Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

Șpagă dată de un bărbat ca să-și scape fiul de dosarul penal pentru că a condus băut

Două persoane au fost reţinute pentru cercetări privind comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, care vizau falsificarea unui buletul de analiză toxicologică eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală, a informat miercuri, într-un comunicat de presă, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

Acţiunea a fost pusă în mişcare de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. Dosarul penal a fost înregistrat în cursul anului curent, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor anticorupţie ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

“Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2021, unul dintre inculpaţi ar fi primit de la al doilea, suma de 3.000 de euro, în schimbul facilitării obţinerii şi înscrierii în buletinul de analiză toxicologică, vizând pe fiul celui din urmă (depistat anterior de către un echipaj de poliţie în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influenţa băuturilor alcoolice), eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş, a unei valori inferioare a concentraţiei de alcool în sânge, astfel încât acesta să evite tragerea la răspundere penală pentru fapta comisă” menţionează, DGA-SJA Maramureş.

În data de 23.11.2021, în acelaşi dosar penal, poliţiştii anticorupţie ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare, în baza ordonanţelor de delegare şi sub coordonarea procurorului de caz, au desfăşurat patru percheziţii domiciliare. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate bunuri şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu săvârşirea infracţiunilor de corupţie de referinţă.

În cursul zilei de 25.11.2021, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

2 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Wow. Cum așa? Ăsta era sport național până acum. Asta chiar e o știre.:))

  2. Ro_Land Răspunde

    Ce vremuri sunt , nici spaga nu e cum era “inainte”.
    Unii nu se vor integra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.