Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină, alături de cetățeni ai altor țări est-europene cu un număr ridicat de cazuri și o rată scăzută de vaccinare, informează Digi24. Propunerea a fost făcută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato.

Declarația vine în condițiile în care autoritățile sanitare din Italia evaluează toate măsurile care urmează să fie luate în lunile noiembrie și decembrie. Creșterea numărului de infecții, apropierea sezonului de iarnă și sărbătorile de Crăciun au ridicat pragul de alarmă în Italia, relatează Il Sole24ore, citat de Mediafax. Numărul pacienților COVID internați în spital și al celor aflați laa terapie intensivă sunt încă sub pragurile critice, dar noile cazuri sunt în continuă creștere.

În timp ce autoritățile se reunesc pentru a da undă verde extinderii celei de-a treia doze la persoanele în vârstă de peste 50 de ani, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato, susține impunerea unei carantine pentru cei care sosesc în Italia din țările est-europene cel mai afectate de pandemie, pentru că sunt insuficient vaccinați. Bulgaria și România sunt în fruntea listei.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a spus D’Amato.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.