Bibliotecii Județene Satu Mare și ai Colegiului Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.