Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

FOTO/VIDEO. Moment special la Satu Mare. Trei sătmăreni remarcabili în lume au devenit cetățeni de onoare

Moment special la Satu Mare. Astăzi, miercuri, 8 decembrie, în sala mare a Casei Meșteșugarilor din municipiu, a avut loc evenimentul prin care s-au marcat 300 de ani de oraș liber regal. Tot în cadrul acestui eveniment, trei sătmăreni remarcabili în lume au primit titlul de Cetățean de onoare.

În anul 1721, Sătmarul a fost ridicat la statutul de oraș liber regal. Astăzi, 8 decembrie 2021, în municipiul Satu Mare a avut loc o ceremonie solemnă prin care s-au marcat 300 de ani de la acordarea acestui statut și în cadrul căreia trei personalități sătmărene au primit titlul de Cetățean de onoare.

Cele trei personalități sătmărene, Simona-Mirela Miculescu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, prof.univ.dr. Daniel-Ovidiu David, rector al Universității Babeș-Bolyai și Osváth Richárd, scrimer paralimpic, multiplu campion național și international, au contribuit prin activitatea lor profesională și realizările deosebite la dezvoltarea culturală și la prestigiul municipiului Satu Mare, fiind recunoscuți pe plan național și internațional.

Primarul Kereskenyi Gabor, a spus că Satu Mare se mândrește cu cele trei personalități care au reușit să cucerească lumea prin talent și inteligență.

Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Simona-Mirela Miculescu, delegat permanent al României la UNESCO este prima femeie din România care a obținut rangul de amabasador, cu o carieră diplomatică și universitară deosebită, de peste 30 de ani.

Prof.univ.dr. Daniel-Ovidiu David, rector al Universității Babeș-Bolyai și fondator al Departamentului Psihologie Clinică și Psihoterapie, prof. asociat la Universitatea americană Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York, este unul dintre cei mai cunoscuți psihologi în comunitatea științifică, fiind premiat de nenumărate ori pe plan național și internațional pentru activitatea de cercetare și practică în psihoterapie și sănătate mintală.

Sportivul paralimpic, Osváth Richárd, este multiplu campion naţional la spadă, fiind printre cei mai buni sportivi din lume la floretă şi sabie, la categoria sportivilor paralimpici. Richárd Osváth a câștigat 4 medalii olimpice, la Jocurile Paralympice de la Londra, Rio și Tokyo, iar în 2020 ocupă primul loc al podiumul la Cupa Mondială de la Eger, la categoria floretă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.