Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Coronavirus Satu Mare: 13 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.796.230 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.696 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.721.785 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 22 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.019 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.12.2021 (10:00) – 16.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 84 de decese, dintre care 19 anterioare intervalului de referință, (39 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

78 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.482. Dintre acestea, 600 sunt internate la ATI. Dintre cei 600 de pacienți internați la ATI, 53 au certificat care atestă vaccinarea.

 

37 comentarii

  1. Un micron Răspunde

    A ajuns omicronu de la ungaria?

    • Két mikrony Răspunde

      Se pare că încă NU. Grănicerii stau la posturi 24 din 24 să nu ne cotropească. Oare omikronu are certificat covid? Că dacă nu nici nu poate trece granița!🤔😲😱🤪🤫😮
      Ce bine ne păzește certificatul de vaccinare, așa e?

      • Un micron Răspunde

        Trece ca sta ascuns in oameni. Si chiar daca-l gaseste, egy kicsit putin eurou si se trece cu orice. Au facut vamesii la Petea bani cu pandemia, la greu. De ambele parti, ca vamesu e vames, si banu-i ban, indiferent de natie sau tara.

    • Cosmin Răspunde

      Hai cu propaganda. Hai cu alarmistii. Hai cu scandalul intre vaccinisti si anti vaccinisti ca sa ne sara atentia de la problemele reale

      • Ciron Mosma Răspunde

        Razboaie, lovituri de stat, mineriade, pandemii, Iliescu bine sanatos, nejudecat si condamndat. Asta e problema reala.

      • Vasalie Răspunde

        Varianta Omicron ocoleşte răspunsul imun obţinut după vaccinarea cu primele două doze sau după trecerea prin boală. Însă vestea cea mai bună este că administrarea dozei de booster restabileşte eficienţa la valorile comparative cu eficienţa pe care aceste vaccinuri o au faţă de variantele anterioare”,

        • covid 21 Răspunde

          70% eficiență după engleji ceea ce e prea puțin. Asta cu tot cu booster. Că fără booster doar 30-35 %. Dar tu poți spera că de te înțepi lunar mai păstrezi șanse spre nemurire. Numai să ai stomac să digeri tot ce ți se varsă prin media. Eroii nu încetează să ne surprindă!😱🤮

    • Mila Răspunde

      1Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. VG Răspunde

    „Să nu plecăm de la ideea că nouă nu o să ni se întâmple, că o să scăpăm și de data asta și nu o să ne infectăm. La cât de contagioasă este această variantă, din punctul nostru de vedere este puțin probabil ca cel puțin în zonele cu densitate populațională mare să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus”, a avertizat Valeriu Gheorghiță.

    „Impactul pe transmitere e uriaș. Nu știm măsura în care persoanele nevaccinate sau fără istoric de trecere prin boală vor face forme ușoare și nu e bine să experimentăm pe noi acest lucru. (…) Într-o țară precum România, cu o rată mică de vaccinare, e foarte greu de prevăzut impactul și nu trebuie să facem aceste evaluări pe sănătătea noastră, pentru că ceea ce omoară este boala COVID-19 și nu vaccinul”, a afirmat Valeriu Gheorghiță

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Marea-marea problemă este că ție încă nu ți s-a întâmplat și crezi că ești trendy. Că atunci ai vedea și tu fapte de heroisme pe piele proprie și nu ai mai aplauda. să vezi tu ce consumabil important este sacul negru când în loc să judece pe caz se aplică doar protocolul. Apoi numărăm zilnic morții și tot spunem că mamă ce mortalitate avem față de ceilalți! Oare de ce? 🤔😱😭😫

  3. Toader Răspunde

    Ai dreptate! Nemerniciile lor, cei care sunt împotriva stârpirii acestei pandemii, sunt de fapt dușmanii omenirii. Ei sunt fraieriți de Sosocii care au schemă completă de vaccinare! Așa să le ajute Dumnezeu !

    • Golf Răspunde

      Văd că ți-ai luat doza de adevăr, lumină și viață din mass media. BeeeeBeeee

      • Logan Răspunde

        Cine vorbeste, rade ciob de oala sparta…

      • Glumetul Răspunde

        Iar tu doza de fake news, mai bine baga capul la programul RABLA!

      • @ Golf Răspunde

        Sugitus de lucruri nemtesti, antipatriot, tradatorule, sprijina si tu economia locala, ca si Logan!

        • altu fără bmw Răspunde

          Și de când producția de Logan sprijină producția locală? Nu mai bine sprijină la buzunare pe franțuji? Că oricum mult mai multe Dacii se produc de prin Maroc la Casablanca ori Tanger decât neaoș românesc la noi! Îți spun eu. Poți verifica. Așa că mai ușor cu autopăcălirea asta.

  4. Geo helvetianul Răspunde

    https://www.libertatea.ro/stiri/profesor-roman-de-boli-infectioase-in-sua-un-studiu-despre-un-coronavirus-care-circula-de-56-de-ani-ne-arata-ca-nu-vom-invinge-covid-decat-prin-vaccinare-3888031
    Citeşte întreaga ştire: Profesor român de boli infecțioase din SUA: „Un studiu despre un coronavirus care circulă de 56 de ani arată că nu vom învinge COVID decât prin vaccinare”

    • ... Răspunde

      Ce-mi “place” când în cadrul unui articol sunt subliniate noțiuni și acțiuni care se dorește ca oamenii să bage la căpățână iar alte afirmații sunt repede sărite sau tratate tangențial și superficial! Deci se dovedește prin acest studiu că față de acel coronavirus mai vechi care tot nu a dispărut vaccinurile vechi după câțiva ani sunt ca și apa distilată dar tot se pedalează ca noi să ne vaccinăm! Dar tot acolo se constată că mortalitatea și problemele generate de virus au rămas cam la fel. Data viitoare când pui un link cu articol verifică și tu ce conține articolul că dacă nu citești decât titlul așa pățești ca acum! Fapta ta de azi se cheamă autogol. Sau șurț pe grund.😱🥴🤫

      • IT Răspunde

        Cam multe nickuri ti ai tras ,si doar pe pagina asta…

        • ... Răspunde

          Și totuși după tine câte ai numărat? Nu crezi că ar trebui să-ți faci mai bine controlul periodic la centrul de sănătate mintală din Micro 16?

          • IT

            Nu am reusit sa fac programare , erau pe lista o gramada inainte…: Altu ,Golf , … , Pupazau , AziNu , si restu clonelor.

          • Dr

            Toate studiile stintifice arata ca covidul afecteaza grav capacitatea mentala .Nu pun link oficial , ca antivaxerii au scris ca nu e valabil ,pt ca nu e tampenie proprie ca a lor.

          • ...

            @Dr. Drept dovadă elocventă la acest studiu ești tu! Nu vrei mai bine să ne explici nouă la care noi că știi că unii estem proshti de ce intră rând pe rând în lockdown țările supervaccinate în proporție la care noi ca țară nici nu visăm? Că dacă #mascateprotejează și #unicasoluțieevaccinul atunci cum stă treaba totuși?
            Tu îți arogi prin numele ales o calitate oficială (doctor) care de fapt nu ești. Într-o țară normală fapta se pedepsește pentru că intența ta este clară. Dar noi nu suntem nici departe o țară normală și tu faci parte din liga arhanghelilor cataclismici buni. Deci se consideră oe sus că faci un bine. Tu mai bine ai face o comparație între mortalitatea delta și cea omicron. Te riști? Așa pentru tine. Apoi mai discutăm. Vezi să nu te prindă șeful.

          • ...

            @IT, hai să recunoști că tu nu reușești să faci oricum mare lucru. Aici ești mândru combatant, ostașul cauzei dar în rest ești ghiocel și nu mai dai din clantză. Ar trebui să te taxeze suplimentar că ții umbră degeaba pe Pământ.

  5. Adevaratele Stiri Răspunde

    Sunt câțiva vaccinați pe aici care așteaptă cu sufletul la gură valul 5. Rusine mâncaților! Cum sa fi așa dipserat să te bucuri cya vine valul? Momentan nu o venit si stați cu caca5 la fund . In loc să vă bucurați că Romania nu are cazuri. Sunteți de toată jena. Mi-e scârbă de voi

    • ... Răspunde

      Pentru că le e frică că își pierd rolul de troll! Și atunci de unde bani de pită? Că ăștia crezi tu că lucrează? Mai nou văd că toată noaptea stau pe net și combat pe antivacciniști. Numai uită-te la ora postărilor. După tine un om normal la ora 2 noaptea asta face? Sau face parte și asta din scenariul cu revoluția proletară continuă? Cei mai tineri să-și întrebe pe părinții sau bunicii.

  6. Covid22 Răspunde

    Nu mai dezinformati, ca se pedepseste cu inchisoare. Ce eficienta mai are un vaccin facut pentru varianta alfa, a carei proteina spike nu mai are nici o legatura cu proteina spike cu peste 30 de mutatii a variantei omicron. Mai lasati propaganda asta cu boosterul, ca singurul lucru la care face boost e la buzunarele celor care profita, de la companiile farma, pana la cei care forteaza populatia sa se vaccineze cu un vaccin care nu functioneaza si naiba stie ce efecte are pe termen lung. Avem mai multi morti la novel global de cand a inceput vaccinarea, decat inainte de vaccinare. Tari cu populatie vaccinata sunt pe liste rosii si intra in lockdown. Cum naiba mai puteti promova vaccinare cand aveti in fata dovada vie a ce se intampla. Probabil v-au injectat in cap cu vaccin care va tampeste de tot.

    • covid 21 cu trecere spre covid 22 - valul infinit + 1 Răspunde

      Pentru că ei cred că au voie. Știi tu, ei sunt noii cruciați! Mai urmează doar Incviziția 2.0, că îi văd în stare! Deci în concepția lor dezinformarea practicată se justifică. Oare așa e?

    • Antibou Răspunde

      Deja UE a comandat 180 milioane de vaccinuri anti omicron .Neinformatule .

    • gogu Răspunde

      Cei mai mari dezinformatori ,mancatori de rahat , raspanditori de fake stiri sunt antivaccinistii ,niste amarati care au avut norocul sa treaca prin covidul slab de Wuhan si acum se cred zei !
      La urma urmei ce pwla vreti ??? ca nu am inteles .Sa nu facem nimic , lumea sa se infecteze si nu conteaza cine moare , voi ramaneti mai departe , mostenitori ???

      • omicronu Răspunde

        Te-am reținut, te-am reperat și te aștept să te prin cu garda jos. Am eu un spike special pentru tine, cei cu dublu booster că m-am săturat deja de voi.

  7. covid 21 Răspunde

    Am citit undeva pe ceva post din ăsta fan corona (avantaje.ro) cum recunoaștem omicronu’ și diferențiem de răceală. Păi nu în ultima instanță scoatem micrometru’ și măsurăm? Dacă e mai mare de un micron e gripă ori răceală. Dacă e omicron scoatem microscopu’ electronic! Sau ziceți că mai bine sunăm la redacția Diji? Ce bătaie de cap!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.