Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO&VIDEO. Inaugurarea Sinagogii de la Sighet. Cartea Sfântă, evaluată la 360.000 euro

Sute de evrei ultrareligioși din toată lumea participă astăzi la inaugurarea sinagogii din Sighetul Marmației, una dintre cele mai mari sinagogi din Europa de Est.

Cea mai nouă sinagogă construită în Europa și una dintre cele mai mari din Europa de Est este inaugurată astăzi, la Sighetu Marmației, iar la eveniment sunt prezenți rabini din New York, Paris, Londra și Frankfurt, scrie Sighet247.ro.

Sute de evrei hasidici au venit, joi, special de la New York cu un avion Boeing 787 Dreamliner. A fost pentru prima oară când un astfel de aparat de zbor a aterizat pe aeroportul din Satu Mare. Sute de persoane din comunitatea hasidică din New York au aterizat joi pe aeroportul din Satu Mare. Rabinul lor șef, Aaron Teitelbaum, a ales să construiască sinagoga în România pentru că bunicul lui s-a născut în Sighetu Marmației.

Sinagoga a fost construită exclusiv din fondurile comunității hasidice din New York. Nu se știe cu exactitate suma care a fost cheltuită pentru întregul complex. Numai Tora, cartea sfântă a evreilor ce va fi depusă vineri în sinagogă, a fost estimată la 360.000 de euro.


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. Cosmin Răspunde

    Fara masti!!??!!! Parca evenimentele erau interzise. Cum de ei erau paziti cu arme in timp ce aveau un ditai evenimentul si alti sunt amendati? Poate sa raspunda cineva sau noi suntem pur si simplu luati de prosti

  2. H&R Răspunde

    “Cartea Sfântă, evaluată la 360.000 euro” – cat ceasul de pe mana Marelui Alb. :)))))

  3. Y Răspunde

    Tu chiar nu sti ca evrei conduc lumea, si fac ce vor **** lor circumcisa .

    • History Răspunde

      Da măi! Dar atunci noi par exemplu care ne spunem că trăim în grădina Maicii Domnului și nu se compară condițiile noastre geografice, umane sau de resurse cu ce au evreii, deci noi de ce nu facem? Cine ne împiedică? Nu puturoșenia? Noi cu ce mai avem în țară ar trebui să cam dictăm prin zonă. Dar ca să vezi am vândut tot! Și acum o săptămână anunță guvernului că a cumpărat cu 1 miliard de $ !!! doar pentru o p g arte din acțiunile firmei care va exploata petrolul și gazele din Marea Neagră! Adică am dat bani ca să cumpărăm înapoi ce a fost și este a noastră de fapt???😱😲😭 Ia încearcă să faci așa ceva prin Israel! În cât timp crezi că te prind și te bagă la bulău dacă nu cumva te trezești brusc executat pentru trădare de țară! Țara asta în veci nu va fi ca în vest pentru că locuitorii săi sunt puturoși și tot așteaptă ca alții să decidă și să pună pielea la bătaie. Așa că tot respectul pentru evrei. Sau pentru polonezi care deși au fost în repetate rânduri desființați nici acum nu se lasă. Dar ca să vezi există un proiect de țară la ei! Noi ce avem???

  4. Morga Răspunde

    Ei e vaccinați !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.