Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: 9 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.791.502 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.601 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.711.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 17 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 57.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.12.2021 (10:00) – 10.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 97 de decese, dintre care 25 anterioare intervalului de referință, (43 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

92 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.394. Dintre acestea, 706 sunt internate la ATI. Dintre cei 706 pacienți internați la ATI, 68 au certificat care atestă vaccinarea.

14 comentarii

  1. damaigreu Răspunde

    Cu dedicatie din partea mea pentru Macilaci, IT & friends

    • Gogulescu Răspunde

      Un barbat din Noua Zeelanda s-a prezentat in aceasi zi la mai multe centre de vaccinare si a reusit sa ia 10 doze , nu a patit nimic .Nu stie nimeni cand trebuie sa ia a doua doza.

      • ... Răspunde

        Ce mai! Un veritabil erou! S-a sacrificat pentru cauză! Acum haios ar fi dacă s-ar îmbolnăvi grav de covid. Antivaxerii acum că s-a vaccinat de atâtea ori și nu are nimic ar putea spune că de fapt cine știe ce e în zeama aia! Pentru că să primești de zece ori doza într-o singură zi și să nu aibă efect advers totuși dă de gândit!?

  2. Maloco Răspunde

    9 cazuri in judet???? Atentie! Nu in Satu Mare! In judet! Adio covid si vaccin. Ati auzit ce o declarat tarile din vest? Ca omicron e ca o simpla raceala si ca virusul o sa dispara. Singurii care nu au declarat asta , sunt romanii! Pest tot se vorbeste despre asta , numa la noi nu! Arahat inca viseaza sa vaccineze lumea. Suntem de toata jena. Oricum, Romania e dovada ca se poate si fara vaccin. Noi am scapat primii de virus! Tarile vaccinate inca sunt pe rosu, de la Delta 😉

    • AziNu Răspunde

      Da, dispare covid, misiune indeplinita, jumate globul vaccinat. Si da, ii doare pe OMS ca Romania nu o fost capabila sa vaccineze populatia. O dat cu virgula, da na… de aia la noi inca se insista cu vaccinul, in timp ce in restu lumii se vorbeste despre sfarsitul pandemiei. Cu siguranta vor mai fi cativa disperati care il vor asculta pe Jurma si o sa isi faca bunker

    • Filozofu Răspunde

      Nu zi hopp, pâna nu sari! Deocamdata se pare ca Omicron ataca copii, fac eruptii cutanate urâte. Este mai greu de descoperit, nu dispare gustul si mirosul.

      • AziNu Răspunde

        Faza ca omicron ataca copii e falsa. E pornita de Arahat ca sa ne vaccinam copii. S-au dat teste gratuite la scoli tocmai pentru a creste numarul de cazuri la copii si sa justifice vaccinarea lor. Eu am stiut dinainte sa “atace copii” ca o sa se arunce asta in presa. Pentru ca nu e complecta vaccinarea daca nu se iau si de generatia viitoare. Ataca copii LOOOOL .Cati au murit in lume ????? Nici unu. De fapt, nu a murit nimeni de la Omicron. Eu zic sa nu te sperii , ca o faci degeaba

        • bacteriolog Răspunde

          Omicron abia a pornit la drum , deja sunt 3-5 variante ,fiind mai transmisibil va infecta mai multa lume deci sunt sanse sa faca mult mai multe mutatii .
          Omicron infecteaza si pe cei trecuti prin boala cu variantele anterioare .

        • Info Răspunde

          Din 52 copii infectati cu omicron unul a murit…
          In Tswane, the municipality that includes the capital Pretoria, 52 children under the age of 2 diagnosed with the coronavirus have been admitted and one has died, Jassat said. It’s not yet clear whether they contracted omicron, currently the region’s dominant strain.

          “People are more likely to admit children as a precaution because if you treat them at home something can go wrong — especially very young children because there is a higher proportion of death,” Jaffat said.

          • zimbabue

            Info, iar imprastii cu pampers pe tine? Cica in Tswane …. bine ma speriatule. Ia un booster

  3. Info Răspunde

    Si ce ma bucur de asta!

  4. ... Răspunde

    @zimbabue, dar nici măcar să copieze cum trebuie nu e în stare. Localitatea de fapt se cheamă Tshwane. Dar indiferent de ăsta individul care practică această “îndeletnicire” nesănătoasă ar trebui să facă urgent de tot o vizită la psihiatrie. Bineînțeles cu o cazare pe cel puțin 30 de zile. Lucrătoare, ca să fie mai sigur.

    • Sîca Răspunde

      Tu vorbesti de psihiatrie…..amețitule…

      • Sîca Răspunde

        Scuze, acum mi-am adus aminte că doar acum vineri am fost externat de acolo. Nu trebuia să beau atâta Mona ieri lângă tomberonul de gunoi. Nu de alta dar dacă doctorița află ce tâmpenii fac imediat din prima zi risc să fiu respitalizat cu cămașa de forță. Să nu-i spuneți că mi-e frică de ea și de balaurul de sub pat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.