Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Cresc pensiile și alocațiile. Adrian Cozma: Am așezat economia pe baze liberale

Punctul de pensie crește cu 10% la începutul anului viitor și se măresc alocațiile pentru copii, măsuri care intră în vigoare în prima zi a anului viitor. ,,Am așezat economia pe baze liberale”, a declarat Adrian Cozma.

De la 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 de lei, iar pensia minimă va crește la 1.000 de lei. Și alocațiile copiilor se vor majora la 243 de lei, tot de la 1 ianuarie 2022. Totodată, Guvernul va decide vineri, acordarea unui ajutor de stat pentru pensionarii cu venituri mici, respectiv o așa-numită a 13-a pensie.

Deputatul sătmărean Adrian Cozma a declarat, astăzi, că ”majorarea pensiilor și alocațiilor este consecința directă a creșterii economice peste așteptări produsă de guvernele PNL”.

Redăm, mai jos, declarația făcută de deputatul sătmărean:

,,Am făcut bugetul pe 2021 cu o prognoză precaută de creștere economică (4,3% din PIB). Economia a crescut mai puternic decât toate estimările și vom avea o creștere de 7% la finalul acestui an. Vom avea un PIB mai mare cu cel puțin 2,7% decât cel planificat. Prin urmare, avem acele resurse bugetare pe care s-au bazat creșterile de pensii și alocații de copii decise astăzi.

Foarte important: creșterile de pensii și alocații fixate pentru începutul anului viitor sunt reale, sustenabile, adică pot fi susținute și plătite de la buget în anii următori, pentru că vin dintr-o creștere economică sănătoasă și sunt făcute cu grija încadrării în rigorile echilibrului bugetar și ale diminuării treptate a deficitului. PNL nu-I minte pe români, nu le vinde iluzii.

Noi nu facem creștere economică de dragul cifrelor de pe hârtie, și nici reforme de dragul reformelor. Facem creștere economică reală și reforme cu rost pentru români, pentru creșterea calității vieții și susținerea unui nivel de trai decent în condițiile dificile ale crizei de acum.

Am dovedit astăzi, încă o dată, că reușim să legăm creșterea și performanța economiei de creșterile de venituri. Noi nu suntem nici partidul austerității, nici partidul promisiunilor mincinoase. Noi suntem partidul creșterilor reale de venituri, posibile doar prin creștere solidă a economiei. Am făcut dovada că se poate și trebuie să continuăm pe acest drum.

Să nu uităm că PNL este partidul care a reușit să crească pensiile cu un procent considerabil – 14% – în 2020, o majorare unică în întreaga Uniune Europeană în condiții de maximă criză sanitară și economică fără precedent în ultima sută de ani. Am crescut pensiile cu 14% fără să mărim si nici să introducem noi taxe si impozite, chiar eliminând suprataxe. Am reușit s-o facem – și să asigurăm și indexarea cu inflația a pensiilor mărite –  fiindcă am mărit puternic investițiile, am dat drumul la șantiere și am susținut mediul privat greu lovit de criză.

Să nu uităm, de asemenea, că PNL este partidul care a crescut alocațiile pentru copii în ultimii 6 ani. În urma deciziilor și inițiativelor PNL, alocațiile au crescut sustenabil de la 42 de lei  (în 2015) la 214 lei în ianuarie 2021.

Și creșterea de astăzi a alocațiilor este: a) consecința angajamentului guvernului condus de PNL luat încă din vara anului acesta și b) PNL a pregătit terenul pentru majorare prin creșterii economice sănătoase și peste așteptări asigurate de măsurile guvernelor PNL.

Am așezat economia pe baze liberale și pe motivații ce țin de performanță. Doar o economie liberală poate produce creșterea care să asigure resursele pentru o majorare reală și sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.

Alocațiile și pensiile vor crește și mai mult în viitor printr-un mecanism transparent și predictibil, din performanța economică produsă de o economie liberală.

Doar așa măririle de pensii și alocații nu vor mai fi subiect de demagogie și al politicilor de suprataxare și redistribuire a sărăciei, ci vor fi un rod binemeritat al unei creșteri economice puternice, care va susține pensii decente și echitabile pentru bunicii noștri, familiile românilor, eforturile pe care părinții le fac pentru copiii lor și pentru viitorul națiunii”.

 

 

17 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Titlul pozei “Pixul oarlamentar fernecat”.
    Ce ne-am face fără el?😱🤪😫😥
    Dar totuși am o nelămurire. Wie viel kostet dieser Zeitungsartikel?😱🤔😨

  2. Pistalău Răspunde

    Ba nu mai dati specimenul asta toata ziua buna ziua. Rusine PSM

  3. alegător sictirit Răspunde

    Majorarea pensiilor și a alocațiilor era datoria voastră și trebuia făcută deja cel puțin acum un an. Era datoria voastră de oarlamentari. Era creștere și acum un an. Ați furat banii deja un an întreg din buzunarele pensionarilor! Și nu sunt sigur că dacă rămânea guvernul împreună cu USR atunci aceste pensii și alocații erau mărite! Mai mult ca sigur nu! Și atenție, pensiile nu sunt ca și îndemnizațiile pentru copiii, adică alocații sociale. La pensii se poate considera foarte ușor furt ori deturnare de fonduri publice! Să vă fie rușine! Nu meritați nici apa rece din pahar!

  4. Gelu Răspunde

    V-a pus psd-ul pumnul în gura altfel nu dădeați nimic,bai bou înțărcat arogant, mincinos,combinagiu ce ești!!!!!

  5. GemeZamfirescu Răspunde

    Cosi fan futte asta iar bate câmpii cu gratie!Micutzule du-te frate și plimba iapa…Cam toate prețurile au crescut sau vor creste cu aprox.30%, deci despre ce majorare vorbim?Dar tu crezi ca dacă bati apa in piua o sa te și creadă cineva.Eu cred ca stirea nr.1 pt.tine este ca Govoride o sa fie prefect…👍😂👍😂.Acu sa vezi ce o sa mai freci aia calului cu tifon!

  6. GemeZamfirescu Răspunde

    Aaah,scuze,o sa-i freci și … chelia lui Bud cu tifon! Ca și lui Boss zis Chelboss i-ai promis ca faci și dregi și ai făcut … pe tine!

  7. Geza Răspunde

    Mie mi groaza când vă văd sau aud!!!!

  8. Liberal Răspunde

    Asta da liberalism, sa imparti bani care nu ii ai si 100% veți tăia din nou din investiții.
    Urat dar foarte adevărat zicea Olguta despre asa zișii liberali…

  9. Gheorghe Răspunde

    Adriana,Adriane tu nici nu îți dai seama ce mic începi sa fii.Cu cât apari mai mult pe aici cu atat ne arăți cât de limitat ești,cât de penibil poți sa fii.O sa devii invizibil…politic.Cine te promovează astfel îți face mari deservicii și ție și pnl ului.Asa ieșea și Leș Gabi pana a ajuns un minuscul pe plan politic.Si el era,,promovat”la greu prin presa sătmăreană și uite ce a ajuns ca politician.Sigur îi este mai bine așteaptă!Exact asa o sa devii și tu,ascula ce-ti spune neica Ghiță.Mai vere da io și alții de ce nu simptim nimic în bugetele familiilor noastre,de ce nu ne mai ajung banii după ce plătim cheltuielile,taxele și impozitele?Ma da tu ori ești p..t ori te faci?…cum sa vii sa declari asa ceva când toată suflarea României știe ca ne-ati adus la sapă de lemn.Nu te gândești de ce nu vine psd-ul sa declare ca,,au așezat economia pe baze..sociale”dece?…de aia ca va lăsa pe voi pnl istii sa va rupeți capul.Asculta mai neicuță,ai depășit orice limita a bunului simpt și pnl-ul va deveni un,,fost partid de guvernamant”veti ajunge ca și liberalii lui tradiceanu.In satmar veți avea maxim 10-12% cât de curand și asta datorita ție în mare parte.Bravo,,din greșeală în greșeală până la victoria finală”….he he he🤧🤮

  10. John Doe Răspunde

    “Am așezat economia pe baze liberale” – declara conservatorii.

  11. Covidu’ Răspunde

    Adi lasa vrajeala :))))

  12. Pupăzău Răspunde

    PNL si unguri ati vrut, UE cu m in fata v-ati luat :))
    Nu m-ati vrut pe mine, marioneta lu Govor. Macar el mai misca ceva.

  13. Ștefan Răspunde

    Găsește o modalitate sa plătești și datoria de la firma lui fratele tău Cristi !

  14. Vasile Răspunde

    Baaaaaaaaaa nu ai simtul penibilului. cum a ajuns un asemenea cretin pe asemenea functie. s-a intors lumea cu susul in jos. suntem o natie de prosti pentru ca ne alegem la conducere doar prosti, unguri, corupti nemti si hoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.