Ultima actualizare: azi, 11:21

Naţionale

FOTO. Caz inedit și emoționant! Naștere acasă, ambulanțierii au tăiat cordonul ombilical

Caz inedit și emoționant! Naștere acasă, ambulanțierii au tăiat cordonul ombilical. Premieră în intervenția paramedicilor sălăjeni, duminică seara. Dispeceratul ISU – Ambulanță a fost solicitat prin numărul de urgență 112 despre faptul că o femeie gravidă se afla în iminență de naștere. La fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de la Punctul de Lucru Sânmihaiu Almașului în localitatea Mierța și a găsit pacienta conștientă care născuse, iar copilașul era încă atașat de mamă prin cordonul ombilical.

Salvatorii nu au mai stat pe gânduri, au tăiat cordonul ombilical și au acordat asistență medicală mamei, iar băiețelul a fost înfășat și predat echipajului de pe ambulanță pentru transport și îngrijire de specialitate la spital.

“Eu personal, dar și colegii mei nu am întâlnit niciodată în misiunile noastre un astfel de caz inedit, momente atât de emoționante. Am văzut multe în ultimii ani de când suntem paramedici, dar nimic nu s-a comparat cu intervenția deosebită din seara trecută și suntem foarte bucuroși că atât mama, cât și copilul, au trecut cu bine peste această încercare”, a declarat plt. maj. Jurca Călin, comandantul echipajului SMURD.

Alături de colegii săi, sergenții majori Ciupe Natanael și Șerpar Andrei, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care cu siguranță nu o vor putea uita niciodată. Pompierii sălăjeni doresc multă sănătate micuțului și mamei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.