Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

COVID-19 | Două decese înregistrate în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 19714 îmbolnăviri , 17779 vindecari si 624 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 62 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 2 decese – o pacientă de 70 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și o pacientă de 63 de ani la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 186353 teste, din care 462 realizate în cursul zilei precedente (222 teste RT-PCR și 240 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 07 noiembrie 2021, se află 1058 persoane izolate și 412 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 7 noiembrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 848, din care 419 cu prima doză și 272 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 6 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 117.460;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 06.11.2021, ora 07:15 – 07.11.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2771 persoane, dintre care 430 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 2341 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. 6x6 Răspunde

    Foarte puțini tineri care ne-au supraviețuit în acest val. Puțini oameni tineri și doar cei care aveau voință. Majoritatea celor cu COVID au depresii severe, am fost nevoiți să chemăm psihiatrul de foarte multe ori și acum le dăm antidepresive de la început pentru că altfel nu luptă”, a mai spus medicul Letiția Coriu, șeful secției de ATI de la Spitalul Colțea.
    România a depășit zilele trecute pragul de 50.000 de decese COVID de la începutul pandemiei.

    • DaDaDa... Răspunde

      Medicul eviențiează faptul că plămânul este organul cel mai afectat în urma infecției cu coronavirus, iar el rămâne cu niște sechele, chiar dacă pacientul este declarat vindecat. În acest caz, plămânul nu trebuie forțat, ci trebuie să se recupereze lent, căci altfel pot apărea complicații grave.

      Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă și avertiezează asupra faptului că nu au fost puține cazurile în care pacienții care au fost declarați videcați de COVID-19 au dezvoltat o complicație despre care se vorbește destul de puțin: tromboembolism pulmonar. Afecțiunea este extrem de gravă și se manifestă prin scăderea bruscă a oxigenului, tuse cu sânge și stare generală proastă. Dacă nu este tratată corespunzător și dacă pacientul are și în istoricul medical probleme de circulație, există un risc ridicat de deces.

  2. English pacient Răspunde

    Pentru cei doi de mai sus. Nimeni nu mai este atent la voi. Trebuia să angajați niște specialiști în comunicare.

    • IT Răspunde

      Altu & Co – scufunda-te ca Titanicu , inconstientule ! antivaxeri fara scrupule si constiinta ,din cauza voastra mor oameni in fiecare zi.Ar trebui sa stati o zi la ATI .

      • English pacient Răspunde

        Cum ai ajuns la concluzia că sunt antivaxer? Și îmi spui te rog care e treaba cu cântărețul ăla de muzică populară și pe care caz s-a deschis acum dosar penal? Băiatule tu ai o obsesie, cum vezi un comentariu care nu e pe placul tău deja intri în fibrilație. Vei face curând așa un AVC, nu că ar fi mare pagubă. Iar de felul meu permiteți să raportez că sunt vaccinat. Kkt cu ochi ce ești,

        • English physcian Răspunde

          I-ați omule medicamentele , că degeaba te-ai vaccinat, că vaccinul nu este pentru nebuni, du -te vezi-ți de necazul tău, și nu mai face UK de rușine ….

          • @English physcian

            Auzi bai omule? Sau vezi? Ingliș fizcian. Nu fizician cumva? Ne faci de ras? Du-te bai, si sapa mai incolo taranu’ dracului de basit, puturos ce esti, cretinule, boule!

  3. IT Răspunde

    Nu vreau să spun nici un cuvânt că este alertă mondială lansată peste tot din cauză că s-a dovedit și s-a recunoscut că vaccinurile pe bază de ARN mesager provoacă miocardită și pericardită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.