Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Proprietarii care își reabilitează clădirile, scutiți de plata impozitului timp de 5 ani

Primăria Municipiului Satu Mare va acorda facilități fiscale proprietarilor care realizează lucrări de reabilitare a clădirilor. Astfel, timp de cinci ani aceștia vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădire, Primăria dorind să încurajeze în acest fel reabilitarea cât mai multor clădiri care se află în stare avansată de degradare. Scutirea se va aplica începând cu anul următor depunerii cererii.

Cetățenii care intenționează să reabiliteze clădirile aflate în stare de degradare pot depune solicitările necesare la Serviciul Relații Publice (cam.5), urmând ca Biroul Finalizări Construcții să analizeze documentația depusă și să stabilească care ar fi lucrările minime, astfel încât proprietarul să poată beneficia de scutirea pe 5 ani a impozitului pe clădire.

,,Este important de menționat că pot beneficia de aceste scutiri și cei care au fost somați privind supraimpozitarea cu 500%, dacă își manifestă intenția de reabilitarea a clădirilor și depun documentația necesară la Primărie. În ultimii 3 ani au fost reabilitate mai multe clădiri în Centrul Vechi decât în ultimii 20 de ani. Dar, așteptările sunt mult mai mari, motiv pentru care Primăria va acorda și facilități fiscale.”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Primăria și-a adus propria contribuție, prin reabilitarea mai multor imobile, din fonduri de la bugetul local (fosta casă ,,cu bârne”, Grădinițele Gulliver și nr.24), fonduri europene (Grădinițele nr.7 și 29, respectiv Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare), fonduri extra-bugetare (Liceul de Arte Aurel Popp, Colegiul National Kölcsey Ferenc, Liceul Romano-Catolic Hám János).

 

4 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Minunat!
    DAR pe perioada desfășurării lucrărilor, care pot dura chiar și ani buni (experiența cu casa cu bârne), pietonii pe unde trec, în condițiile în care, majoritatea trotuarelor sunt blocate de schele?!?
    Executanții sau proprietarii sunt obligați să amenajeze culoare de trecere pentru pietoni, dar astea-s mai greu de realizat și implică costuri, așa că sunt omise! În lipsa lor, pietonii trebuie să învețe să zboare sau să se teleporteze, deoarece nimeni nu le poartă de grijă!
    Asta ar fi treaba poliției să oblige executanții sau proprietarii să execute aceste amenajări, DOAR CĂ poliția se ascunde după poliția locală, iar acești incompetenți habar nu au că există așa prevedere în legea română, cu atât mai puțin să o și aplice!! Ei, gardienii publici, se mulțumesc să verifice dacă executanții sau proprietarii au autorizație de la primărie, în rest, dumnezeu cu mila!
    Și uite așa se pot naște adevărate tragedii, unde șoferul meltean este suveran peste tot și îl doare fix la doi metri de pietoni!!

  2. Oșan Răspunde

    Putregai de oraș varza dații foc și împingeți cu buldozerele la groapa de gunoi tot orașu și veniți la Baia Mare 🤣🤣🤣🤣🤣

  3. radical2 Răspunde

    In sfarsit. Era si cazul. Foarte bine. Oare proprietarul Hotelului Dacia/Panonia Szalada a depus solicitarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.