Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

VIDEO. Adrian Cozma, de la tribuna Parlamentului: Românii nu mai trebuie să stea la cozi în vamă

Deputatul sătmărean Adrian Cozma a susținut un discurs de la tribuna Parlamentului, cerând Ministerului Afacerilor Externe ”să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare” pentru ca românii să nu mai stea la cozi în vamă. ”E trist că românii trec ușor prin țările europene, dar sunt blocați la intrarea în țara lor”, a declarat vicepreședintele național al PNL.

Redăm, mai jos, discursul deputatului Adrian Cozma:

,,Ani de zile s-a vorbit în România despre statul la cozi, fie că vorbim de plata impozitelor, la pașapoarte, în trafic, în vămi și ne întrebăm de ce nu scăpăm de acest stigmat. Pentru că nu am rezolvat problemele și cauzele pentru care stăm ore în șir în fața instituțiilor sau în alte părți. Zilele acestea ne-am confruntat cu aceeași problemă cu care ne confruntăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când frații români se întorc în țară pentru a petrece împreună cu familia și prietenii. Sunt românii care au plecat pentru o viață mai bună și care ne aduc nu doar bucurie dar sunt și cei care ne aduc bani direct și indirect prin cheltuielile pe care le fac în țară.

E trist că românii trec ușor prin țările europene, dar sunt blocați la intrarea în țara lor.

La trecerea de frontieră din Petea, județul Satu Mare, cozile de mașini au depășit 12 km la sfârșitul de săptămână. Un lucru e cert, se știa că în aceste zile fluxul de persoane va crește mult dar autoritățile au fost luate pe nepregătite, iar autoritățile maghiare nu au dat dovadă de o bună colaborare nici astăzi.

Ținând cont de situația în care ne aflam, era nevoie de măsuri extraordinare, rapide, care să ducă la îmbunătățirea și rezolvarea problemei în cele din urmă. Chiar dacă Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, lucrurile au decurs anevoios. Am cerut insistent ca autoritățile maghiare să ia măsuri și să deschidă fluxuri suplimentare la intrarea în România însă n-avem în acest moment un răspuns favorabil.

Cer Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de situații. Suntem țări vecine și e nevoie de sprijin reciproc în astfel de situații. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în aceste zile, ministerului de interne și tuturor celor care au contribuit la deblocarea situației.

Le spun tuturor românilor care au venit și care mai vin în aceste zile acasă, că sunt ferm și decis în a monitoriza măsurile care se iau pentru ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații neplăcute.

Toate cele bune și sărbători fericite românilor din țară și din străinătate”.

18 comentarii

  1. GemeZamfirescu Răspunde

    Corect boule,romanii nu mai trebuie sa stea in vama,România trebuia sa fie de mult in Schenghen ! Voi politicienii de cacat și cu Klaus Werner ce ați făcut?Mars dracului potaie nu mai face gargara degeaba!

    • Eu Răspunde

      @GZ ,lasa-i ca sunt destui care mai cred in Adisor! Exercitiu de imagine,da bine la vot! Pam pam.

    • Dacus Răspunde

      Ca sa intram in Schengen trebuie sa scapam de MCV, adica reforme in justitie, clarificarea functionarii Siij, cea ce nu se doreste…

    • RealWorld Răspunde

      Lucian Bode susţine că foarte mulţi au intrat în România înainte de intrarea în vigoare a PLF. Dacă duminică au trecut graniţa 204.000 de persoane, luni au intrat doar 63.000.

  2. c-block Răspunde

    Corect era să spui că românii nu trebuie să plece din țară cu milioanele. De mai bine de zece ani voi p@liticienii vă bateți joc de oamenii de rând, vă doare undeva lateral la 1,5 m și în dreapta și în stânga de ei numai să vă voteze. Restul e cancan și praf în ochi.

  3. Alex Răspunde

    “autoritatile maghiare” sunt devina de cozi, nicidecum “compartamentul” romanilor in EU. 🙂 .
    Referitor la taxa de “cat de mult platesc romanii pentru autostrazile din Ungaria” – ai uitat boule ca si ungurii platesc taxa de drum in Romania, nu pentru a circula pe autostrazi ci pe drum national.

  4. Bogdan Dumitraș Răspunde

    ministrul de interne își bate joc de români. Lucian Bode doarme pe bacheta din spate a mașinii

  5. Satmareanul Răspunde

    Voi cei care stati la vama, ganditi-va ca stati la rand sa il votati pe Iohannis!

  6. jolta Răspunde

    Javra ai fost….javra ai rămas
    Retardatul p..I mele.

  7. Nelu Boca Răspunde

    Liberali nenorociți, ne băgați în carantina ?

  8. Borsa Răspunde

    PUTOIULE NU TI-E RUSINE ??? DU-TE-N MATA UNGUROAICA CORCITURA DRACULUI ! PAPAGALUL P..II CE ESTI UN PITIC “RARES BOGDAN DE SATU MARE” !!!

    NU VOI SUNTETI LA GUVERNARE JIGODIILOR ?

  9. Baba Novac Răspunde

    Auzi băiete! Ai o mutră neplăcută! Arăți ca o maimuță! 🐵

  10. Dio Răspunde

    Ungurii de mult a vrut sa deschida si alte puncte de trecere de frontiere dar romanii nu au vrut .. De ce ?

  11. Unul Răspunde

    Cica din cauza Maghiarilor stam la rand sa intram in tara. Ma boule ,nu ei ne tin la vama ,chiar ai nostri.Si de ce? Pentru uni AURist care nu vor nici in ruptul capului vacinul. Totul se rezuma la INDIFERENTA din parte autoritatilor. Eu fiind vaccinat de ce sa stau si sa astept dupa totii nevaccinati sa pot ajunge acasa.Asta nu este oare discriminare?

  12. .... Răspunde

    Dute mă si te pişă de escroc Ba magarule prima data desfintata granita cu Ungaria, dupa autostrazi. Si totusi la granita nu se putea doar cu buletin, inregistrati oameni unde merg, dupa aia îi verifica politia oricum ce formularile suli

  13. M Răspunde

    Intradevar maghiarii is devina pt ca au facut autostrazi, iar romanii ajung mai repede la granita, daca ar veni cu 80 ar avea timp vamesii sa scaneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.