Ultima actualizare: azi, 22:48
Locale

FOTO. Dorințele a peste 500 de copii vulnerabili, îndeplinite de „Ajutoarele lui Moș Crăciun”

Pentru copii, probabil cea mai așteptată sărbătoare de peste an e Crăciunului. Și asta datorită lui Moș Crăciun, simpaticul bătrân cu barbă albă, care împarte cu mână largă daruri pentru micuții care îi scriu.

La fel ca fiecare prichindel din lume, și copiii sărmani au fel de fel de dorințe și cereri către Moș. Doar că, în cazul lor, ține de noi, de fiecare, să ne asigurăm că acești copii vor primi tot ce își doresc de sărbători.

Cu acest gând în minte au pornit la drum și Spiridușii Asociației „Apel la Acțiune” când au hotărât să devină, pentru a V-a oară, parte din proiectul „Ajutoarele lui Moș Crăciun”.

Proiectul este inițiat de Mihai Huzău și îndeplinit cu ajutorul spiridușilor Roxana Gătina, Anișoara Deak, Alex Șuta, Sebastian Kirilă, Vera Pop, Rebeca Roșca, Dana și Dominic Cristeanu.

Care este mecanismul din spatele proiectului?

Copiii îi scriu lui Moș Crăciun și toate scrisorile sunt predate apoi spiridușilor. La rândul lor, spiridușii dau mai departe scrisorile oamenilor cu inimă mare care își doresc să devină ajutoarele Moșului.

Anul 2021 a fost unul plin pentru spiriduși. Au primit în total 513 scrisori, dintre care 204 de la 18 Centre și Case de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Apoi, 309 de scrisori au venit din partea copiilor sărmani, monitorizați de asociațiile partenere, “Sfântul Acoperamant al Maicii Domnului”, “Inimioare fericite” și Centrul Multifuncțional „Alter Ego”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.