Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Cum stau DSP-urile din țară la rata de vaccinare. Pe ce loc se află județul Satu Mare

La 10 luni de la startul campaniei de vaccinare în România, 14 direcţii de sănătate publică au o rată de vaccinare de cel mult 75% în rândul personalului, informează Libertatea. DSP Neamț este codaș, cu 65%, dar nici județul nostru nu stă prea bine.

Direcţiile judeţene de sănătate publică sunt cele mai importante structuri în lupta cu pandemia la firul ierbii. Sunt autorităţile locale responsabile de sănătate publică şi ţinerea sub control a pandemiei.

Libertatea a cerut Ministerului Sănătăţii o situaţie a ratei de vaccinare în rândul angajaţilor din direcţiile judeţene de sănătate publică. Tabelul pus la dispoziţia ziarului de Ministerul Sănătăţii arată decalaje între direcţiile judeţene de sănătate publică. Topul e condus de DSP Ilfov: cu 99% rată a acoperirii vaccinale, urmată de DSP Dâmboviţa (98%) şi DSP Ialomiţa (95%).

Peste 90% au DSP Harghita (93%), DSP Mehedinţi (92%), DSP Giurgiu (92%), DSP Sălaj (92%), DSP Constanţa (91%). Chiar la pragul de 90% sunt Botoşani, Timiş, Gorj, Caraş-Severin şi Arad. Cel puţin 4 din 5 angajaţi sunt vaccinaţi în 12 judeţe şi în Capitală.

DSP-ul codaș: Neamţ. Nici Satu Mare nu stă prea bine

De departe cea mai îngrijorătoare situaţie se regăseşte la Neamţ. DSP Neamţ are sub două treimi dintre angajaţi vaccinaţi: 65%. Nu stau prea bine nici DSP-urile din Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Tulcea, Buzău, Mureş, Olt, Braşov – toate cu o rată a vaccinării de 70%. Cu alte cuvinte, în 9 din cele 42 de judeţe ale ţării, trei din 10 angajaţi ai DSP-urilor nu s-au vaccinat împotriva COVID, cu toate că sunt în prima linie a luptei cu pandemia, încă din primăvara trecută.

Tabel cu ratele vaccinării în Direcţiile de Sănătate Publică. Sursa Ministerul Sănătăţii:

Sursa: Libertatea

 

16 comentarii

  1. FasziLaci Răspunde

    Nu m-am vaccinat cu nici o schema. Sunt bine, mersi.

    • 😁 Răspunde

      Continua asa 👍

    • Manelistu Răspunde

      Deocamdata…

    • Păzea Pupăzău Răspunde

      Persoanele care au trecut prin forme grave ale bolii pot avea anticorpi și după 8 luni de la infectare. Analizând mai multe studii, cercetătorii estimează o perioadă de imunitate de 8-12 luni, mai mică în cazul celor care au avut simptome ușoare (circa 5 luni). În schimb, cei asimptomatici își pot pierde toți anticorpii la doar 8 săptămâni de la infectare sau rămân cu cantități foarte mici.

      Imunizarea hibridă este în continuare cea mai bună soluție, adică anticorpii dobândiți în urma trecerii prin boală ar trebui “ajutați” prin vaccinare. Cea mai bună imunitate o au cei care au și trecut prin boală, s-au și vaccinat.

  2. Sorin Răspunde

    Ati facut boala..nu o mai faceti, poate o raceala usoara.La ce sa ma vaccinez daca sunt sanatos?Bagati numai vaccinuri la greu pentru anticorpi ca va dati imunitatea peste cap..Deja mi-a murit o cunostinta la 2 luni de la vaccin..bine ,sanatos,sportiv,..a cazut pur si simplu.Ar trebui oamenii cu reactii adverse sa iasa la interval, nu doar sa latre vaccinatii pe nevaccinati care-i treaba lor?Fiecare face ce vrea cu corpul lui ! Asta nu-i libertate!

  3. Sandra Răspunde

    Marele doctor Arafat vine si spune ca medicamentele sunt toxice, de unde stie el ca antiviralele sunt toxice si vaccinul ..nu.De cand un vaccin e tratament?Au refuzat sa aprovizioneze spitalele si farmaciile doar sa-si vanda vaccinurile! Fratele meu doar dupa 2 pastile de Arbidol a inceput sa isi revina rapid, Daca am avea medicamente, spitalele n-ar fi aglomerate si n-ar ajunge oamenii la urgenta iar pandemia ar lua sfarsit! E vorba de control nu de vindecare!

    • ... @ Sandra Răspunde

      Ia niste paracetamol ,inofensiv ,in cantitate mai mare sau timp mai lung si vezi cum ai nevoie de un alt ficat de la donator.

  4. Crack Răspunde

    Orasul cu cea mai mare rata de vaccinare din Irlanda,si probabil din Europa. ..are 99,7% din populatie majora vaccinata, si totodata cea mai mare rata de infectare din tara. No coment.

    https://www-irishtimes-com.translate.goog/news/health/waterford-city-district-has-state-s-highest-rate-of-covid-19-infections-1.4707344?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=it&_x_tr_pto=nui

    • Dacaesti asa destept zi tu ce solutii ai! Răspunde

      E usor sa dai vina pe altii, da la numarul de decese imens de la noi ce solutii ai!? Ca nu exista medicament si tratament standard, bun pt fiecare infectat, iar majoritatea au efect in zilele 4-5, lumea merge la spital cand nu se pot face multe.

      • Crack Răspunde

        “Dacaesti asa destept zi tu ce solutii ai!”

        Simplu. Mai bine te gandesti cum sa te protejezi tu insusi…si nu pune baza in tot ce zic altii. Eu personal cred ca e mai eficienta igiena,distantiarea si dispozitive pt. protejarea cailor respiratorii decat pseudovaccinul ce vi-l propune…..e doar o parere personala.

        • @ Crack Răspunde

          Astea nu functioneaza , la locul de munca trebuie si sa mananci ,cu masca nu se poate , la toaleta nu stii cine pe ce a pus mana si cat a tusit fara masca , si sunt sute de posibilitati sa iei virusul ,un infectat a tusit in lift , s-au imbolnavit 76 de oameni care au luat dupa.Oricum nimeni nu merge cu masca in casa scarilor ,lift …deci ?
          Am facut radiografie dentara , a trebuit data jos masca , la aparatul respectiv se schimba oamenii din 5 in 5 minute…
          E mai usor sa previi decat sa tratezi , orice procent care ajuta trebuie valorificat , si trebuie pornit cu vaccinarea, apoi restul.

    • As Răspunde

      Trebuie facuta si doza 3, anticorpii scad si la vaccinati si la trecuti prin boala!
      Multi vaccinati au peste 6 luni expirat.

  5. @As Răspunde

    Dar au green pass si umbla peste tot liber, multi fara masca.

    • AS Răspunde

      Idem si cei trecuti prin boala .care se reinfecteaza.

    • Ciprian S Răspunde

      Azi : dintre care 93 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.