Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

COVID-19 | Noi decese înregistrate în județul Satu Mare, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 20222 îmbolnăviri, 18172 vindecări si 654 decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 31 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 3 decese – o pacientă de 75 de ani și un pacient de 71 de ani la Spitalul Orășenesc din Negrești-Oaș și o pacientă de 91 de ani la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, persoane cu multiple comorbidități.

Până în prezent au fost efectuate 191693 teste, din care 703 realizate în cursul zilei precedente (265 teste RT-PCR și 438 teste rapide antigen). La nivelul județului Satu Mare, în data de 18 noiembrie 2021, se află 1244 persoane izolate și 895 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 18 noiembrie 2021

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1192, din care 417 cu prima doză și 351 cu doza 3 de rapel;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 6 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Școlar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, Liceul Tehnologic Tășnad, PCTF Petea);
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 66 din care 39 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinați în cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 123.043;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat 2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 17.11.2021, ora 07:15 – 18.11.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2037 persoane, dintre care 343 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1694 persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

9 comentarii

  1. Adina Răspunde

    Chiar de la inceput profesor doctor la Standford- John Ioannidis a demonstrat printre altele ca spitalele nu sunt coplesite de cazuri covid si ca spitalele in mod normal sunt pline ochi pe timpul sezonului rece . Si mortalitatea prin infectare a fost demonstrata ca fiind foarte redusa, desigur din pacate pierderile sunt inerente, dar a demonstrat faptul ca pe termen lung asa-zisele masuri vor ucide mai multi oameni decat o va face virusul .Ce a facut asa-zisul presedinte dupa aparitia acestui studiu ? A mai tinut o luna poporul roman in arest !De doi ani imediat ne aflam pe cont propriu !Practic legea si drepturile fundamentale sunt calcate in picioare de un grup restrans fara ca cineva sa aiba curajul sa le faca ceva !

    • IT Răspunde

      Punem pariu ca ai oua in cosuletzul dintre picioare ? Sunt nesimtiti care fac orice sa sperie lumea de vaccin.Fac jocul celor care vor scaderea populatiei ,pe baza informatiilor false , care asa sunt de multe si coplesitoare ,ca fraierii acestia si le-au atribuit , si cred ca lupta pentru o cauza dreapta ……amaratii de fraieri nesimtiti ,fara scrupule si constiinta si remuscare , ar trebui dusi la inmormantarea celor care nu s-au vaccinat , apoi direct la beci, macar 6 luni.

    • Gica Barosanu Răspunde

      Am cateva cunostinte , debiteaza identic ca un magnetofon aceleasi ineptii ,prostii , acest virus al dezinformarii se transmite eficient si rapid peste tot ,mai ceva ca covidul.

    • glumetzu Răspunde

      Alta care nu sta la cratita si face teoria chibritului.
      Din Lelutica a ajuns Delia , si acum Adina…

    • cazma Răspunde

      adna te cam incurci , cum a demonstrat ca pe termen lung?

    • bacteriolog Răspunde

      Femeia de 31 ani era însărcinată în șapte luni în momentul în care a contractat virusul. A fost internată în spitalul din Alba Iulia timp de mai multe săptămâni, medicii sperând să o poată salva. La un moment dat s-a simțit mai bine.

      În momentul în care starea s-a agravat medicii au decis să recurgă la o operaţie de cezariană în speranţa că vor salva copilul. Nou-născutul a fost transferat la un spital din Oradea unde se speră că are mai multe șanse de supraviețuire.Tânăra a fost internată la secţia ATI Covid şi ulterior a fost transferată pe o secţie non-COVID, după ce s-a vindecat de boală, dar a rămas cu sechele grave de pe urma infecţiei. În urma operaţiei a avut nevoie de sânge şi trombocite.
      Centrul de Transfuzii Alba a făcut apeluri publice pentru ajutorarea acesteia în cadrul unei campanii căreia i s-au alăturat zeci de locuitori din Alba Iulia. Din păcate, starea ei de sănătate nu s-a îmbunătăţit. Tânăra a trecut de boală cu o afectare foarte mare a plămânilor.Mulţi dintre prietenii ei au fost alături de ea în această perioadă, s-au rugat şi i-au transmis mesaje de încurajare. Efectele lăsate de virus au fost foarte puternice. Decesul acesteia nu a fost raportat ca unul provocat de COVID-19, pentru că la momentul morții era vindecată.

  2. @Adina Răspunde

    Titlul de ,,inteleapta lumii” a fost acordat. Dai din aripi degeaba.

  3. @bacteriolog Răspunde

    Bine. Și ??? Că nu înțeleg postarea ta. Oricum știrea asta cu persoana no name în Europa pe dreapta undeva nici drq nu poate verifica! Sau ai plan câte postări trebuie să faci zilnic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.