Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

Coronavirus Satu Mare: 15 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.789.539 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.552 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.707.968 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.279 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 35 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 57.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.12.2021 (10:00) – 08.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 100 de decese (47 bărbați și 53 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiș, Teleorman, Vrancea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

96 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.959. Dintre acestea, 807 sunt internate la ATI. Dintre cei 807 de pacienți internați la ATI, 66 au certificat care atestă vaccinarea.

11 comentarii

  1. damaigreu Răspunde

    Aviz tarilor vaccinate. Sa luati exemplu . Cica Germania, Portugalia , Ungaria etc au scapat de covid acu cateva saptamani….definitiv… Si acuma se scot cu vrajala ca e valul 5. Au scapat definitiv de valul 4 defapt… Eu va recomand sa ramanem la valul 4 , ca stam bine asa pe verde. Problema e ca Arahat si-a relaxat anusul dar o uitat de romani

    • dr.vaxxin Răspunde

      Ce constat din analiza cifrelor e ca vaccinarea in cazul acestor tari de succes a decalat varful pandemic cu cca. 3 saptamani si atat. In rest parametrj pandemici sunt izbitor de asemanatoare indiferent de care tara este vorba. Ungurii chiar stau mult mai prost chiar ai decat noi. Tocmai din aceasta cauza ei nici nu dau mai deloc
      cifrele cu vaccinatii infectati ori decedati.

      • Laszlo Răspunde

        Stau mai prost ca la ei nu au fost restrictii inca din vara, masca si acum e doar recomandata in autobuze si interior, sunt concerte si alte activitati culturale, sociale cu multi participanti, iar fiind vaccinati prea la inceput, efectul a scazut, exact ca in Israel, de aceea recupereaza cu doza 3.

  2. dr.vaxxin Răspunde

    Asta e speranța dar realitatea e alta. Deja se recomandă booster la booster. Omicron cam fentează pe Pfizer iar restul încă nu se spune nimic. AstraZeneca era cam la eficiență 60% la delta așa că nu știu ce mai speri. Oricum la noi nici nu se mai folosește. Dar încă nu aud și nu văd prăpăd la mortalitate, chiar deloc. Față de delta la capitolul ăsta omicron e light. Ar fi bine pentru că ar însemna că virusul se cam epuizează.

  3. Satmarean Răspunde

    stati ca se relaxează tot oe cand vin acasă “stranierii” de Craciun. Orașul o sa fie sufocat de mașini cu numere străine, parcate ca naiba, magazinele pline de oseni gălăgioși si nesimțiți si liber la distracții. Sa vedeți după sărbători rata de infectare. Mai bine păstrați restricțiile pana pleacă ăștia înapoi și relaxați apoi tot

    • Sâcă Răspunde

      Mă indoiesc de inteligența ta, chiar dacă ești din Stâna, tot sătmărean ești ….

  4. Delia Răspunde

    Vaccinurile ARNm cresc dramatic inflamația pe endoteliu și infiltrarea celulelor T ale mușchiului cardiac și ar putea fi cauza creșterii numărului de evenimente trombotice, cardiomiopatice ca și a altor evenimente vasculare observate după vaccinare.VREM TRATAMENT ,NU VACCIN DIN 6 IN 6 LUNI! Iar Omicron are simptome mai putin grave. Morții de la ATI sunt urmare a protocolului lui Arafat care ar trebui desființat de urgență iar medicii să poată prescrie cele mai bune medicamente existente, între care invermectina, arbidolul si hidroxiclorochina . Iar sporurile de 85% date medicilor și asistentelor să nu mai fie pentru numărul cât mai mare de morți ci pentru numărul cât mai mare de salvați.

    • Praga Răspunde

      Tot la aberatiile astea esti , ti am mai zis : GO too the cratitza !
      In Cehia 10 oameni sunt in stare grava la spital dupa ce s-au tratat cu ivermectina ,iar un transplant de ficat e greu de realizat….
      Despre hidroxiclorochina s-a demonstrat stintific ca nu face nimic ….este pt articulatii , malarie , in cantitati mai mari este periculoasa.
      Scrii despre ce ar face vaccinul dar nu despre ca acestea sunt cauzate si de trecerea prin boala dar de 10X mai intens ,mai periculos.
      Vrei tratament ? Inca nu este unul dedicat care are eficienta 100% , ba nici 50% , ce te faci daca nu foloseste ,nu toti oamenii sunt la fel .E mai usor sa previi decat sa tratezi .

    • @Delia Răspunde

      https://www.libertatea.ro/stiri/fotografie-medicamente-covid-terapie-intensiva-spital-germania-3875048

      Ar trebui sa stii ca si astea au efecte secundare si nu salveaza toti pacientii …

  5. @Delia scroafa proastă Răspunde

    Tu vacă, nu te ajută bunul Dumnezeu să treci pe lumea cealaltă, împreună cu cealaltă scroafă cu botniță?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.