Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Coronavirus Satu Mare: 73 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 18 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.797.706 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.719 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.723.945 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 9 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 58.143 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.12.2021 (10:00) – 18.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 64 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință, (29 bărbați și 35 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,  Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

63 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.191. Dintre acestea, 556 sunt internate la ATI. Dintre cei 556 de pacienți internați la ATI, 45 au certificat care atestă vaccinarea.

44 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Și pun pariu că majoritatea sunt din zonele cu mulți stranieri gen Oaș. La sfârșit de septembrie a fost invers, că se testau la plecare. Acum se testează la intrare, și culmea vin din țările vaccinate , ăia inteligenții. Spanioli acum o lună erau mândri de ei, acum cu coada între picioare. La fel este toată spuma Europei, ăia care ne făceau idioți. Ei sunt mai idioți, și f.t.ți și cu suflet în iad, adică și vaccinați și infectați.

    • Paraschieva M Răspunde

      Inca nu a ajuns la tine ca omicron face ravagii, inclusiv printre cei trecuti prin boala? Doar intr-o zi 9 persoane reinfectate. Deocamdata cei vaccinati proaspat cu 2 sau cei cu 3 au simptome usoare.
      Trebuie sa latrii toata ziua, nu ai altceva mai bun de facut. Intelegem, ai trecut prin boala, esti impotriva masurilor, vaccinului, da mai stai in banca ta. Borăsc de la comentariile dvs.

      • Altu Răspunde

        Auzi la ea,@ Sfânta Paraschieva vorbește. Tu dragă ,trebuie să fii în raclă, să îți pupe vaccinații moaștele. Și nu mai citi comentarii dacă ai stări de vomă. Sau e metoda prin care dai afară alcoolul din tine

      • Golf Răspunde

        @parasca, mass media corporatistă îți face terci creierul. Stinge tembelizorul, citește o carte și micronul va dispărea ca prin “minune”.

  2. H&R Răspunde

    De la 11 la 73 în aprox 24 de ore? Deci de Craciun colindam pe acasa. Sau prin curte, scara blocului?

    • ... Răspunde

      E simplu. Vin acasă valorile și la graniță se află că sunt pozitivi. De aia o fi atâția brusc. Numai nu înțeleg cum se face de sunt cam toți vaccinați și probabil plecați de unde vin cu test proaspăt făcut. Sau sunt din ăia vaccinați la Petea la chiuvetă? Oricum e bine că se află nu ca vara când știm bine ce s-a întâmplat. Numai să stea în carantină acum. Dar mă îndoiesc pentru că nu de aia au venit acasă. Au deja în plan niște bătăi prin cluburi. Ar fi păcat să le omită, nu?

      • Gogu Răspunde

        Sunt la naiba vaccinati, era reportaj la TV in vama din o gramada una era vaccinata, restul nu, iar la intrebarea reporterului : o sa stati in carantina? Raspundeau zambind : nu de aia venim acasa, sa stam in carantina.
        Altu; noi avem treaba luam familia si mergem la cumparaturi!

        • ... Răspunde

          Atunci toate măsurile, declarațiile ori formularele de localizare fac toate fix cât o pluă de cal! Parcă și văd cum se va intra în 2 săptămâni în carantină toatlă, explozie de cazuri etc. din nou și iar vor fi unii de vină! Bineînțeles nu vor fi de vină autoritățile care nu sunt în stare să gestioneze situația. 😱😤🥴💩

          • H&R

            @… măcar o să știm de ce va fi carantinare. Că la 11 cazuri carantină , greenpass etc. La 1000 de cazuri (cel puțin, că Omicronuța e de 70 de ori mai rapido) o să aflăm și noi ceva.

    • Gogu Răspunde

      Omicron creste inimaginabil fata de cele dinainte, sunt tari unde de la 10mii a doua zi a crescut la 25mii

  3. Juju Răspunde

    Na vezi, ca iarasi incepe distractia in Oas. Totul este previzibil.

  4. Altu Răspunde

    Nu vă stresați, totul e previzibil, valurile vin la ore fixe. Februarie-martie- 1/2aprilie- la coteț,mai-iunie- iulie-august- la cheltuit de bani, septembrie-octombrie-1/2 noiembrie-coteț, decembrie-ianuarie-cheltuiala. Studiați ultimii doi ani și o să vedeți că sunt în oglindă. Următorul de ce ar fi diferit ?

    • Statistics Răspunde

      Iarasi faci pe prostul, se poate vedea defazajul fata de alte tari si aproxima valul urmator…..

    • IT Răspunde

      Mai sunt idioti din astia care si acum cred ca totul este o mascarada mondiala…

      • damaigreu Răspunde

        Ce te bucuri tu IT ca a crescut numarul de cazuri. Tu tii cu covidul cohonas! Dar spre mirarea ta, cazurile vor scadea dramatic maine . Au bagat niste oameni pe care au uitat sa ii bage zilele trecute . Pandemia vine cand vrea Arafat

    • @Altu Răspunde

      Nu eşti ferit de varianta Omicron dacă ai făcut COVID-19 înainte
      Varianta Omicron de COVID-19 nu e mai blândă decât Delta. Riscul de reinfectare e de cinci ori mai mare
      Riscul de reinfectare cu Omicron, noua variantă a COVID-19, este de cinci ori mai mare faţă de tulpinile precedente. Autorii unui studiu britanic au ajuns la concluzia că Omicron nu este mai blândă decât Delta, mutaţia care a făcut ravagii în valul patru al pandemiei.

      • covid 21 Răspunde

        Veizi că nu ești cuminte și te spui la șeful tău Arahat! Șeful tău a zis că un omicronist zdravăn infectează alți trei! Nu oriunde a zis ci chiar la Diji! Iar pui în piață informații false omule! Dacă mințești măcar verifică-te și fiți măi de acord cu datele, man! De aia nu vă mai crede nimenea! 🤔😱🥴😲🤯💩💩💩🤫😖

        • Statistics Răspunde

          Arafat nu a vrut sa sperie lumea, dar si numarul de infectati depinde de respectarea masurilor, stilul de mobilitate a piporului, etc.
          Unul poate infecta si 20 la un chef privat…

          • covid 21

            Se poate. Dar eu numai nu pricep plăcerea orgasmică a unora de a-i speria pe alții. Ieri m-am întâlnit cu o cunoștință mai în vârstă dealtfel vaccinată și umbla cu masca și pe stradă. Pur și simplu tremura de frică și încerca să ocolească orice om. Asta ați făcut. Și educați greșit și ireversibil tineretul care numai asta aude și asta vede. Veți vedea ce urmări va avea dar bine nu va fi. Ține minte că după 30 de ani de la Lovituție oamenii care au prins epoca de aur și acum se bat la promoții fără sens de parcă de asta depinde viața lor, așa-numitul sindrom “ce se bagă”. Și te rog nu rezolva toată treaba cu un dat din umeri pentru că tinerii aceia vor trebui să reconstruiască țara asta pe care noi cu sârg am reușit să o distrugem. Și mă întreb totuși, care tineri mon cher? Inevitabil pui întrebarea cui prodest?

    • Becu Răspunde

      Te uiti in oglinda si vezi un idiot!

  5. H&R Răspunde

    Oare cam cât e șpaga pe la trecerea de frontieră? Întreb pentru un prieten valoros 🤣🤣🤣

  6. Glumetul Răspunde

    Vad ca am norocul la omul struț, care baga capul in nisip si se face ca nu este nici o problema.
    Vezi ca daca faci asa ti-o trage un lup pe la spate…..

  7. Altu Răspunde

    @Statistic, și tu ești vaccinat ,deci inteligent ” defazajul față de alte țări”. Se vede cine s-a vaccinat,amatorii de mici și cei care stau cu orele în frig să primească bonuri în valoare
    de 100 Ron . “DEFAZÁJ, defazaje, s. n. (Elt.) Diferența dintre fazele a două mărimi sinusoidale de aceeași frecvență. – Din fr. déphasage.” Știu ,te gândeai la” Decalaj”,dar cum numai vaccin ai în cap a ieșit “Defazaj” . Dar stai relax,nu ești singurul/a analfabet funcțional de pe aici, sunteți destui.

    • Profesorul Răspunde

      Da mare gasitor de nod în papură ati ajuns, adevărul este că se poate prevedea pe baza antecedentelor, numerelor, si alti factori obiectivi situatia epidemiologică probabilă.
      Dvs prea credeti in alte teorii ca cica totul este dirijat.
      Mai luati ceva calmante…

    • Dr Max Răspunde

      Stress hyperglycemia (also called stress diabetes or diabetes of injury) is a medical term referring to transient elevation of the blood glucose due to the stress of illness. It usually resolves spontaneously, but must be distinguished from various forms of diabetes mellitus.

    • Gica Barosanu Răspunde

      Defazaj, Decalaj, @ Altu a intrat în Derapaj!
      MENTAL!

      • Gică Barosanu Răspunde

        La mine nu există riscul ăsta că nu posed mental nimica. Ce bine e așa ! E mult mai comod!

    • ... Răspunde

      Și când ziceam și eu acum vreo 3-4 luni că vaccinul deja e paralel cu treaba și cam degeaba insistăm și vaccinăm cu produsul ăsta unii săreau pe capul meu! Uite acum eu înșiși recunosc asta! Acum ce facem cu cei vaccinați și care se plimbă peste tot cu greenpassul? Că s-ar putea ca tocmai ei să fie vectorii de transmitere! Alo! Nu aud nimic! Felicitări tâmpiților! Noroc că printr-o minune măcar în ceasul al 12-lea îi testați pe toți care intră. Așa trebuia și vara asta.
      @H&R. La varianta delta englezii au estimat 70% eficiență. Îți dai seama cât poate fi la omicron. Sigur și mai puțin. Unele studii zic doar 30%!

      • H&R Răspunde

        “A University of Hong Kong kutatói is hasonló eredményt mutató tanulmányt tettek közzé.. Ebben a vizsgálatban már a Pfizer sem szerepelt jól: két dózis után csak a beoltottak 25%-a termelt az omikront semlegesítő antitesteket.”

        Adica Pfizer+Omicron=25%

        • ... Răspunde

          @H&R. Mda. Din ce în ce mai “bine”.

          • Real

            Da ce nu ziceti nimic de 3 doze si ca se lucreaza la unul actualizat pt Omicron?

          • ...

            @Real, pentru că dragule oamenii vaccinați și totuși internați prin spitale mă gândesc că mor fericiți știind că eroii lucrează eroic și vaccinul pentru omicron e pe undeva pe drum! Asta schimbă ecuația! Pe naiba! Nici cu 3 doze nu ajunge cu actualul vaccin. Imunitatea este mult sub 50% și atunci despre ce fel de vaccin mai vorbim? Așa ai auzit tu că dacă oferă imunitate 25% atunci e mai bine decât nimic și atunci e bine??? Ești căzut în cap? Și cum rămâne cu restul de 75% care umblă unde vrea și face ce vrea și totuși nu prea este protejat? Nu eu zic asta ci englezii că au făcut studiu amplu la ei! Nu ca noi că noi nici studiu nu suntem în stare să facem. Și să mai pui în balanță și faptul câți fals vaccinați avem noi de fapt!?!? De aia nu spun.

    • ... Răspunde

      Cam așa estimam și eu de la început. Aici nu e numai vina celor cu vaccin. Când a izbucnit pandemia la Wuhan trebuia instituit control strict cum se face acum și nu că încă trei luni de zile erau curse directe Wuhan – Milano sau alte destinații! Cel mai trist este că 99% sunt sigur că dacă ar fi să izbucnească ceva nou din direcția China sau chiar din altă parte mă îndoiesc serios că s-a învățat ceva din poveste. WHO are o vină foarte mare pentru situația creată așa că eu nici nu sunt atent la ce mai spun. Nu îi cred pur și simplu. Nu au fost corecți de la început cu informarea, de fapt au minimizat situația și practic au mințit lumea. Dar cum am zis tratarea unei pandemii nu se face cu vaccin. Tot repet asta de luni de zile și uite că se dovedește că am dreptate, vaccinul da poate ajuta dar nu poate fi un scop ca toți bolnavii să ajungă la spital ori chiar la ATI. Asta numai dacă nu cumva am ceva acțiuni la pompe funebre. Scoateți măi odată franțului tratamentul ăla ambulatoriu că de luni de zile e “aproape gata” de lansare pe piață! Ce o mai frecați?

      • @3 puncte râioase Răspunde

        Iarasi ai fumat ceva tare si ilegal, de aiurezi in stilul asta? Nu vaccinatii sunt de vina ci nevaccinatii, acolo este loc de raspandire si multiplicare mare a virusului, si la un numar mare de copii intervine mutatia. Este cum ai copia succsesiv buletinul de identitate de 70 ori, dupa un timp nu mai seamana deloc cu originalul. Toate variantele mutante au aparut in tari nevaccinate ca :India =Delta, Africa de sud =Omicron, mai sunt ceva variante in Chile, etc.

        E mai usor sa previi decat sa tratezi!
        Tratamentul ala ambulatoriu nu exista. Doar niste asocieri de medicamente care au 50% efect, daca este administrat in primele zile, si nu este eficient la toata lumea. In rest antiviralele folosite sunt deosebit de toxice pt ficat, maduva osoasa etc.

        • ... Răspunde

          Vaccinații circulă liber și nu restul. Vaccinații intră la restaurant sau la mall și nu restul. La restul lumii ați interzis aceste lucruri. Vaccinații intră în contact între ei. Nici măcar la parodia de târg de Crăciun nu poți intra. În schimb la așa de importanat păcănele se poate!?!? Așa că scuză-mă că te întreb dar când ai fost mic te-au scăpat din mână părinții și ai căzut în cap? Că așa se pare.
          PS. Deocamdată am auzit că mamă-mamă vine omicronu și va fi prăpăd. Deocamdată prin vest așa e dar nu aud de niciunde că s-ar muri pe capete, nici acolo. Și între timp noi idioții Europei suntem pe verde. E ușor să jignești pe interlocutor dacă nu ai argumente. Dar nu este frumos.
          Somnul rațiunii naște monștrii. Tu ești deja un mutant. Și comuniștii și-au creat armata de lingăi, securiști sau altele care pentru 100 sau 200 de lei își turnau și pe mama. Asta preconizez că va urma. În numele sfintei lupte!💩

    • @MaciLaci Răspunde

      @MaciLaci, neked úgyis mindegy. Ha az angolok meg a Pfizer is mondja hivatalosan hogy majdnem xart sem ér még a háromszori sem nagyon, ez nem ér fel az agyadig?

      • H&R Răspunde

        @@MaciLaci
        A Portfolio egy gazdasági hírportál.
        A Pfizernek úgy is megéri gazdaságilag, ha nem hatásos 10 booster után sem. Nekik eladó, de gyorsan. Olyan mint az eper a termelőknek, ha ma nem adtad el a termést, holnap már b@szhatod kotyóra. Sokan nem értik, itt nem a románok magyar értelmezésére gondolok, de sajnos ez a kurv@ nagy igazság.

        • @@MaciLaci Răspunde

          @H&R. Akkor még jó hogy nem eredeti karácsonyi recepteket publikál. Kész röhej. Már mindenki korona specialista de minden hülyeséget lenyelnek ha bizonyos irányból jön az információ! Gondolkodás nélkül? Ráadásul sokszor szemrebbenés nélkül hazudnak vagy torzítanak. Vajon emlékeznek-e hogy másfél éve az összes 65 év feletti időst gyakorlatilag össze akarták kényszer-költözteni hogy ott úgymond “jobban vigyáznak majd rájuk”! Ki? Hol? Kivel? Milyen pénzből? És a drága licit nélkül jó drágán vásárolt “izoleták” hol vannak? A DNA kellene ezekre “karperecet” tegyen! Ezeknek nem kellenek egészséges emberek, ezek azt akarják hogy rettegjünk és kussoljunk. És havonta jelentkezzünk az “adagért”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.