Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Povestea sătmărenilor care și-au făcut echipă de fotbal în Anglia. Joacă din plăcere și vor locul 1

Stabiliți în Anglia, mai mulți tineri din județul Satu Mare au ales să-și petreacă timpul liber prin sport. Cum această activitate a devenit din ce în ce mai intensă, tinerii sătmăreni au decis să treacă la nivelul următor: să se înscrie într-un campionat și să concureze alături de alți pasionați ai sportului rege, chiar în țara în care acest sport a fost inventat.

Tinerii sătmăreni obișnuiau să iasă în fiecare săptămână la mișcare, jucând fotbal din plăcere pe iarbă engleză, după care, în această toamnă, au decis să intre într-o competiție pe un teren sintetic, alături de alte echipe din zona Londrei.

,,Campionatul a început pe data de 21 septembrie 2021, eram un grup de băieți care mergeam săptămânal la fotbal din placere și la un moment dat am hotărât să ne înscriem în liga de marți, unde jucăm săptămânal. E o mini-liga 5+1, sunt 8 echipe, meciurile se joaca tur-retur, iar la finalul campionatului locul 1 câștigă o cupă + medalii, în vreme ce ultimele 2 locuri retrogradează într-o liga inferioară”, a declarat, pentru PortalSM, unul dintre tineri.

Echipa tinerilor sătmăreni este Unirea Socond, echipă denumită după localitatea din județul Satu Mare în care s-au născut doi dintre jucători. Încă din acest sezon competițional, tinerii și-au propus să termine în fruntea clasamentului.

,,Numele echipei vine de la satul de unde suntem doi dintre jucători, am zis să punem acest nume din respect pentru satul nostru. Meciurile se joacă în High Wycombe, un oraș de la marginea Londrei. Ca obiectiv avem să terminăm pe locul 1 sau 2. Momentan suntem pe locul 4 după 6 meciuri”, a mai spus acesta.

După șase partide jucate, Unirea Socond, echipa tinerilor sătmăreni din Anglia, se află pe locul patru în clasament, cu trei victorii, un rezultat de egalitate și două înfrângeri, și +3 la golaveraj, cu 20 de goluri marcate și 17 primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.