Ultima actualizare: azi, 12:40

Naţionale

O primăriță din județul vecin împreună cu soțul ei, reținuți pentru tentativă de omor

O primăriță din județul vecin împreună cu soțul ei, reținuți pentru tentativă de omor. Primăriţa comunei Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul acesteia, Petre Bârlău, au fost ridicaţi, miercuri, şi conduşi în faţa procurorului Ciprian Man de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri, în dosarul penal deschis sub acuzaţia de tentativă la omor, ce vizează atacul extrem de violent asupra fostului procuror Ioan Bodogai, desfigurat în bătaie.

Sorţii Bârlău au fost ridicaţi în cursul după amiezii. La capătul mai multor ore de audieri, ei au fost reţinuţi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor.

“Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol”, a declarat miercuri seară BIHOREANULUI prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

Potrivit acestuia, leziunile provocate victimei necesită cel puţin 100 de zile de îngrijiri medicale.

Rămâne de văzut dacă, în cursul zilei de joi, procurorii îi vor prezenta pe soţii Bârlău în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Bătut cu cleștele de tăiat lanțuri

După cum BIHOREANUL a scris pe larg, incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 29 septembrie, într-un magazin de materiale de construcţii aparţinând primăriţei PSD Livia Bârlău şi soţului acesteia, unde Bodogai a fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri, ajungând la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu braţele acoperite de plăgi şi cu piciorul rupt, pentru fixarea căruia medicii au fost obligaţi să-i monteze tije metalice.

Victima, care iniţial fusese prieten cu soţii Bârlău, a intrat în conflict cu ei în acest an, după ce primăriţa i-ar fi promis un post în Primărie şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ca să se răzbune, fostul procuror s-a aliat cu consilierii din opoziţie, învăţându-i să scrie cereri de informaţii publice, ca să afle despre activitatea Primăriei, şi l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe.

Bătut pentru o reclamaţie

De altfel, reclamaţia la Antifraudă ar fi provocat şi incidentul din 29 septembrie, după cum a declarat Bodogai, care pretinde că s-a dus la magazinul primarului ca să cumpere un burlan. “Bârlău m-a luat la întrebări, că ce mă f… grija de tractoarele lui, şi m-a înjurat”. Văzându-l nervos, fostul procuror a dat să plece, dar patronul a blocat ieşirea, primăriţa a tras uşa, iar el a fost împins în magazin.

“I-am împins şi eu, să ies. Bârlău a apucat un cleşte de tăiat lanţuri, cu braţele de 20-30 centimetri, şi a început să mă lovească cu el, ca un taur turbat, minute în şir. Dădea ca şi cum tăia lemne cu un topor…”, a declarat Bodogai BIHOREANULUI, susţinând că sub ploaia de lovituri şi-a pierdut cunoştinţa. Când şi-a revenit, soţii Bârlău au fugit, lăsându-l să zacă în sânge, aşa cum l-au găsit în final câţiva clienţi intraţi în magazin, dintre care unul a sunat la 112. Bărbatul respectiv l-a şi filmat, postând apoi înregistrarea pe Facebook.

Căutată de BIHOREANUL imediat după incident, primăriţa Livia Bârlău a refuzat să răspundă, postând în schimb o înregistrare pe contul de Facebook în care a pretins, în mod mincinos, că nici ea şi nici soţul ei nu ar fi fost de faţă la altercaţie.

Primăriţa şi-a spus o nouă versiune abia pe 13 octombrie, zi în care la Primăria Brusturi au descins procurori şi poliţişti din Oradea, pentru percheziţii într-un alt dosar penal, vizând fraude cu fonduri PNDL.

De astă dată, femeia a declarat ziarului că victima îi hărţuia de mai multe luni, iar în ziua altercaţiei ar fi intrat în magazin ca să îi întărâte, proferând ameninţări la adresa lor, dar şi că “arma” cu care fostul procuror a fost stâlcit în bătaie fusese smulsă chiar din mâna lui.

“Bodogai a apucat de cleştele de tăiat lanţuri. Au ajuns (n.r. – cei doi bărbaţi) pe jos, se tăvăleau şi trăgeau de cleştele ăla. N-am ştiut cum să-i despart şi să-l scot de acolo (n.r. – pe soţ), l-am scos pe o uşă laterală. Ne-am luat şi ne-am dus, am vrut să-l duc cât mai departe”, a spus Bârlău.

Sursa: eBihoreanul

3 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Regretabil. Pe cât pariu că dacă nu era vorba de un procuror se cerceta lejer încă niște ani buni? Să dau exemple?

  2. Aspi Rina Răspunde

    Colegii “victimei” clar o sa ceara pedeapsa cea mai mare,probabil atat cat ar fi luat daca l-ar fi terminat de tot .Iar “justitiarul ” o sa le rada in nas cand o sa fie condamnati la ani grei de puscarie ! Poate totusi n-ar strica sa-i de si lui vreo doi trei ani de bulau,ca sa nu mai umble cu cioara vopsita dupa aranjamente cu primarii !!

  3. xpert86 Răspunde

    Nu mai bine se facea Man procuror criminalist decat la DNA?! Am crezut ca a plecat in pensie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.