Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Lucrări recepționate! ”Autostrada Codrului” a fost finalizată!

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 193A au fost finalizate. Astăzi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pe întreaga suprafață a drumului în lungime de 48,1 km, cuprinzând traseul Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărăști – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești.

Drumul complet reabilitat asigură acum participanților la trafic condiții foarte bune de circulație, o legătură facilă între municipiul Satu Mare și zona Codrului și un parcurs mai scurt spre lacul Oțeloaia și alte obiective turistice din zonă.

La recepție au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședinții Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, administratorul public al județului, Kovács Máté, specialiști din cadrul Direcției Tehnice, reprezentanți ai Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare, ai proiectatului, antreprenorului și subantreprenorului.

“Deschidem astăzi calea către o dezvoltare echitabilă a acestei zone care a fost prea mult timp izolată din cauza infrastructurii rutiere precare. În ciuda tuturor obstacolelor, mă bucur că am reușit să finalizăm această investiție. Le mulțumesc locuitorilor pentru răbdare și înțelegere! Am demonstrat că prin consecvență și bună colaborare putem realiza lucrări durabile. Avem încredere că în urma modernizării drumului, primăriile și investitorii vor ști cum să pună în valoare această zonă plină de tradiții locale, meșteșuguri și peisaje pitorești. În paralel cu această lucrare amplă, am considerat că trebuie să deschidem această zonă din mai multe direcții și să reabilităm și alte drumuri de legătură cu DJ 193A, precum cel dintre Viile Satu Mare și Tătărești, pe care deja l-am modernizat, sau drumurile Necopoi – Cărășeu și Viile Satu Mare – Ardud care sunt în execuție. Avem datoria morală față de locuitorii Țării Codrului să recuperăm din decalajele economico-sociale și turistice față de zonele mai dezvoltate ale județului”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

La finalizarea lucrărilor, platforma drumului DJ 193A este de 8 metri, iar partea carosabilă are 6 metri cu două benzi de circulație de 3 metri. S-au mai construit 6,5 km de șanțuri betonate, 2,7 km de rigole carosabile și ranforsate și s-au realizat 118 podețe transversale. Au fost amenajate 189 de drumuri laterale și 824 de accese la proprietăți.

Pe traseul drumului modernizat au fost construite și reabilitate 5 poduri: 2 poduri noi peste râurile Homorodul Vechi și Valea Măriei la Socond și 3 poduri reabilitate peste canalele Homorod, Medieș la Tătărești și Homorod la Homorodul de Jos.

Valoarea lucrărilor executate este de 93.369.663 lei, iar perioada de garanţie este de 36 de luni. Lucrările au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

19 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Hapoi să vedem cât va ține. Am așa o presimțire vagă.🤔😱🥴😤

    • O..la la... Răspunde

      Pentru ștraful tău va fi bun, stai liniștit barat

      • altu fără bmw Răspunde

        Cred că te-ai gândit la tine. Eu nu prea circul oe acolo. În schimb țpranii tăi fu atilajele pline cu noroi se desfată pe floaster în veselie. Spor la transformat drumul în cocină! Sunt sigur că pentru combine și tractoare s-a făcut drumul.

    • Cosmin Răspunde

      Pai o sa tina cat dj 193 adica il repara de doua sau trei ori pe an si tine mai putin de o luna

      • altu fără bmw Răspunde

        Ai ales dacă se suie cu utilajele mizerabile și jegoase. Peste tot sunt legi pentru ca să le cureți măcar aproximativ numai la noi în țară face fiecare exact ce îl taie capul. Apoi vin cu pretenții!

    • Norbert Răspunde

      Sub un an. Ca doar trebuie sa mai incaseze tarr bani de inca o lucrare

    • Mila Răspunde

      13.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Tzanca Uraganu' Răspunde

    Felicitari……Acuma sa vedem cat de repede il umple taranii cu noroi si gunoaie

  3. unu Răspunde

    kovacs mate , pai numai suge de la apaserv ????

  4. s.m Răspunde

    Oare cate ore vor trece, pana la primul accident?

  5. Bogdan Răspunde

    Unde ii Cozma Adrian că lui îi place să inaugureze orice numa să apară în poza…..s-au cam împuțit colacii și sta la naftalină de când Catu nu mai este premier!?

    • România reală Răspunde

      Amu’ fiind la guvernare together forever acest drum și tăiatu’ panglicii este apanajul chelnerului. Amu’ pricepuși?

  6. ,,,,, Răspunde

    Sunt din Amati . Am vazut ce au facut. Au largit drumul , sa zicem ca e ok. Dar in mijloc au lucrat superficial. In fata noastra am vazut , era drumul facut de Horty (piatra cubica) , peste el pietris si asfalt de Ceausescu , si acuma un fel de pietris cu mult praf si rapid asfalt dupa o gramada de scandaluri. Da si acuma vin problemele , marginile tot nu sunt intarite , canal elé de scurgere a apei fluviale nu sunt aranjate corespunzator (in multe locuri au ramas pietris si bolovani in mijlocul cananului). Mai sunt si alte probleme da eu nu sunt specialist . Bine ca s-a facut marea preluare. Mai bine verificati din nou lucrarea preluata , ca sa nu va injure popultia peste citeva ani.

  7. ,,,,, Răspunde

    Apropo , in legatura cu tractoristii . Chiar ar trebuia intruiti si ei cum sa curete tractorul inainte de a urca peste drum proaspat asfaltat. Doar si ei tot pe acolo circula cu autoturisme.

    • altu fără bmw Răspunde

      Aici ar trebui frumos să discute fiecare primar împreună cu cei de la poliția rutieră. Pentru că pot apărea situații neplăcute chiar pericol de accidente cu derapaje pe noroiul aduc cu roțile. Dar nu cred că zic vreo noutate. În paranteză din 1997 circulația pentru astfel de vehicule este interzis pe astfel de șosele. Se prevede de asemenea ca aceetea să circule pe drumuri agricole care urmează a se realiza unde nu sunt. Deci primari, din 1997 nu ați avut timp să faceți ceva???Măcar să începeți???

  8. Sătmărean Răspunde

    Pe strada Regele Ferdinand intre cimitirul privat si piața de mașini nu s-au facut toate podețele ?????
    Și drumul nu are 8 metrii cum era vorba în proiect!!!!!!

  9. Norbert Răspunde

    Ce fata de cur nepensat are potochi unguru

    • Deejay Răspunde

      @ Norbert
      Curu’ ãla pensat, te asteaptã sã-ti bagi limba si sã-l ling, pânã nu dai cu lacrimi 😜😜😜☠️

      • Norbert Răspunde

        Nu vad alta varianta pentru care ai stii astfel de lucruri despre patachi fata de cur nepensat decat daca tu i-ai dat deja niste limbute in cur. Stiu ca esti frustrat din fire, bag seama ca esti de etnie minoritara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.