Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Fabrica de vaccinaţi de la Petea: telefoane interceptate şi agenţi sub acoperire

Fabrica de vaccinaţi de la Petea. Cele cinci persoane care au falsificat certificate de vaccin au fost prinse datorită telefoanelor interceptate și agenților sub acoperire, relatează portalul eBihoreanul.

Există și probe video care dovedesc vinovăția celor cinci persoane, judecătorul sătmărean a explicat în încheiere că “sunt suficiente probe”.

Peste 700.000 de euro au strâns cele cinci persoane implicate în această rețea. În total ar fi vorb despre 3.000 de persoane care ar fi plătit un tarif mediu de 250 de euro.

Documentele necesare ajungeau la beneficiari, cele mai multe persoane nu mergeau fizic la Petea, ci doar trimiteau poze cu documentele necesare prin niște aplicații telefonice, rezultatul fiind certificatele digitale europene, care mai apoi erau descărcate.

Întreaga rețea, a atras atenția mai multora în momentul în care foarte mulți dintre cei care au beneficiat de certificatul verde european, au ajuns în stare foarte gravă la spital. Aceștia au recunoscut ulterior că de fapt sunt fals vaccinați.

Procurorii DNA au descoperit la Petea cea mai mare anchetă de vaccinare la chiuvetă de până acumServiciul Teritorial Oradea a efectuat marţi, 16 noiembrie, percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

 

Procurorii DNA au făcut publice numele suspecţilor şi faptele acestora:

  • HOBLEA DANIELA-IOANA, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • ILIEȘ MARCși BURICEANU HOREA, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • SIM VOICHIȚA-CAMELIA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Bihor și o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
  • BOROȘ KATALINA

“În cursul anului 2021, suspecții Hoblea Daniela, asistentă medicală, Ilieș Marc și Buriceanu Horea, registratori medicali, ar fi pretins și primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin”, a arătat DNA.

 

 

9 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Asteptam în continuare peștii cei mari și diferența mare de bani rămasă negăsită.

    • c-block Răspunde

      S-au tocat niște bani și la Hurghada anul ăsta. În paranteză zic asta. Caută și tu pe f.book la una din cei vizați.

    • Gigi le Grand Răspunde

      In toata tara se preconizeaza ca ar fi mii de vaccinati fantoma.

    • Josef Mengele Răspunde

      Bine au facut , era de asteptat ca in orice criza sa existe oportunisti .
      Dictatura vaccinarii obligatorii pentru LIBERTATE, a nascut ideea vaccinarii ,,la chiuveta “ .

  2. K9 Răspunde

    Daca s-ar folosi același zel si resurse ca sa se vada cum s-au facut averile de politicieni presedinti si alte mari averi poate am trai mai bine in tara asta

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Totusi mult timp le-au trebuit sa-i opreasca pe acesti infractori ,ei reusind sa falsifice la peste 3000 de persoane certificatele.

  4. ana Răspunde

    Astia or sa scape ca s grupul infractional de la Halmeu care luau mita si si-au luat imobile,terenuri si uscatorii, si au scapat cu suspendare dupa 10 ani de procese fara sa restituie banii. O tara de infractori!

  5. Soso Răspunde

    Sper ca toti cei 3000 cu certificate false sa fie judecati pentru dare de mita si inselaciune!!!!Eu nu pot intra la farmacie la Somesul fara cacatul de hartie si altii si le fabrica pe banda ..Cine stie cati mai sunt!!!Asa ca nu mai umflati cifrele cu vaccinati,ca nu-s vaccinati nici 30%!!!!

    • greenpass Răspunde

      Baiul nu e ca vor fi ori ba la o adica judecati. Baiul e ca umbla aiurea prin toata lumea si daca sunt undeva prin vest nimeni nu are posibilitatea sau macar sa intuiasca ca ar fi fals vaccinati. Si de aici vin posibilele probleme. Trebuie sa fii dobitoc de inconstient sa faci asa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.