Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Daniel David: ,,Cea mai mare universitate a țării trebuie să aibă o prezență mai puternică la Satu Mare’’

Sătmăreanul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a vorbit la primirea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare despre cele mai importante lucruri pe care le-a învățat în Satu Mare, dar și cum orașul nostru oferă câteva lucruri extrem de greu de găsit în lumea globalizată.

,,Sunt trei orașe cărora pot să le spun casă: Satu Mare, Cluj-Napoca și New York. În Satu Mare am crescut, în Satu Mare se leagă copilăria, perioada de adolescență. Ce am învățat eu în Satu Mare se leagă de respectul pentru diversitate, seriozitate și muncă. Pentru mine Satu Mare este un oraș foarte drag, suficient de mare ca să fie un oraș dinamic, dar suficient de mic să ai sentimentul comunității. Este un lucru rar pe care îl poți avea într-o lume tot mai globalizată’’, a declarat Daniel David.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai a mai spus că a vorbit cu primarul Kereskenyi Gabor despre aducerea la Satu Mare, cu o prezență mai puternică, a celei mai prestigioasă universități din România.

,,Componenta academică într-un oraș este fundamentală. Mediul academic dinamizează toate procesele dintr-un oraș. Cred că cea mai mare universitate a țării trebuie să aibă o prezență și mai puternică la nivelul orașului Satu Mare și am hotărât ca la începutul anului (n. red. 2022) să începem o strategie în acest sens’’, a conchis Daniel David.

Prof.univ.dr. Daniel-Ovidiu David, rector al Universității Babeș-Bolyai și fondator al Departamentului Psihologie Clinică și Psihoterapie, prof. asociat la Universitatea americană Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York, este unul dintre cei mai cunoscuți psihologi în comunitatea științifică, fiind premiat de nenumărate ori pe plan național și internațional pentru activitatea de cercetare și practică în psihoterapie și sănătate mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.