Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO | Căsuța lui Moș Crăciun, deschisă zilnic în centrul orașului Satu Mare

Moș Crăciun și spiridușii au ajuns deja în municipiul Satu Mare și, se pare, vor poposi aici până în data de 12 decembrie. Căsuța Moșului este amplasată în fața statuii lui Vasile Lucaciu din Parcul Central, fiind deschisă zilnic între orele 16.00 și 20.00.

Copilașii sunt așteptați, așadar, zilnic să îi recite Moșului o poezioară sau să îi cânte o melodie chiar în căsuța lui.

„Moș Crăciun și spiridușii lui harnici vă așteaptă cu mare drag, zilnic până în data de 12 decembrie, între orele 16:00 – 20:00 în căsuța lui, amplasată în fața statuii lui Vasile Lucaciu din parcul central (Piața Libertății)!”, transmite Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Primăria Municipiului Satu Mare și-a propus și în acest an să transforme orașul într-un loc magic, unde sătmărenii să poată descoperi în fiecare zi o poveste, iar surprizele pregătite de municipalitate să le aducă zâmbete pe buze.

Iluminatul de sărbători a fost pornit în data de 30 noiembrie, la bradul din Piața Libertății. Centrul istoric, străzile adiacente și copacii din parcul central s-au umplut de luminițe, iar toată atmosfera feerică este completată de figurine luminoase: reni, oameni de zăpadă, ursuleți și un tunel de lumini.

Tot în data de 30 noiembrie s-a deschis și Târgul de Crăciun, care a umplut Parcul Central de arome de vin fiert, turte dulci, cozonaci și alte preparate specifice acestui sezon. La toate căsuțele producătorilor, sătmărenii vor găsi nenumărate produse alimentare și artizanale.

Ca o noutate, în acest an, Primăria a ales trei locații, din trei cartiere diferite, care au fost, de asemenea, decorate cu lumini și elemente decorative specifice. Acestea sunt:

  • Micro 16- Parcul Liniștii;
  • Micro 17- Parcul UFO;
  • Cartierul Solidarității – parcul din Piața Anghel Saligny.

De asemenea, și în acest an, în cartierele municipiului, vor fi continuate proiecțiile de lumini pe clădiri, care au fost atât de apreciate de sătmăreni la ediția trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.