Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Profituri de sute de mii de euro cu vaccin la Petea. Cinci reţinuţi

Profituri de sute de mii de euro cu vaccin la Petea. Cinci persoane au fost reținute astăzi de către procurorii DNA în urma perchezițiilor de la vama Petea. Procurorii au ridicat certificate de vaccinare false și zeci de mii de euro. Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane și-au cumpărat certificate verzi plătind între 200 şi 300 de euro. Un calcul sumar arată că în total ar fi vorba despre o sumă de cel puţin 400.000 de euro.

În prima fază au fost efectuate 5 rețineri, între care asistente, registratori, o angajată DSP și o persoană care era intermediar.

Certificatele erau emise fără ca o bună parte a persoanelor vaccinate să se prezinte în Petea. Procurorii ar fi găsit şi certificate completate cu numele unor persoane.

În multe cazuri s-a descoperit că persoane care figurau ca vaccinate au făcut COVID şi au ajuns la spital fără anticorpi, iar ulterior au recunoscut că şi-au cumpărat certificatele.

 Centrul din Petea, deschis în luna mai

Procurorii anticorupție efectuează, marți, percheziții în 13 locații din județele Bihor și Satu Mare într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID. Potrivit surselor G4Media.ro, peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea, în județul Satu Mare.

Unii dintre beneficiarii certificatelor false au ajuns ulterior în spital din cauza COVID și au recunoscut că nu s-au vaccinat, potrivit acelorași surse. Perchezițiile au loc la domiciliile mai multor persoane, precum și la Vama Petea.

Centrul de vaccinare din Vama Petea a fost deschis în 28 mai, de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean.

Comunicatul DNA:

,,Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Reamintim că în această toamnă, la sfârșitul lunii septembrie, mai multe percheziții au avut loc la imobile aparținând Punctului de Frontieră Petea și la locuințele unor polițiști de frontieră din Satu Mare și Maramureș suspectați de fapte de corupție.Mai mulţi poliţişti de frontieră au cerut şi au primit de la şoferi sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul unor pasageri care veneau în România din ţări de unde se impunea carantina.

8 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Atat profit au facut pestisorii mici-mici-mici. Dar pestii mari miliarde si ciliarde.

  2. Luci Răspunde

    Asa vom ajunge an sengher, la noi și pisica ai corupta

  3. ... Răspunde

    Nu văd nici unul vaccinist care să o “felicite” pe cadrele medicale care practic au sabotat cu bună știință campania de vaccinare! Oare de ce? Tanti asta și cu restul implicați în biznis au făcut mai mult rău decât o armată întreagă de șoșoci, cred că știți și voi asta! Dar nu cumva să reacționați că mai este și prezumția de nevinovăție !?!? 😱😲😤 Să nu cumva să condamnați pe vreunul/vreuna din casta voastră!?!?😱😲🤯🥴🤮🤫 Omerta?

  4. vertigo Răspunde

    Neam de straiță la coada vacii.
    Putem zice pa la Schengen.
    Ne merităm soarta……

  5. RESLE Răspunde

    Stie cineva cine este manager la spital ?

  6. Lili Răspunde

    Ăștia lucrau în sistem hibrid și de acasă și la punctul de vaccinare din vama Petea dar sunt peștii mici. Așteptăm și peștii mari.
    Corupția este în măduva acestui popor din păcate și nu știm cine și când o va stârpi!

  7. H&R Răspunde

    Despre vamesi corupti nimica? Interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.