Ultima actualizare: ieri, 22:15

Naţionale

Lovitură pentru Dedeman din cauza Certificatului Verde. Vânzări scăzute cu 45%

Lovitură pentru Dedeman din cauza Certificatului Verde. Certificatul verde, o normă im­pusă de aproximativ două săp­tămâni, care restricţio­nează accesul persoanelor nevac­cinate în malluri, maga­zine de modă sau cos­metice, are efecte şi pe pia­ţa distribuţiei de materiale de construcţii, unde retai­lerii de bricolaj spun că resimt scăderi impor­tante ale traficului de cumpărători şi, implicit, ale vânzărilor.

Certificatul verde, o normă im­pusă de aproximativ două săp­tămâni, care restricţio­nează accesul persoanelor nevac­cinate în malluri, maga­zine de modă sau cos­metice, are efecte şi pe pia­ţa distribuţiei de materiale de construcţii, unde retai­lerii de bricolaj spun că resimt scăderi impor­tante ale traficului de cumpărători şi, implicit, ale vânzărilor.

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti. Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, spune Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, liderul pie­ţei de bricolaj din România, cu 56 de ma­gazine şi afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020, citat de BusinessMagazin.

Fondatorul Dedeman adaugă şi că mă­su­ra este o formă de responsabilitate socială în­tr-un context atât de dificil precum cel actual.

„Este limpede că niciun business şi nici­un antreprenor nu-şi doreşte să fie con­strâns să aleagă între clienţii săi, pentru că fie­care dintre aceştia este important în ega­lă măsură. Însă totodată, fiecare dintre noi trebuie să contribuie pentru ca un număr cât mai mic de oameni să fie expuşi şi să-şi pună sănătatea în pericol“, mai spune Dragoş Pavăl.

Şi în magazinele francezilor de la Leroy Merlin certificatul verde este obligatoriu pentru a putea face cumpărături. Efectele s-au văzut în comerţul online.

„Numărul comenzilor de pe Internet a crescut de patru ori în cinci zile. Găsim soluţii pentru clienţii noştri astfel încât să-şi poată face cumpărăturile de pe site, chiar dacă nu sunt vaccinaţi“, spune Frédéric Lamy, CEO-ul Leroy Merlin România, potrivit aceleași surse.

21 comentarii

  1. ori sunt eu idiot Răspunde

    multumiti sirianului! daca tot trebuie sa purtam masca si sa dezinfectam si daca si vaccinatii poate sa transmita boala la ce mai faceti nebuniile astea ?

    • Italianu Răspunde

      Vreti o tara ca afara , da numai ce va place ! .Classssic romanesc.Putini vaccinati transmit boala , in cantitate mai mica si timp mai scurt.

    • glumetzu Răspunde

      Bine ca recunosti !

    • Tacacediirotacnam Ucsoj Răspunde

      NU-ti bate capul cu mizeriile astea de c jeguri obediente lipsite de orice personalitate is valori. Istoria este plina de partizani fascisti, comunisti si nazisti. Le place sa prezinte documentele pentru ca doar asa sunt speciali in fata regiei plandemiei. Urmatoarea generatie care ingereaza capsule de Tide. O lume distrusa de progresisti bolnavi si dereglati mental.

  2. Satmarean 1 Răspunde

    @Daca esti idiot precum te autonumesti, normal ca nu intelegi. S-a explicat de un milion de ori ca boala se transmite oricum dar daca porti masca, pastrezi distanta , te speli pe maini des poti sa eviti sa te imbolnavesti ,iar daca te vaccinezi ai sanse foarte mari sa faci o forma usoara si sa nu aglomerezi spitalele ,si astfel cei cu boli cronice vor purea fi primiti si tratati ceea ce azi nu se poate ,la ATI fiind peste 1900 pacienti(peste 80% nevaccinati). Este asa greu de inteles? Tot va legati si dati vina pe altii….ca e mai usor decat sa recunoasteti adevarul.

  3. voi sunteti idioti Răspunde

    @bine ma “desteptule”, dar ce treaba are asta cu tiglele?

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Nu intra nevaccinatii in magazin si nu se cumpara….tigle, si scad vanzarile. Acum ai priceput? Daca 60% sunt nevaccinati si acum le este limitat accesul normal ca pierd si unii …nevinovati. Vb aceea…victime colaterale. Ca nu e bine ,asta e alta discutie.

    • Techno Răspunde

      Se pot comanda si ridicacfara sa intrii in magazin.
      Oricum firmele au asigurata aprovizionarea.

  5. Bogu Răspunde

    Adica pretul nu are treaba cu nimic…Ce propaganda de toata jena, in era digitala in care orice se poate comanda de pe internet.Certificatl e vinovatul :-))))

  6. :))) Răspunde

    Am 3 doze intru in Dedeman că în brânză,vaccinati-va și voi și veți intra la fel,sa se introducă certificatul verde,pe român dacă nu îl constrângi nu face ce trebe,acesta este un mod!

    • România reală Răspunde

      Ai trei doze în tine dar asta nu înseamnă că nu poți transmite virusul. Nu eu spun ci specialiștii. Dar tu te plimbi ca Vodă prin lobodă, fluturi hârtia și nu te mai testezi! Oare de unde tot apar cazurile noi? Oare? Ca să nu spun că vaccinații mulți nu mai poartă nici mască! Asta este realitatea cotidiană. Să nu spui că tu nu ai văzut din ăștia că nu te cred.

      • Gica Barosanu Răspunde

        Astia care nu ooarta masca sunt cei trecuti prin boala, se cred imunizati natural, adevarul ca a doua infectare este mai grava ca prima. Vaccinatii stiu ca se pot infecta, au mai mare grija.
        Cel mai usor e sa dai vina pe altii.

        • România reală Răspunde

          Barosane. Cunosc persoane care procedează așa. M-am și certat cu unii. Consider că știu mai bine ce spun doar e vorba de ceva concret pățit de mine. Așa că lasă. Cei nevaccinați trebuie să se testeze. Cei vaccinați nu.

          • Giulescu

            Cei vaccinati sunt cei mai mari purtatori studiazà prietene

          • covid 19

            Prietene, văd că nu pricepi. Nu că n-ar fi bine să se testeze şi cei vaccinaţi dar totul COSTĂ!!! şi ca să eviţi costurile, că suntem rupţi în cur la capitolul ăsta, îi laşi pe vaccinaţi deoparte că, deşi se pot infecta au o probabilitate mult mai mică de a dezvolta boala. Dacă ar fi trataţi toţi la fel ai veni cu întrebarea: ce rost mai are să te vaccinezi? Cumva statul vrea să te aducă pe calea cea bună cu compromisuri logice. Capisci?

      • IT Răspunde

        Asta e @ Altu, iarasi fluctueaza insulina…

        • România reală Răspunde

          Nu. Iarăși bați câmpii. Ai tu niște fixuri tată demne de ceva tratament. Sau ai tu așa ceva și nu-ți iei pastilele?

      • Gicu Răspunde

        Masca nui ptr acest tip de virus

  7. Main Răspunde

    Nu fiti luzi vreau sa bage investitori in rahat arafat ai criminal vrajealà manipulare nui covid ai doar ràcealà mai gravà imunitatea ne au scàzut o ei au pus in alimente cicat numai cei slabi de inimà se vaccineazà de ce pe cei vaccinati nui testeazà???

  8. România reală Răspunde

    @covid 19, ca deobicei nu pricepi. Sunt de acord ca la mall sau la restaurant să intre cei vaccinați fără testare. Oricum nu o să stea acolo ore întregi, cel puțin teoretic. Dar la restul există un pericol potențial de transmitere. Adică unde chiar nu e musai-musai să te duci dar unii se duc acuma numai să se fălească cu green pass. Iar de rupți în cur suntem din vina guvernanților. Tot ăia care ne bagă în cușcă și de multe ori fără sens. Dacă una bucată vaccinat repozitivat îmbolnăvește pe alții deja chiar nu văd rostul green pass-ului. Asta ca să nu vorbim de faptul că zi după zi 10% dintre cei decedați aveau schema completă deci teoretic erau protejați. Adică pe lângă cei 10% decedați (40-50 de persoane si de zi) mai sunt cu sutele reinfectați. Așa nu se termină veci! Mă gândesc că șie îți convine situația. Ai preocupare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.