Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Satu Mare se pregătește pentru Sărbători. Târg de Crăciun, Căsuța Moșului și iluminat festiv în cartiere

Spiritul sărbătorilor de iarnă înseamnă timp de liniște și bucurie în așteptarea Crăciunului. Primăria Municipiului Satu Mare își propune și în acest an să transforme orașul într-un loc magic, unde sătmărenii să poată descoperi în fiecare zi o poveste, o surpriză care să le aducă zâmbetul pe buze.

Centrul istoric, străzile adiacente și copacii din parcul central se vor umple de luminițe, iar toată atmosfera feerică va fi completată de figurinele luminoase: reni, oameni de zăpadă, ursuleți și un tunel de lumini. Culorile predominante vor fi roșu și alb cald.

Ca o noutate, în acest an, Primăria a ales trei locații, din trei cartiere diferite, care urmează să fie decorate cu lumini și elemente decorative specifice. Acestea sunt:

  • Micro 16- Parcul Liniștii,
  • Micro 17- Parcul UFO,
  • cartierul Solidarității – parcul din Piața Anghel Saligny

De asemenea, și în acest an, în cartierele municipiului, vor fi continuate proiecțiile de lumini pe clădiri, care au fost atât de apreciate de sătmăreni la ediția trecută.

Aprinderea iluminatului festiv va avea loc ca în fiecare an de Sf. Andrei, în 30 noiembrie și tot atunci se vor deschide căsuțele care vor umple Parcul Libertății de arome de vin fiert, turte dulci, cozonaci și alte preparate specifice acestui sezon. La toate căsuțele producătorilor sătmărenii vor găsi nenumărate produse alimentare și artizanale.

Până în 25 noiembrie, producătorii care doresc să aducă produse la căsuțele din Parcul Libertății, sunt rugați să completeze formularul în baza căruia se va face selecția, pe care îl găsesc la următorul link: https://bit.ly/producatorsm . Și în acest an, Primăria va da prioritate producătorilor sătmăreni.

Pe platoul din centrul parcului va fi amplasată și coroana de Advent, prin care se vor marca duminicile înainte de Sfintele Sărbători de Crăciun, în speranța că locuitorii vor simți momentele speciale de apropiere a sărbătorilor. Prima lumânare din coroana de Advent se va aprinde pe 26 noiembrie.

În acest an, Moș Crăciun ajunge și el la târg. Căsuța lui din centrul parcului va fi decorată festiv, iar Moș Crăciun și spiridușii lui îi vor aștepta pe cei mici și mari pentru a prelua scrisorile și pentru fotografii.

Organizatorii Târgului de Crăciun sunt: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Târgul de Crăciun se va închide pe 3 ianuarie 2022.

2 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Se va cere certificatul verde așa că va fi pustiu ca și la piața de vechituri? Cheltuim bani dar nu gândim până la capăt? Sau ar fi pi alte interese? Mă întreabă insistent un prieten bun. Deci?

  2. radical2 Răspunde

    arata promitator si organizat. chiar sper sa nu se faca un chici multicolor ca in alti ani. Acum diferenta se va face la acces. Adica sper sa aiba acces toata lumea, indiferent de etnie, rasa, religie si.. mai nou stiti voi ce 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.