Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO/VIDEO. Ziua Națională, sărbătorită de patrioții sătmăreni. Centrul orașului, plin de culoare

Zeci de sătmăreni s-au adunat, astăzi, în Piața Libertății, sărbătorind Ziua Națională a României printr-un moment care a adus multă culoare în centrul municipiului Satu Mare.

Cum astfel de adunări nu au fost incluse în programul oficial de 1 Decembrie, un grup de sătmăreni în frunte cu reprezentanții Asociației Țara Oașului, coordonați de Vasile Lucuț, au sărbătorit Ziua Națională cu un moment organizat ad-hoc.

Patrioții s-au adunat în centrul vechi al municipiului Satu Mare, acolo unde au cântat melodii patriotice, au colindat și au fluturat tricolorul. După acest moment, oamenii s-au îndreptat în pași de sărbătoare în parcul central, acolo unde au asistat la manifestările dedicate Zilei Naționale.

37 comentarii

  1. . Răspunde

    Eu unu nu simt nici o mandrie,din pacate am ajuns într-o tara unde hoti se unesc alceva nu urmaresc

    • K9 Răspunde

      Cum sa nu fii mandru de o tara condusa prost de hoti escroci si sarlatani care ii platim sa ne fure sa ne bage pumnu in gura si sa isi bata maciuca de noi. Cum sa nu fiu mandru cand veniturile unei familii nu mai ajung sa manince sau doamne fereste sa se incalzeasca. Cum sa nu fii mandru cand soldatii nostrii mor pentru cauzele pierdute ale altora si noi cheltuim banii contribuabililor pe avioane sh din portugalia cand oamenii mor in spitale infecte si praf ca nu sunt fonduri si nu sunt bani pentru crestera veniturilor romanilor( Dar sunt pentru pensii speciale)

  2. Adi Răspunde

    Mândru că sunt roman , într-o țară unde ungurii fac ce vor , unde un partid că USR și AUR au 30 / din intenția de vot , într-o țară unde fosta ministra a sănătății (epilatoarea) afirmă că nu trebuiesc luate medicamente în pandemie .
    Români luați țara înapoi…

    • Pisti Răspunde

      Mai muistule voi nu faceti nimic asteptati sa faca altii in locul vostru ,va place sa mergeti in secuime este frumos se face treaba in ardeal ,Condoleante pt Transilvaneni .

      • Pistalău Răspunde

        Ba muistule,da ce te bagi in seama cu secuimea ta cu tot.Dute ma tot învârtindute acolo la ei

        • Pista Răspunde

          Esti mandru ca caci in curte ,ati luat Transilvania cu japca si nici asa nu vati schimbat tot putori ati ramas

          • Pistalău

            Da ma boule am luat Transilvania, ca ROMÂNII erau majoritari,asta trebuie sa va intre voua in cap bozgorilor

          • Daniel

            Hooo ma! Ca nu sunteti primitivi sa va dati in cap. Traim totusi in secolu XXI, nu realizati?

          • Horty Nicolae

            …da tu unde te caci in Lazuri? Acolo nu sunt unguri? Ungurii nu au buda in curte? De ce nu va face Viktor Orban buda in bucatarie? Ca tare are grija de voi.

        • IT Răspunde

          @ Altu , iarasi a urcat zaharelul , sau postcovid la cap si ai devenit ca purcelusul agresiv … ?

      • Daniel Răspunde

        Esti chiar un prost. Nimeni din lumea asta nu spune asa ceva de ziua nationala a unei tari, indiferent de ce a fost in istorie. Numai primitivii. Asa cum esti tu.

  3. . Răspunde

    K9 bine punctat,atâta tristete dezamagire plus furie parca nu am simtit niciodata

  4. Andrei Răspunde

    Mai voi nu v-ati saturat sa fiti Romani ?

    • Mda Răspunde

      Roman mi-ar placea…. român, am inceput sa ma satur decand am aflat ca sunt român.No da stai linistit ca sunt alte popoare care be bat in tot.

    • capsunaru Răspunde

      Sunt si din aceia care de Pasti ,concediu Craciun sunt mari roman , vin acasa sa bea si sa mananca si sa se dea mare cu machina ….

      • Faszopó Răspunde

        Szopós geci bocskoros oláhok, mócok, parasztok, csiobánok.
        Maradtatok volna fent a hegytetőn.
        Intelegeti? Prosti de babuini? Ce sunteti.
        Natie de pupaciosi de moaste, vai de voi

  5. Ghitza Răspunde

    Da! Doar ca la unguri nu o ars nici un pacient roman internat la ATI. Cine ii prost, prost ramane. La multi ani RO

  6. Bucuresti Răspunde

    15 decembrie 1938 : Memorandumul adresat de Iuliu Maniu, regelui Carol al II-lea.
    copy-paste

  7. Pisti Răspunde

    O frază, care, se pare, i-a scăpat lui Ionel Brătianu: „Vreau Transilvania, dar fără transilvăneni.”infaptuitorul marii uniri se pare ca a vrut doar bogatiile sare ,aur,paduri ,industrie in regat se traia in cocioabe de pamant ,romanii erau bolnavi de pelagra ,taranii din Transilvania nu ai avut niciodata de indurat atata chin cat au indurat sub talpa noi administratii la un an de la unire au marit birul de 10 ori .va pare cunoscut .

  8. Gheorghe Răspunde

    Până la urmă fiecare poate sa spună ce îl taie capul.Traim vremuri tulburi,vremuri grele cum nu au mai fost de când e lumea.Bineințeles ca ne dorim sa ne meargă bine în toate,sa avem prosperitate,liniște sa nu suferim de boli,etc,etc.Țin sa va spun ca în ciuda tuturor acestor neajunsuri,nemulțumiri putem sa găsim și lucruri bune,persoane de calitate cu care trăim,colegi de munca altruiști și nu în ultimul rând avem Familia noastră,comunitatea,biserica în care ne găsim liniștea și pacea.Nu ai aceste lucruri,?ești un om vrednic de plâns,te înțeleg ca ai doar frustrați,nemulțumiri….dar oare noi ce dam,ce dăruim pentru a aștepta doar ce este bun,toți sa ne satisfacă noua toanele.Daca dai ura,vrajba,înjurături de ce aștepți sa primești bine?….
    Este ziua națională României!!!La mulți ani tuturor celor care simpt românește!!!Și de ce nu?pentru alții care simpt altfel,va doresc de 1000 de ori ceea ce doriți voi pentru ,,ceilalti”ca asa-i bine sa nu dorești răul altuia!!!

    • History Răspunde

      @Gheorghe. Postarea ta este binevenită mai puțin finalul. Nu am înțeles acele trimiteri dar mă rog …. Iar dacă vrei să se respecte Ziua Națională cum se cuvine ar trebui începută o reeducare cu tâmpiții de jandarmi care au defilat în batjocură la Cluj-Napoca! Că au cerut ulterior scuze puțin îmi pasă! Până cetățenii acestei țări nu își respectă propria identitate ce așteptări poți avea de la alții care abia așteaptă să te taxeze? Aveai impresia că sunt ieșit la o plimbare cu gagica și nu la un moment solemn! Aștept ceva demiteri cu această ocazie pentru că este inacceptabil.
      PS. Săptămâna viitoare voi tăia porcul. Nu de pe listă ci la propriu. Mă gândeam așa în mine că după ce îl sacrific o să cer iertare de la el!?!? Cam așa e și cu cerutul scuzei ulterior la jandarmii ăștia. Așa ceva nu este voie!
      PS2. Mă gândeam în mine ce era dacă se întâmpla asta de 15 martie ori 23 octombrie la unguri? Ce crezi? Pe cât pariu că se defila zeiss la ei? Ce e așa greu? Nu de aia au fost puși indivizii ăia în garda de onoare? Sau pe timpul cât și-au pregătit uniforma de gală nu au realizat că se mai și înregistrează? Sau s-a comandat “pas de voie” ori chiar “rupeți rândurile”???🤔🤔😱😱😭

      • Gheorghe Răspunde

        Historia,am vizionat ,,defilarea”acestor prăpădiți și sincer îmi pare rău că a ieșit anapoda.Acest lucru nu ma afectează pe mine în asa măsură încât sa spun ca nu respect sărbătoarea din cauza unor nepregătiți sau ca toți ar fi la fel.Totusi a fost un caz izolat.Faptul ca nu au bătut pasul de defilare bine nu înseamnă că la anumite intervenții nu sunt pregătiți maxim….nu știu,nu este treaba mea sa-i judec.Nu ai văzut niciodată sportivi care se pregătesc 4 ani pentru olimpiada,campionat mondial,etc și în momentul adevărului clachează lamentabil?Ratează exerciții pe care la antrenament la făceau perfect….se întâmplă,ni se întâmplă chiar noua de multe ori când am vrea sa dam totul,sa fim de nota 10 și ratăm și clacam rușinos?….suntem doar oameni.
        Cat despre ultima parte a comentariului meu precedent ce sa zic?…citeste-l mai atent ca este,,cu tâlc”…ce înseamnă să nu vrei răul altuia,sa-i vrei doar,,binele”pe care el îl dorește altora,multiplicat cu 1000.Sa avem o zi minunata.

        • History Răspunde

          @Gheorghe. Nu-i dorește ceva altuia ce nici ție nu ți-ar pica de “bine”. Tu ai băgat în discuție acest artificiu și nu eu. Nu cred că la o sărbătoare națională asemenea comportamente își au locul. Părerea mea. Ca să îți dau exemplu tocmai 1848-ul unguresc (că mă gândesc către ei băteai). La ei se sărbătorește solemn, depuneri de coroane, defilări cu husari etc. și nimeni nu îi trimite la origini pe austrieci pentru ce au făcut atunci cu toate că ar avea foarte multe motive, nu numai cele 13 de la Arad. O zi bună să ai. Avem toți loc pe acest Pământ numai trebuie să încercăm să ne comportăm și ca atare.

  9. Unul de-al vostru Răspunde

    Gheorghe, nici nu ti-am citit comentariul pana la capat. Stiu ca ai postari de calitate. Pacat ca sunt putini oameni cu o gandira asa de progresista. Admir oamenii de felul tau. Ti-am citit comentariile pe care le-ai postat in ultimul timp si sunt impresionat ca mai exista si Oameni printre noi. Postari rare, dar excelente.

    • Gheorghe Răspunde

      Unul de-al vostru,ma simpt flatat de observațiile tale.Autoeducarea,autocontrolul,autodisciplinarea,altruismul,înțelegerea lucrurilor,acordarea circumstanțelor atenuante,ș.a lipsesc cu desăvârșire majorității oamenilor.De aceea devenim agresivi verbal,fizic,nerespectuoși,fără intelepciune și mai mult decât atât credem că dacă ne aruncam mizeriile din fata unei tastaturi suntem mai grozavi.
      De aceea națiunea noastră este asa cum o vedem,la doua extreme:
      -suntem aprigi din cale afara mergând pana la a nega totul din furie,fără discernământ,fiind capabili de sacrificiu suprem pentru cauze de multe ori pierdute.Dupa ce comitem prostiile ne dam seama ca am greșit ca altfel trebuia făcut,, dă Doamne mintea de pe urma a românului”!
      -suntem ca niste oi bune de dus la taiere,ne lăsăm asupriți și batjocoriți,neavând tarie de caracter,neavând adevărați lideri care sa merite urmați și care sa se sacrifice pentru,,binele comunitatii”.Suntem lași și răutăcioși.
      De-a lungul istoriei aceste doua caracteristici au însoțit acest neam și vad ca în continuare mergem la fel refuzând sa ne schimbam mentalitatea,sa găsim,,calea de mijloc”calea rațională de a ne trai destinul.
      O zi bună!

  10. Gheorghe Răspunde

    History,te-ai prins dar nu judeci bine.Eu nu doresc raul altuia,doresc sa aibă de 1000 de ori binele care mil diresc ei mie,ai priceput?Scuza-ma ca spun asta.Din moment ce de ziua națională a României unii își permit sa ma facă cum le vine lor la gura(prosti și babuini),numai pentru ca sunt român,tu ce zici?Interesant este ca la acel comentariu nu ai zis nimic,apropo de loc pentru toți și de respect???!!!Este normal?Din toate comentariile mele câte le scriu aici ma feresc sa atac acest subiect sensibil.Am colegi,, de ceilalti”mancam la aceeași masa ne respectam dar în momentul când ,,se sare calul”din partea lor,trebuie stopat.Daca eu de ziua Ungariei nu jignesc pe nimeni,îi felicit și le urez ,,la mulți ani! De ce unii își arunca laturile din cap asupra mea și al altora?…ți se pare normal?….mie nu.Daca te respect am minima pretenție sa ma respecți.Restul este doar vorba goală!!!
    Vreau sa închei acest dialog.Este prea mult pentru mine,sa ma umplu de mizerii.Vreau sa am o zi minunata.

    • History Răspunde

      Nu consider că trebui să felicit pe tine sau e altul dacă se comportă civilizat, de aia. Știu că e rar dar nu înțeleg de ce trebui să erupă ce erupe an după an. Valabil pentru ambele părți. N ești nici mai bun și nici mai realizat după așa ceva. Pe plan lical la udemere e o problemă cu cei care au ajuns la butoane la ei. Înainte de congresul lor care a avut loc în urbea noastră mi se pare în 2000 sau 2001 când Marko a fost trecut în rezervă a venit valul fidesist și la ei. Înainte nu prea aveau tinereii ăștia voce. Acum în schimb domină și de multe ori bat câmpii. Cel mai recent caz e muzeul ăsta anapoda al industrializării forțate care se dorește a se face la noi, exact la noi??? Bine, nu am pretenții de la actualul primar mr. K, care era un puști de 8-9 ani la Revoluție. Ce știe el, ce poate ține minte? Brifcorul, ori statul la cozi? Deci nu trebuie băgați de seamă numai dacă chiar sar calul. Dar uită pe mine mă deranjează invazia asta de oșeni și de oșenisme peste tot și la orice eveniment. De parcă numai oșenii îs rrrromâni pe aici?

      • .... Răspunde

        History de doi lei, cand o sa învatati sa nu mai jigniti majoritatea o sa primiti si voi rrrrunguroi respect.Om de doi bani ce esti oseni is oameni la locul lor, va roade invidia cand auziti ca se vorbeste numai româneste in Satu Mare ,asa ca ciocul mic si joc de glesne.

        • History Răspunde

          Cine jignește și pe cine măi? Și de unde ai tras concluzia că aș fi ungur? Nu ți-e rușine măi? Cine te crezi? Eu vorbeam de codreni de care toată lumea își bate joc indiferent cine e la conducere. Cine te-a lăsat greu la cap?

  11. . Răspunde

    Tie sa-ti fie rusine, ca esti scurt de memorie ”invazia asta de oseni care se cred mari rrromani. Ba baiatule gandeste ce postezi data viitoare!

    • History Răspunde

      Nici măcar nu reușești să-mi copiezi cum am scris propoziția. Pentru că imediat capătă o altă nuanță. Tu vrei să citești cum crezi tu. Treaba ta. Dar nu oșenii sunt unicii purtători al ADN-ului de român în zonă. Mai sunt și alții, drept nu așa gălăgioși. Asta am vrut să spun. Te las în speranța că ai priceput până la urmă.

  12. %%%% Răspunde

    Haideti sa facem un Ardeal independent.

  13. Marshall Răspunde

    Am inteles, patriotism, defilari… lucruri frumoase.
    Dar totusi, la nivel financiar- economic, ca doar despre asta vorbim, Transilvania, ce avea de castigat ?
    Suntem paziti de Bucuresti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.