Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

FOTO/VIDEO. Polițiștii din Satu Mare au ieșit în stradă. Amenință cu blocarea activității

Zeci de polițiști, printre care și polițiști de frontieră, respectiv polițiști de penitenciar, au ieșit să protesteze, în această dimineață, în fața Prefecturii Satu Mare.

Acțiunea a început în această dimineață, miercuri, 15 decembrie, la ora 10.00. Înarmați cu vuvuzele și bannere, polițiștii sătmăreni au protestat în centrul orașului, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

,,Motivul protestului reprezintă neaplicarea de către Guvern a Legii salarizării unitare pentru al doilea an consecutiv și a faptului ca încă suntem plătiți la nivelul salariului din anul 2009”, spun polițiștii sătmăreni.

,,Cerem să nu mai fim discriminați. Vrem o lege a salarizării într-adevăr unitară”, mai spun oamenii legii.

Polițiștii au scandat mai multe sloganuri, printre care ”Vrem salarizare, nu discriminare’’, ,,Munca cinstită este prost plătită” sau ,,Infractori descoperim, dar salarii nu primim’’.

Dacă acțiunile din această săptămână nu vor aduce rezultate, polițiștii se pregătesc să continue protestele și amenință să nu mai efectueze nicio oră de muncă suplimentară începând de la 1 ianuarie 2022. De asemenea, oamenii legii amenință cu blocarea activității.

17 comentarii

  1. Tatae Răspunde

    Taceti din gura, voi cu salarii si cu pensia in ceruri! Nu lucrati 2 zile si va treziti in pensie deja si toata viata voastra beneficiati de mii si mii deavantaje. Mai bine nu distrugeti pavajul nou din centru, pacat de el ca se deterioreaza degeaba sub voi!

  2. D. Trump Răspunde

    ar cam trebuii putin trasi de epoleti aceste organe,totusi cum isi pot permite toti sau aproape toate organele sa detina masini scumpe case de case si fel de fel de afaceri,daca salariul este putin?

  3. Mocanu Răspunde

    ar trebuii sa-i disperseze jandarmii un pic

  4. Taranu Ion Răspunde

    Dacă nu le convine salariul sa își dea demisia sa meargă sa se angajeze undeva …. sa vadă cine ii primește cu calificarea lor.

    Majoritatea nu sunt calificați în ceva… dar pretind un salariu cat a unui sef de multinațională…

    De.fapt ce mai… atitudine tipica de bugetar cu mana întinsă…

  5. Kenterov Răspunde

    Ce ar fi daca și ei ar trăi că și mulți angajați în România din 1500 de lej sau și mai puțin,și după câteva zile după salar,rămân cu atâta bani,că și PENE pe broasca.!!!

    • m Răspunde

      @Kenterov:fă-te și tu polițist dacă ai minte!Dacă ,nu la Unio cu tine, portar !

      • ET pământeanul Răspunde

        Pentru asta nu trebuie nu știu ce calități. Dar sunt unele mult mai importante care primează și nu neapărat cele care țin de …….. Le mai ții minte?

  6. misi Răspunde

    Vor sa mearga in pensie la 35 de ani? Dupa atata plimbari cu masina , pot merge si in pensie de boala inainte. ma bucur ca nu profita mult de pensie , mor de grasimea adunata pe ei.

  7. Karolyi Răspunde

    Foarte putini dintre ei sunt implicati in ceea ce fac! Stima!
    In rest apa de ploaie birocrati de toata jena !!!
    La fabrica cu voi pe salar minim

  8. Sara Răspunde

    Militati si voi pentru drepturile si libertatile tuturor. Sa va vad pe 21 in strada, pentru libertate si pentru copiii nostri !

  9. Gicu Hugi Răspunde

    i-a vazut cineva pe astia vreodata in strada sa ceara scolarizari si materiale lipsa fara de care nu isi pot duce activitatea???

    au cerut astia vreodata in strada schimbarea legii pentru a se introduce radare si camere de filmat pentru a prinde vitezomanii si bizonii la volani???

    i-a vazut cineva pe astia pe 10 august sau la oug 13???

  10. s Răspunde

    Bravo lor!Au dreptul să-si ceară drepturile!
    Comentacii se află în treabă!Până ajung la nivelul de performantă social al polițiștilor mai au mult de vâslit!

    • Ion Ion Răspunde

      Nivelul de performanta intelectuala , majoritatea l au depășit după absolvirea scolii primare..

      Nivelul social nu e pe meritocrație…. e pe cerșit.. și/ sau amenințat.

      Știi câte bancuri cu polițiști există ???

      1 ( unu ).
      Restul , toate sunt adevărate.

      • Gheorghe Răspunde

        ,,m”sa știi ca de la unio (și din alte fabrici)mulți au ajuns milițieni în orașul ăsta dar din militieni nici unul nu s-a transferat sa muncească la unio sau în alta parte la patron.Dupa ce te-ai învățat sa,,freci bastonul” la stat este greu sa mergi la patron sa fii ,,bastonul frecat” al șefului.Cati dintre plângăcioșii din poze crezi ca ar fi capabili sa monteze vreun produs metalic sau sa exploateze un CNC în condiții de siguranță și productivitate? Îți spun eu….Niciunul! Știi de ce?pentru ca la asa ceva trebuie sa ai ceva în tartacuță,ori marea majoritate din organe nu au mai nimic de luat în seama în cap.
        Până la urmă eu zic ca nimeni nu ar trebui sa fie mulțumit cu leafa.Intodeauna trebuie și este bine sa ceri și sa primești mai mult.Pe bune,câți dintre noi dacă am avea 5000 net(în mână)nu ne-ar plăcea,câți nu am dori sa avem banii ăștia și sa ieșim la pensie de tineri?Faptul ca ei au asta ar trebui ca pe noi sa ne determine sa cerem sa luptam și noi pentru aceste deziderate.Ati văzut în România sau aiurea în lume muncitorii din fabrici,de la patron sa iasă în strada și sa ceara salarii ca ale celor ,,de la stat”si scăderea vârstei de pensionare la 50 de ani,de la 64 cât este acum?…ati văzut?….eu nu am văzut și nici nu am sa văd reodată și atunci cine-i prostul la faza asta??? Cei care se lupta sa-si primească măriri și favoruri sau cei care tac și se lasă exploatati ca niste sclavi care nici nu apuca sa ia pensie ca majoritatea mor înainte de 64 de ani?…ce bine ar fi sa începem sa gândim în folosul nostru!!

  11. Eu Răspunde

    Fiti linistitii ,Toti ne-am nascut Politisti ,doar ca uni am invatat mai departe!
    Unde sunt Jandarmi ? Scoatetii gazele ca in August !
    Apropo sper ca pe timpul cat au fost la protest erau liber la program! Pam ,pam.

    • România reală Răspunde

      Este voie să se demonstreze și aveau autorizație pentru asta? Numai întreb așa. Că dacă veneau niște antivaxeri acolo în două secunde săreau pe ei acești băieți supărați cu niște scuturi și fumigene! Ce-mi “place” mie dubla măsură!🤔😱😭🥴🤯😤💩😫

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.