Ultima actualizare: azi, 13:01

Locale

COVID-19 | Noi decese înregistrate în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 20019 îmbolnăviri , 17993 vindecări si 644 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 60 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 3 decese, doi pacienți de 65 și 83 de ani la Spitalul Municipal Care și un pacient de 88 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 189114 teste, din care 580 realizate în cursul zilei precedente (184 teste RT-PCR și 396 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 12 noiembrie 2021, se află 1160 persoane izolate și 518 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 12 noiembrie 2021

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1479, din care 630 cu prima doză și 483 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 6 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 120.288;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 11.11.2021, ora 07:15 – 12.11.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 1706 persoane, dintre care 209 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1497 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

17 comentarii

  1. Sandra Răspunde

    Institutul Superior de Sănătate din Italia a redus drastic numărul oficial al deceselor cauzate de COVID cu peste 97%, după ce a schimbat definiția unui deces în sensul că o persoană a murit din cauza COVID și nu cu COVID,Dintre cele 130.468 de decese înregistrate oficial ca decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei, doar 3.783 sunt atribuite direct doar virusului.Potrivit Institutului, 65,8% dintre italienii care au murit după ce au fost infectați cu Covid erau bolnavi de hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), 23,5% aveau demență, 29,3% aveau diabet, iar 24,8% fibrilație atrială. La toate acestea se adaugă faptul că 17,4% aveau probleme pulmonare, 16,3% avuseseră cancer în ultimii cinci ani și 15,7% suferiseră anterior de insuficiențe cardiace.Noua definiție a Institutului pentru un deces COVID înseamnă că, în Italia, COVID a ucis mai puțini oameni decât un episod de intensitate medie de gripă sezonieră.Dacă o schimbare similară ar fi făcută de alte guverne naționale, numărul oficial de decese cauzate de COVID ar fi redus cu o marjă de peste 90%.Totuși, nu vă așteptați ca mulți alții să urmeze exemplul, având în vedere că guvernele au investit atât de mult din autoritatea lor pentru a exagera amenințarea reprezentată de virus.

    • gogu Răspunde

      Tot la teoria chibritului ai ramas….
      Am mai zis : cel ce da lovitura este motivul decesului .Stiu om care din tinerete a fost depistat cu probleme cardiovasculare si a trait cu pastile pana la 82 ani .Acum daca unul care are 40 si face si covid si decedeaza , a murit de probleme cardiovasculare ?????

    • @ Sandra Răspunde

      În septembrie 2021 au murit cu 30% mai mulţi români decât în septembrie 2019. Doar jumătate din creștere vine din decesele COVID raportate
      În cazul țării noastre, apariția vaccinurilor anti-COVID, administrate relativ puțin, nu a fost suficientă pentru a stopa excesul de mortalitate – nici decesele COVID și nici cele cauzate de accesul îngreunat la sistemul medical, care a continuat să fie copleșit. Excesul de mortalitate, mai mare decât numărul celor ucişi de cancer

  2. Sandra Răspunde

    Medicamentele sau procedurile care chiar pot salva viața oamenilor sunt prezentate de mai toată mass-media ca principalii dușmani ai sănătății noastre. În schimb, experimentele medicale pe oameni sunt promovate ca salvatoare.Ministerul Sănătății nu a considerat necesar să facă o minimă instruire a medicilor de familie, bazată pe experiența infecționiștilor și a clinicienilor din spitalele COVID. Despre Ivermectină, deși este cel mai puternic antiviral existent la această oră, mulți cred că afectează ficatul. În schimb,se recomandă Paracetamol de 4 ori pe zi (și chiar mai mult), care chiar distruge ficatul în numai câteva zile. Marea vină a Ivermectinei, Arbidolului și Plaquenilului este aceea că sunt foarte eficiente. Dacă ar fi administrate de la debutul bolii, majoritatea bolnavilor ar face forme foarte ușoare sau cel mult moderate.La fel si vitaminele..

    • Vet Răspunde

      Sandra , lasa tu astea ,nu sunt pt tine , Ivermectina este antiparazitar , nu faci raie ,paduchi etc .Este demonstrat clinic ca nu face bine la oameni , ba dupa o anumita cantitate /doza se duce ficatul !

  3. Dr Răspunde

    Ce este Plaquenil și pentru ce se utilizează
    Plaquenil conține o substanță activă numită sulfat de hidroxiclorochină.
    Plaquenil acționează prin reducerea inflamației la persoanele cu boli autoimune (afecțiuni în cadrul cărora
    propriul sistem imunitar atacă organismul acestuia din greșeală).
    Poate fi indicat în:
     Poliartrită reumatoidă (inflamația articulațiilor)
     Artrită juvenilă idiopatică (la copii)
     Lupus eritematos sistemic și discoid (o boală ce afectează pielea și organele interne)
     Afecțiuni ale pielii produse de lumina solară.
    De asemenea, Plaquenil este recomandat în:
     Prevenirea malariei și tratamentul atacurilor acute de malarie produsă de Plasmodium vivax, Plasmodium
    ovale și Plasmodium malariae sau de specii sensibile de Plasmodium falciparum.

    Dupa cercetarile facute in primul an de covid s-a dovedit ca aceasta substanta nu foloseste in cazul virusilor , ba chiar are reactii adverse in caz de supradozare cantitativa sau temporala .

    • @MaciLaci Răspunde

      @MaciLaci, omul de rând are impresia că urmează articolul cum că în baza unui ‘studiu’ s-a stabilit că cel mai sigur este să-ți faci de dimineața pe stomacul gol un vaccin și numai după aia îți bei caveul, iei cu tine un flacon de dezinfectant și ești protejat pe ziua respectivă. Poți ieși pe stradă.
      Nu pot să nu remarc că acum niște ani tot așa în baza unor studii DDT-ul era sănătate curată, plumbul din tetraetilul de plumb nu ajunge în natură, ori azbestul e stabil, inert și nu este dăunător omului. Bineînțeles toate aceste studii plătite bine de tot de cei din domeniul respectiv. Deocamdată Olanda cu populație exasperant de obsedată de sănătate, vaccinată 85% intră în lockdown parțial. Nu mai înțelege omul nimic.

      • Statistics Răspunde

        E simplu, daca vrei sa intelegi, daca nu, ca esti antivaccinist, nu te lsmureste nimeni si nimik.
        85% este din cei eligibili, deci nu toata populatia (raman cei sub 12 ani)
        Mai sunt cei vaccinati cu 2 doze de peste 5-6 luni.
        Sunt cei ce nu fac anticorpi la vaccin, din cauze medicale.
        Vaccinul nu e 100 %, zice chiar fabricantul.
        Deci este loc de infectare.

        • @MaciLaci Răspunde

          16-18000 de cazuri la o populație cât noi???? Și la nivelul de imunizare pe care o au față de a noastră care nu e nici jumate din cât au ei??? Orice spui șchioapătă rău logica ta! Și sunt vaccinat dar pun întrebarea dacă are rost după asta. Și la booster nu pot merge încă. Probabil tu accepți ideea inclusiv să mori eroic pentru cauză că eu NU!!! Situația este identică și în Norvegia cu vaccinați 87%!!! Nu cred că nu respectă măsurile că totuși e popor scandinav.

          • garcea

            Ce masuri ???? ca s-au scos toate !!! Acum introduc : se inchid restaurantele seara la 10 , unele magazine ,cam atat .In rest a misunat lumea rau de tot ,peste tot .

          • @MaciLaci

            Păi @Garcea la 87% vaccinați ce plm mai vrei să fie măsuri restrictive? Și de unde atâția bolnavi dacă-s toți aproape vaccinați? Că au mai mulți decât noi și sunt o țară la fel cât noi ca și populație (Olanda) sau o treime (Norvegia). Că nu se mai termină odată! S-a spus că la peste 70% va fi imunizare de turmă! Dacă nici la 87% nu e atunci când e? O pluă de horse că nici voi nu știți ce e de făcut! Dacă vaccinul chiar ar fi cum se spune atunci situația de la ei nu ar fi voie să se întâmple. Punct. Că orice spui nu ai explicație pentru situația lor.

  4. H&R Răspunde

    „Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare. (…) Administrarea celei de-a treia doze sau vaccinarea copiilor nu are nicio logică atât timp cât lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele cu risc crescut din regiunile mai sărace aşteaptă în continuare prima doză de vaccin”, a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

    • vasilescu Răspunde

      Domnule ,vad ca esti gica contra , zi tu cum se iese ?Ca e plin aici de strategi ,specialisti , dar majoritatea sunt idei cu slabe reuseite : testare ,medicamente etc .
      Deja profesorii nu vor sa testeze elevii , parintii nici atata, medicamente sunt doar pe hartie .

      • glumetzu Răspunde

        Si medicamentele alea sunt … experimentale !
        inafara de ivermectina ,daca vrei sa scapi de raie ,limbrici si alte goange !

  5. H&R Răspunde

    @vasilescu, eu stiu ce ar trebui facut, dar atunci nu iese cascavalul la cine trebuie. Am fi trecut in maxim 3 luni peste nebunia, minciuna asta. Crede ma. Dar parerile noastre nu au importanta. Aici nu conteaza, numa’ bani sa iasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.