Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

De ce merită să cumpărați un Samsung Galaxy Z Flip 3 5G

Galaxy Z Flip3 5G promite să fie opțiunea cea mai serioasă de cum ar trebui să fie un telefon pliabil în viitorul acestei industrii. Samsung a ridicat sus ștacheta, așa că să începem mai întâi cu designul smartphone-ului. Dacă este pentru prima dată când ții un astfel de telefon mobil în mână, probabil vei realiza că designul este o experiență în sine.

Galaxy Z Flip3 5G se simte solid în orice fel, de la ramele din aluminiu la partea din spate de sticlă, pe care nu rămân urme de amprente, și până la ecranul Full HD + Dinamic AMOLED 2X Infinity Flex de 6,7 inci. Aceeași soliditate este prezentă și la plierea telefonului în jumătate. Pliul trece neobservat cu ochiul liber și la atingere simți o mică adâncitură, dar nimic de criticat. Este un telefon bun, robust, practic si solid pentru un mobil care se pliaza. Telefonul poate fi deschis cu o singură mână, dar la început este oarecum complicat, până înveți mișcarea.

Acum să vorbim despre ecran. Principala sa atracție este rata de reîmprospătare de 120 Hz, precum și o luminozitate mai mare decât versiunea anterioară. Acest telefon atinge 935 niți cu luminozitatea adaptivă activată și 503 niți dacă setați luminozitatea manual. La aceasta trebuie adăugate modurile de culoare disponibile: Vivid și Natural. Cel de-al doilea este ceva mai precis atunci când se afișează conținut în spațiul de culoare sRGB și cea mai bună parte este că este compatibil cu materialul HDR10 +. Dacă vorbim de jocuri, funcția Game Booster oferă rate de reîmprospătare de 48Hz, 60Hz și 120Hz. Și cel mai bun lucru este că configurația se aplică doar în execuția jocului, nu pentru restul. Trebuie remarcat faptul că noua folie de protecție, conform Samsung, este cu 80% mai durabilă decât la originalul Flip, poate rezista până la 200.000 de pliuri. Desigur, nu eliminați această folie de protecție sub nicio formă.

Ecranul extern al lui Samsung Galaxy Z Flip 3, la rândul său, este de 1,9 inci, mai mare decat versiunea precedenta și asta este de apreciat. Un detaliu este că acest panou nu modifică luminozitatea automată, deoarece nu există senzor extern. Nu este nimic grav, pentru că fundalul este negru, dar asta depinde de sensibilitatea fiecărei persoane.

Samsung Flip Emag vezi gama de telefoane Samsung

Acum să vorbim despre performanță. Procesorul este Snapdragon 888 5G 8-core cu 8GB RAM și 128GB spațiu de stocare, iar toate acestea au fost puse la încercare pe Geekbench pentru a avea o comparație mai bună. Telefonul a obținut 3.548 de puncte în Multi-Core și 1.034 în Single-Core. În ambele cazuri, telefonul depășește considerabil Galaxy S21 Ultra 5G și Poco F3. Criptarea arată bine și experiența la fel… sau cel puțin aproape. Software-ul se simte fluid, nu ai nicio problemă cu sarcinile concurente.

Când vine vorba de camere, telefonul nu s-a schimbat prea mult față de versiunea anterioară. Nu are 100X de zoom și aduce doar senzorii principali și unghi wide, acesta din urmă fiind cel mai puțin sensibil la lumină. Aplicația arată practic același lucru, cu excepția butonului de activare a ecranului din spate, foarte util pentru realizarea selfie-urilor cu camera principală.

În lumină puternică, telefonul răspunde cu putere maximă, cu culorile și contrastele potrivite, iar HDR face o treabă bună în scoaterea în evidență a detaliilor. Cu toate acestea, unele aspecte merită atenție, mai ales ca vorbim despre un telefon de la Samsung ultima generatie. Despre modul selfie, sunt mai multe lucruri de spus. Puteți folosi modul flex pentru a obține rezultate mai bune cu obiectivul principal în locul selfie-ului, care aruncă culori mai reci și tinde să sufere mai ușor în absența luminii. În ambele cazuri, efectul bokeh este bine realizat și se simte natural.

În ceea ce privește bateria, autonomia durează aproape o zi și asta pentru că vorbim de o baterie de 3300 mAh. Este foarte corectă, dar asta se datorează și funcțiilor dinamice și ratei de 120Hz. Puteți optimiza energia cu mai multe setări, puteți reduce rata de reîmprospătare la minim și puteți obține puțin mai mult, dar nu chiar o zi și jumătate. La aceasta trebuie adăugat și timpul de încărcare, trecând de la 0 la 100% în două ore. Telefonul are încărcare wireless inversă.

4 comentarii

  1. Calin Răspunde

    De ce merita?
    1, Păi in primul rând să te dai mare cu ea.
    2, Să faci planul de vânzări la magazinul de unde-l cumperi.
    3, Să faci credit bancar ca să te dai mare cu ea
    4, Contribui la profitul Sams..
    5, Să urli e durere când il pierzi
    ș.a.m.d.

  2. ... Răspunde

    Cam așa @Calin. Adică să facă profit comerciantul. Altfel de unde reții tu om simplu și muritor de rând că a venit Crăciunul dacă nu din mormanul de credite și din numărul de somații de la creditori fără număr, fără număr, fără număr?😱😱😱😨😰😮🥴

  3. H&R Răspunde

    Televizor 3D, Blueray etc va spune ceva? Adica au investit miliarde in fitele astea si acum trebuie sa scoata profitul. Nimic mai mult. Acolo ajunge si fold sau flip, va fi doar o amintire. ☮️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.