Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Adrian Cozma critică presiunile asupra CSM în cazul excluderii judecătorului Dănileț

Adrian Cozma critică presiunile asupra CSM în cazul excluderii judecătorului Dănileț. Deputatul Adrian Cozma, președinte al PNL Satu Mare și avocat de profesie, critică presiunile politice care se fac asupra Consiliul Suprem al Magistraturii în cazul excluderii a judecătorului Cristi Dănileț din magistratură.

Redăm integral mesajul deputatului Adrian Cozma:

Decizia CSM nu poate fi contestată.
Indiferent ce opțiuni politice avem, avem obligația prin lege dar mai ales prin Constituție de a respecta deciziile în justiție. Și aici vorbim de decizia reprezentanților magistraților din România. Dacă și deciziile lor le contestăm, înseamnă că suntem pe un drum foarte complicat.
Un judecător are obligația de a avea o conduită care să nu-i știrbească nicio clipă din prestigiu și credibilitate. Un om simplu își pune nădejdea într-un astfel de om. Sigur că poate unii consideră că judecătorii pot fi karatiști, pot fi tatuați din cap până în picioare și pot exersa diverse lupte sau se pot îmbrăca în pantaloni scurți în sălile de judecată. Dar nu trebuie să fie așa.
Politicienii noștri care au atacat ieri și astăzi CSM, fac exact ceea ce ei considerau că e ingerință politică. Da, Nu era treaba politicienilor să atace CSM, neștiind nici măcar speța pentru care un judecător a fost exclus din magistratură.
Avem un proces pe rol și este inadmisibil ca politicienii sau oricine altcineva sa emită amenințări prin care sa pună presiune pe judecătorii care urmează să se pronunțe în această cauză, asta se numește ingerință în actul de justiție.
Să nu uităm. Domnul judecător nu e la prima abatere și a mai fost sancționat, lucru destul de rar întâlnit în rândul magistraților.
Ambasadele și partidele nu pot stabili dacă un judecător are un comportament inadecvat, instanța poate da soluții și e bine că e așa.
Nu l-am văzut pe domnul Cioloș să sesizeze instituțiile europene atunci când judecători, procurori sau avocați au fost abuzați de către organele de cercetare.
Domnilor USR-iști, cine atacă justiția? CSM e o organizație profesională. Acolo magistrații nu sunt numiți de partide, din fericire.
Parlamentul României nu e o arenă în care fiecare pune presiune pe deciziile magistraților. Iar cei mai vocali, după cum bine s-a observat, nu sunt nici avocați, nici juriști, ci doar politicieni.
Cred într-o justiție dreaptă, corectă, care să-și păstreze prestigiul și autoritatea morală.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi interior

16 comentarii

  1. Nagasaky Răspunde

    Hai lasati ,,pupincurismele”. Mi-a placut actiunea cu calul spre Alba Iulia si cea cu drumul. Nu ne dezamagiti. Este un abuz ce se vede de la o posta. Nu ne luati de prosti. Ati pierdut un moment bun de a tacea.

    • Adi Răspunde

      Jeguri de usr-isti, scursuri securiste care vor distrugerea neamului românesc, nu merită discutat despre asemenea lepre .

    • Gheorghe Răspunde

      Adriane,din spusele tale reiese ca nici un pământean nu are voie sa conteste deciziile csm.Ele fiind ca și decalogul trebuie respectate fără sa comenam ca dacă o facem suntem pe o cale greșită.No amu sa-ti spun eu ție mai Adriane fecior.Tu cică ai fi șeful pnl ului din satmar și noi votanții care mai votam(din ce în ce mai.putini)ar trebui să-ți dam votul nostru.Știi ce mai vere,sterge-te pe bot ca de la mine,familia și prietenii mei o sa primiți țape in dos ca să nu vă cada ciucurii.Sunteti penibili din cale afara,ziceai ca politicienii au contestat hotărârea csm?…da tu nu tot politruc te numești,tu nu faci parte din tagma mincinoșilor hoților fățarnicilor care-și spun politicieni faci parte?….ai tupeu.

    • Mila Răspunde

      41..Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Apropo Răspunde

    Domnu fost contrabandist, v-ar deranja bag de seamă tare o reformă adevărată în justiție… asa ca va convin astfel de știri.
    Și cum portalsm nu ratează nicio ocazie pentru a vă face reclamă, indiferent de inepțiile pe care le produceți…

  3. Bou Vagon Răspunde

    Ati murit cu Johannis de gat domnule cosma!!!! Poti sa fi sigur!!! O spune unul (mi-e rusine s-o spun cand vad cine ma reprezinta)… o spune un om de dreapta. Care niciodata nu a votat stanga sau extrema stanga sau extrema dreapta!!!! Sa va ia Dracu de sobolani!!!!

    • Bou Vagon Răspunde

      Si mai am si strabunici si bunici svabi! Ce ironie? Nu pot sa cred cata mizerie poate sa existe! Totusi, pe mine “revolutia” cu impuscatu de la Targoviste m-a prins tata. Pe tine te-a prins…habar nu ai tovarase cosma..

  4. Bou Vagon Răspunde

    Habar nu ai cat de revoltata este lumea! O sa vezi la alegeri! Sa nu crezi ca masluiesti! S-a terminat cu hokus pokus!

  5. .... Răspunde

    Asta e escrocul escrocilor,un prefacut si un fatarnic Portal SM rusine la cata reclama îi faceti escrocului

  6. Bou Vagon Răspunde

    .. da pe tine nu te fooote grija. Ca v-ati inteles cu PSD-ul, ca va rotiți, va invartiti, dansati sarba, kazacioc, adica prostiti lumea si faceti rocada….Hahaha! Din pacate pentru tine ii subestimezi pe romani. Asta va fi SFARSIT-ul vostru. Asa cum scrie SFARSIT la filmele de doi bani si de duzina.

  7. c-block Răspunde

    Totuși nu pricep. Justiția stă în Danileț ăsta care pe vremea lui Băse demonstrase cât de fidel soldat al pedeleului mai poate fi? Ați uitat ce a făcut pentru protejarea anumitei părți a sistemului? Așa se face justiția? Chiar avem nevoie iar de telejustiție a la Kovesi și circ pe pâine. Iar între timp marii măgari scapă pe ușa din spate (exemplu Elena Udrea și nu numai ea)?

  8. damaigreu Răspunde

    Cozma cica … cat de fake e asta. Sunt curios daca constientizeaza ca lumea stie de el

    • zimbabue Răspunde

      daca ar constientiza, nu s-ar mai chinui sa isi faca reclama prin ziare. S-ar duce la sapat

  9. Geza Răspunde

    In Ungaria nu se întâlnește așa ceva

    • c-block Răspunde

      Nuuu! Acolo șeful procuraturii care cercetează cazurile de mare corupție este numit direct de guvern! Și așa este că nu te mai miri după asta că nu prea sunt cazuri de corupție prin guvernul ungar?🤔😱😲🥴💩
      Dacă va pica guvernul lui Orban cel ungur va fi prăpăd prin justiție la ei. La noi ce a făcut Kovesi e zero față de ce ar putea urma la ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.