Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Coronavirus Satu Mare: 27 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 21 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.762.701 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.040 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.639.344 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.936 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 21 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 54.959 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 20.11.2021 (10:00) – 21.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 121 de decese (58 bărbați și 63 femei), din care 16 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

112 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 7 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.119. Dintre acestea, 1.573 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.573 de pacienți internați la ATI, 154 au certificat care atestă vaccinarea.

 

 

 

17 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Pleaca virusul in vacanta de iarna. Asa poate si clasa politica sa mearga la un schi o statiune o chermeza cu familia. Ca in vara. Oricum ne-au anuntat deja ca in februarie vine un nou val

  2. un fraier vaccinat Răspunde

    Nemțălăii vorbesc deja că e pe capul lor valul 5 când noi suntem încă în valul 4. Totuși nu vreți să informați poporul câte valuri aveți în plan? Asta ca să știe tot omul și să-și facă provizii de hârtie igienică, oloi ori apă minerală? Cât se mai găsește?

    • Fraiere Răspunde

      Nu politicul provoacă valurile de infectări, ci boala în sine ….du-te la gară….

      • un fraier vaccinat Răspunde

        Dar coordonează și facilitează. Dacă se bagă peste tot atunci să și răspundă. A se vedea cazul capitalei care doar acum a revenit la situația anterioară congresului PNL la bolnavii de covid. Eu vreau răspuns la întrebare și nu lamentare prostească din partea ta sau a altora. Deci aud ceva?

  3. Giovani Răspunde

    https://www.libertatea.ro/stiri/nordul-italiei-urmatorul-punct-rosu-pe-harta-covid-dupa-austria-si-germania-ce-se-intampla-in-regiune-de-s-au-inmultit-cazurile-3846341
    Citeşte întreaga ştire: Nordul Italiei, următorul punct roșu pe harta COVID, după Austria și Germania. Ce se întâmplă în regiune de s-au înmulțit cazurile

  4. H&R Răspunde

    Există un scenariu „catastrofal”, dar posibil, în care nici cei vaccinați, nici cei care au făcut COVID nu ar mai fi protejați de o nouă îmbolnăvire: apariția unei tulpini a coronavirusului care să eludeze răspunsul imunitar.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/valeriu-gheorghita-avertizeaza-in-privinta-marelui-risc-si-a-unui-pericol-catastrofal-mutatia-care-ar-eluda-raspunsul-imun-1744377

  5. Sara Răspunde

    Daca iubitul Stat Roman s-ar fi sinchisit de tratamente si dotare spitale , nu am fi avut parte de valuri.Din cauza vaccinurilor virusul sufera mutatii. Au fost virusologi care au anuntat de la inceput eroarea vaccinarii experimentale dar nu i-a ascultat nimeni. S-au imbolnavit dupa vaccin oameni tineri, nu mai sunt cum au fost inainte, dar nu intereseaza pe nimeni.Fiecare decide pentru corpul lui.

  6. sorin Răspunde

    Fratele meu e in Italia..unde se minte la cifre ca peste tot.Si vaccinații sunt la fel de susceptibili de a răspândi virusul ca și nevaccinații. Atunci, unde este beneficiul social?Au murit mai putin de 4000 de oameni de Covid in Italia si astia cu comoborbiditati ,nu 130.000 cum spune media.

    • Dr Răspunde

      Este demonstrat ca un numar mult mai mic de vaccinati pot transmite mai departe si timp mai scurt.Beneficiul net este scaderea numarului de bolnavi ajunsi la ATI si la deces .

      • Dr Răspunde

        Este demonstrat ca tetraetilul de plumb din benzina nu ajunge in atmosfera si nu polueaza mediul inconjurator. Pardon, asta este un studiu mai vechi.
        Dar este demosntrat ca premierul Citu a jucat practic banii de pensii si alocatii la un fel de pocher. Nu eu zic ci Raluca Turcan a ta!
        Asa pateste omul cand inghite orice pe nemestecate! Mai vreau niste Colebil!

  7. Dr Haus Răspunde

    La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați. Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori.

    Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit 1 Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt și decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3 luni”, a completat specialistul.

  8. Observator Răspunde

    Politicul provoaca greață și dezgust ! Dacă la noi s-ar face testari GRATUITE și monitorizate cu atenție și responsabilitate (ca în mai toate tările civilizate !) ,cazurile s-ar depista în fază incipienta , fază la care s-ar aplica tratament corespunzator , s-ar urmari izolarea și carantinarea bolnavilor (funcție de prognostic) pe un anumit interval de timp și -in paralel- s-ar trata și bolile cronice (presupuse sau nu ) ale acestor pacienti , problema ar fi ca și rezolvată ! Dar NU SE VREA acest lucru , pe cale de consecință , trebuie să ne încolonăm ca vitele la vaccinare , că musai trebuie onorate contractele (pe cele 120 milioane doze de vaccin)pe care le-au semnat cei despre care spuneam ca provoacă doar greată și dezgust ! E doar un punct de vedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.